L’Alicia Berlanga, s’estima La Rambla. Per això publica un llibre sobre els “Personajes de La Rambla en el Imaginario Popular” lo presentem diumenge a #llibreriaserret

 https://www.amicsdelarambla.cat/cat/noticia/496/nou-llibre-sobre-la-rambla-personajes-de-la-rambla-en-el-imaginario-popular

Nou llibre sobre La Rambla: “Personajes de La Rambla en el Imaginario Popular”

27 | 04 | 2017

L’Alicia Berlanga, a banda de viure-hi, s’estima La Rambla. Es per això que publica un blog – “Living the Ramblas” - on parla del passeig i acaba de publicar un llibre – “Personajes de La Rambla en el imaginario popular”- on, mà a mà amb la Carmen Marcos, parla de la gent – il·lustres i desconeguts, famosos i anònims – que han fet La Rambla.

La Rambla va ser i segueix sent lloc d'encreuament de cultures, arts, professions, viatgers, gent il·lustres i persones que van crear en ella un ecosistema social que ha reflectit el pols de la ciutat durant dècades. El pas d'aquestes persones i personatges per La Rambla s'ha anat mantenint en la memòria de la ciutat i dels seus visitants, de generació en generació, i no només pel caràcter lúdic que oferien sinó perquè ells i elles també retrataven moments socials i històrics.

El llibre "Personatges de la Rambla en l'imaginari popular" recull alguns dels "habitants" de la Rambla, des del segle XVIII fins a l'actualitat, com a éssers extraordinaris i intemporals per les seves genialitats i misèries, i es descriuen amb breus biografies o anecdotaris i il·lustracions a la manera dels antics llibres de cròniques de la ciutat.

No hi falten els personatges més coneguts com “La Monyos”, “el Artículos Numerados”, Fructuós Canonge, Ocaña o “El Sheriff de La Rambla”, però al llibre de La Rambla també trobareu personatges menys coneguts i veïns que també han construït La Rambla.
Un llibre que anima als lectors i lectores a que continuïn la tradició de passejar Rambla amunt i Rambla avall, ja que segueix tenint racons intactes en els quals els personatges, encara que no presents físicament, es mantenen vius en la nostra memòria.

El llibre té un preu de 20 € i el podeu trobar a Amics de La Rambla

Publica: Amics de la Rambla 
www.amicsdelarambla.cat/cat/noticia/496/nou-llibre-sobre-la-rambla-personajes-de-la-rambla-en-el-imaginario-popular

Article complet

A Berlanga per Jesús Mª Tibau


A Berlanga

 

Ha mort Luís García Berlanga, un dels meus cineastes preferits. Sempre m'acompanyarà el seu talent gràcies a infinitat de pel·lícules i personatges que veuré un i altre cop. Com a petit homenatge, aquest fragment del conte La vida i el riu, inclòs a El vertigen del trapezista, on l'anomeno:
.
Es gira per començar a pujar les escales que porten al primer pis i una imatge que trenca la monotonia li fa creure que encara dorm o que, en el millor dels casos, es troba enmig d’una pel·lícula de Berlanga. Després sabrà que la nit passada han robat en una botiga propera a l’Ajuntament, cosa que explica la presència d’un maniquí amb els preus de les rebaixes enganxats a la roba, repenjat en una cantonada, al costat de la finestreta de la Policia Local. La imatge, entre ridícula i còmica, el faria riure si no fos perquè encara té son .

Article complet