Germà Bel en col·loqui "España, capital Paris" el 19 d'agost a Arnes (Terra Alta) i el 20 a Llibreria Serret!!

 
Col·loqui "España, capital Paris" - Arnes + firma de llibres 20 d'agost a les 12:30 a llibreria Serret
Ampliar Imatge
Nom: Col·loqui "España, capital Paris"
Poble: Arnes
Data: 19 d'agost 2011
Hora: 20:00
Tipus festa: Cultural
 
Amb el Professor Dr. Germà Bel i Queralt, autor del llibre “España, capital París”, al cinema del Casal Municipal, Arnes

Germà Bel ha entès que la manera més eloqüent de posar en evidencia l’obsessió centralista no és amb discursos ni opinions, sinó repassant amb gran rigor i precisió la història de les infraestructures. Al costat de l’autor, i amb una prosa amena i suggestiva, viatjarem pels camins de posta, les carreteres de Ferran VI i Carles III i l’Espanya del ferrocarril del segle XIX. Amb uns capítols reveladors sobre les autopistes, sobre l’AVE –la gran obra faraònica de l’Espanya contemporània–, i sobre la gestió dels aeroports. 

¿L’AVE servirà per potenciar les ciutats per on passa o perquè la gent vagi a comprar i treballar a la capital? ¿Exercim la solidaritat aèria o Palma de Mallorca paga els aeroports de Madrid i Barcelona? ¿Té solució el desequilibri dels peatges a Espanya? ¿El desinterés pel corredor mediterrani porta a una economia de segona divisió?

«Un best-seller econòmic.»
Antón Costas, El País

Germà Bel. Terres de l’Ebre, 1963. Màster en economia per la Universitat de Chicago i doctor per la Universitat de Barcelona, de la qualés catedràtic d’economia. Investigador a Harvard. Professor visitant a la Universitat de Cornell. Director de la cátedra Pasqual Maragall d’Economia i Territori de la UB.
www.germabel.cat


 
Article complet

Germà Bel en coloquio "España, capital Paris" el 19 de agosto a Arnes y el 20 en Libreria Serret!!

Germà Bel en coloquio "España, capital Paris" el 19 de agosto a Arnes (Terra Alta) y el 20 en Libreria Serret!!


Este es el relato de un viaje, no exento de sorpresas, por los tres últimos siglos de la historia de España. El autor se remonta a 1561, cuando Madrid, una modesta ciudad del centro peninsular, es designada sede permanente de la Corte de los Austrias. Pero el recorrido se inicia propiamente a principios del siglo XVIII, cuando, tras la Guerra de Sucesión, Madrid deviene capital política, y el kilómetro cero de las comunicaciones españolas. La apoteosis del nuevo Estado radial llegará en las últimas décadas, con la consagración de la capitalidad económica de Madrid, convertida finalmente en capital total. Esto es, en el París de España, el mismo que soñaron desde nuestros primeros monarcas borbónicos hasta ilustres reformadores de la España contemporánea.

Germà Bel
Les Cases d'Alcanar, Tierras del Ebro, 1963. Máster en Economiaper la Universidad de Chicago, se doctoró en la Universidad de Barcelona, onexerceixcom en catedràticd'Economia Aplicada, y es también director de la càtedraPasqualMaragalld'Ec​onomia y Territorio de la UB. En mésésprofessorinvitat en la Barcelona GraduateSchoolofEconomics.​ Diputado en el Congreso entre 2000 y 2004, fue portaveud'Economia y Hacienda del Grupo Socialista desde 2001 hasta el final de la legislatura. Entre 2004 y 2006 fue professorvisitant en la Universidad de Cornell, con una cátedra Rafael del Pino, se exercircom investigador en Harvard y, posteriormente, EU-ropeanUniversityInstitu​te de Florencia. Desde entonces la sevaactivitatestà centrada en la investigación sobre eco ¬ nomía y política de las infraestructuras y el transporte y sobre la reforma del sector público, materias que también atraen la sevaatenciócom articulista habitual de prensa. Es autor de nombrososllibres y treballsd'investigació, aixícomd'assajos de divulgación.www.germabel.cat


Espanya, capital París és un llibre imprescindible per a qualsevol ciutadà, amb independència de les seves idees, que vulgui entendre amb claredat quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total.

Fa 300 anys Felip V fixa a Madrid el «km 0» de les comunicacions de l’Estat. Un decret de 1761 finança amb pressupostos generals les sis carreteres preferents, les radials: els «camins reials». La resta de carreteres anaven a càrrec de qui hi estigués interessat. Els objectius polítics s’imposaven a la productivitat de l’economia. I així ha continuat fins avui.

Germà Bel ha entès que la manera més eloqüent de posar en evidencia l’obsessió centralista no és amb discursos ni opinions, sinó repassant amb gran rigor i precisió la història de les infraestructures. Al costat de l’autor, i amb una prosa amena i suggestiva, viatjarem pels camins de posta, les carreteres de Ferran VI i Carles III i l’Espanya del ferrocarril del segle XIX. Amb uns capítols reveladors sobre les autopistes, sobre l’AVE –la gran obra faraònica de l’Espanya contemporània–, i sobre la gestió dels aeroports. 

¿L’AVE servirà per potenciar les ciutats per on passa o perquè la gent vagi a comprar i treballar a la capital? ¿Exercim la solidaritat aèria o Palma de Mallorca paga els aeroports de Madrid i Barcelona? ¿Té solució el desequilibri dels peatges a Espanya? ¿El desinterés pel corredor mediterrani porta a una economia de segona divisió?

«Un best-seller econòmic.»
Antón Costas, El País

Germà Bel. Terres de l’Ebre, 1963. Màster en economia per la Universitat de Chicago i doctor per la Universitat de Barcelona, de la qualés catedràtic d’economia. Investigador a Harvard. Professor visitant a la Universitat de Cornell. Director de la cátedra Pasqual Maragall d’Economia i Territori de la UB.
 
 
 
Article complet

PARC NATURAL DELS PORTS Taller infantil: “Construcció d’abelletes amb elements naturals”

 AGENDA D'ACTIVITATS DEL PARC NATURAL DELS PORTS

Taller infantil:

“Construcció d’abelletes amb elements naturals”

 

       29 de maig de 2011, a partir de les 16,30

         FESTA DE LA MEL D’ARNES

 

Adreçat a infants de  4 a 14 anys.

Activitat gratuïta

      T’esperem a la parada del Parc Natural dels Ports (al darrere d   l’Ajuntament) I Et podràs fer el teu estel abella!

 

FES VOLAR ELS TEUS SOMNIS!

Article complet

Parc Natural dels Ports: Curs-Taller “Iniciació als cants dels moixons”


Us enviem la informació de la propera activitat que organitza el Parc Natural dels Ports: 

Curs-Taller

“Iniciació als cants dels moixons”       

Data: Dissabte 21 de maig de 15.30 a 20.30 i de 21.30 a 22,30h.

Lloc de trobada:  Casal Municipal – Prat de Comte

 

Coneixerem les principals característiques morfològiques i els cants de les espècies més comunes dels Ports i els seus pobles. Farem dos passejades d’observació: una a la tarda per escoltar les aus diürnes, i una altra al vespre per escoltar les nocturnes (podeu portar picnic per a sopar).

A càrrec de Víctor Vidal, educador ambiental i col·laborador de Seo-BirdLife.

 

Activitats gratuïtes

Informació i inscripció 977 500 845-676308021

O    Organitza: Parc Natural dels Ports

Article complet

"La Premsa" d'Arnes premi jocs literaris de febrer al bloc del Tibau!!


Premi jocs literaris de febrer

 


Els jocs literaris tornen a viatjar fins a Arnes, per a oferir un dels premis que de tant en tant tinc el plaer de regalar: l'allotjament en una casa rural. A més, en aquest cas el plaer és doble, ja que la casa rural La Premsa ja va oferir un premi l'any 2009 i ha volgut repetir. Concretament, el premi consisteix en l'allotjament en una habitació per a dues persones (també hi caben un o dos xiquets) durant dues nits. El premi tindrà una vigència d'un any, a partir de l'endemà del sorteig i no es podrà gaudir durant temporada alta. Ja ho sabeu, teniu una bona oportunitat per a visitar Arnes i la seva comarca (galeria de fotos d'Arnes).

El termini per a participar a qualsevol dels jocs del mes acabarà l'1 de març de 2011. L'endemà faré el sorteig entre tothom que encerti algun dels jocs.


Article complet

<1...3
4
5
6
7
...14>