L'Illa dels llibres entrevista a Xulio Ricardo Trigo que amb ‘Les veus del Liceu’ (Columna) en dues històries d’amor, ambientades en el Gran Teatre del Liceu !!

 

ENTREVISTA. Xulio Ricardo Trigo ‘l’òpera sempre m’ha semblat una altra dimensió del que pot sentir l’ésser humà”

L’autor d’El somni de Tàrraco’ o ‘El port del nou món’ s’endinsa a ‘Les veus del Liceu’ (Columna) en dues històries d’amor, ambientades en el Gran Teatre del Liceu

L'autor XULIO

Les veus del Liceu és una novel·la molt musical protagonitzada per l’Eduard, un professor que malgrat la seva projecció com a cantant es veurà obligat a abandonar la carrera musical per una malaltia. Un bon dia descobreix l’Anna, una noia tartamuda que neteja al Liceu, però que té una veu increïble. L’Eduard sent que l’Anna li podria retornar l’emoció dels escenaris.
Gràcies als quaderns de la seva mare l’Eduard descobrirà un terrible secret familiar que permetrà al lector conèixer l’ambient cultural i artístic de finals del segle XIX a Barcelona amb les lluites entre “liceistes” i “creuats.

Entrevista. Jordi Milian
Fotografies. Àngels Moreno, Coia Valls i X. R. Trigo.
www.illadelsllibres.com/entrevista-xulio-ricardo-trigo-les-veus-del-liceu/

Article complet

Sies.tv: 15 de març presentem amb Iolanda Batallé, "Faré tot el que tu vulguis, el despertar del desig d’una dona" Premi Prudènci Bertrana - Columna 2013


La novel·la va ser premiada pel 45è Premi Prudènci Bertrana 2013


Faré tot el que tu vulguis, el despertar del desig d’una dona.


 

L’escriptora Iolanda Batallé va publicar el passat mes de novembre el seu tercer llibre “Faré tot el que tu vulguis”, una història on el sexe, la passió i el desig en són protagonistes. La novel·la ha estat guanyadora del 46è Premi Prudenci Bertrana. El llibre mostra el viatge del despertar a l’amor, la sensualitat i la sexualitat d’una dona atrapada emocionalment per un matrimoni convencional. A part d’escriptora, l’autora també és directora editorial de la Galera i professora de l’Escola l’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, del Laboratori de Lletres i del Màster d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra. És autora de La memòria de les formigues i El límit exacte dels nostres cossos.
Article complet

8 de desembre Presentem a Àlvar Caixal!! Anglaterra, Barcelona i Beseit, Protagonistes de "les Llavors del silenci" Premi Sant Joan 2013!!

 


Àlvar Caixal, guanyador del premi Sant Joan: “Per mi, escriure és una necessitat”

Aquest dijous ha presentat la seva primera novel·la Àlvar Caixal,Les llavors del silenci, amb la qual ha guanyat el premi BBVA Sant Joan 2013 de literatura catalana. Després d’haver publicat diversos relats curts i poemes, s’ha decidit a revelar aquesta obra històrica i d’intriga que narra les histories de dues famílies marcades per la guerra amb punts en comú.

La primera exhibició pública del  llibre ha tingut lloc a La llar del llibre i ha estat a càrrec de Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i del propi autor. Aprofitant aquest acte que ha tingut una assistència d’unes 60 persones, conèixem una mica més la seva obra i la seva persona.

Després de 4 anys de documentació, reflexió i escritura publica Les llavors del silenci. I guanya un dels premis més ben dotats de la literatura catalana: el Sant Joan, convocat històricament per l’Obra Social de Caixa Sabadell i que ha sobrevisctu al naufragi d’Unnim: 35.000 euros lliures d’impostos i a banda dels drets d’autor.

Què significa per a tu haver guanyat aquest premi?
Això és com un somni. Quan em van comunicar la notícia va ser una sorpresa amb majúscules perquè tot i que podia estar convençut de la qualitat de la novel·la, no creia que pogués ser tan bona. Està sent un moment inoblidable que m’està aportant molta satisfacció, una gran dosi d’autoestima i confiança per continuar. Noto que és un punt d’inflexió en la meva vida que marca un abans i un després.

Àlvar Caixal

Caixal, durant l'entrevista. Autor: David B.

El recorregut fins aquí ha sigut llarg, quatre anys de preparació per la publicació d’aquesta primera novel·la, però tota una vida dedicada a la lectura i a l’escriptura d’altres gèneres. Com va començar aquest amor per les lletres?
Va haver un punt en la meva vida de voler conèixer moltes coses i cultures diferents. Quan jo era jove, llegir em permetia viatjar i conèixer noves formes de fer al passat i al present. Suposo que el fet de llegir molt em va crear l’interès per la historia i per això sóc arqueòleg. Però els llibres a l’adolescència sobretot et permeten obrir la ment i et fan créixer amb més força.

Què creus que és necessari per escriure una novel·la?
Jo crec que primer fa falta una bona idea, i després molta constància. En el meu cas a més, he necessitat espai, intimitat i molt de temps.

Caixal és llicenciat en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona i treballa com a arqueòleg al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Ha dirigit nombroses excavacions arqueològiques i ha publicat articles i estudis monogràfics relacionats amb el patrimoni arquitectònic, l’arqueologia i la restauració monumental. Considera l’escriptura com la seva primera vocació, ha participat en obres col·lectives vinculades a la comarca del Matarranya i la Franja de Ponent com recull de relats L’arbreda ebrenca (2010), del llibre de narracions El tren de la Val de Zafán (2011) i de l’antologia poètica Poesia de frontera (2011).

Per quines temàtiques tens debilitat?
Per mi un tema molt important és la memòria vinculada al passat i el present, i alguns temes també intangibles o l’interès per aquelles estranyes vinculacions que de vegades hi ha entre persones, coses i llocs que estan físicament i temporalment molt allunyats.

Quins assumptes tractes a Les llavors del silenci?
La temàtica amaga el conflicte de la Guerra Civil i està molt relacionada amb la memòria històrica i la càrrega emocional que arrossega la memòria i també de la culpa que es transmet generacionalment a través de la família.

Els personatges recuperen secrets i vivències de la Guerra Civil que han tingut amagades a l’inconscient, és important que els recuperem?
Sí, és molt important que recuperem aquestes vivències i puguem donar resposta a preguntes que encara estan obertes, perquè hi ha moltes ferides que encara no s’han tancat del tot.

Creus que actualment s’haurien d’oblidar també alguns temes relacionats amb la Guerra Civil?
Jo crec que oblidar no, el silenci no serveix per res. És important que les coses se sàpiguen, s’assumeixin, s’admetin… És important perquè si no, queda una ferida a dintre, una mena de residu que no acaba de netejar-se mai.

És un tema amb el que estàs molt lligat?
Jo crec que sí, perquè considero que tots hem tingut algun trauma. Tot això ens afecta afecta i llavors la clau és per mi de quina manera reacciones i com t’afrontes al patiment que genera aquest trauma. És a dir, pots admetre’l o pots negar-lo, reprimir-lo i silenciar-lo que és el que passa una miqueta en la novel·la.

Àlvar Caixal

Caixal, en un moment de la conversa. Autor: David B.

Tens al cap nous projectes?
Sempre tinc idees i projectes. Quan va arribar la notícia del premi es va obrir un parèntesi en alguns projectes que estaven a mig fer i que han quedat aturats. Suposo que un dia o altre continuaré perquè de fet, la meva primera vocació és escriure i a mi sempre m’ha agradat escriure i ho continuaré fent. I quan acabi tot aquest procés de promoció del llibre tornaré a treure del calaix aquests projectes que tinc a mitges.

Creus que és un bon moment per publicar un novel·la?
Jo crec que sempre és un bon moment per publicar una novel·la. La literatura és molt important, és un esforç contra l’oblit. Jo he estat molts anys escrivint i he publicat ara als 53 anys. Però escriure m’ha anat sempre molt bé per expressar sentiments, per entendre’m i per racionalitzar idees i plantejar nous reptes. Per mi, escriure és una necessitat.

Foto portada: Àlvar Caixal, amb el llibre guanyador del premi Sant Joan,Les llavors del silenci. Autor: David B.


Article complet

Diumenge 8 de desembre Presentem “Les llavors del silenci” primera novel·la d’un arqueòleg llicenciat en Història Antiga a llibreria Serret!!

 

LA FINESTRA DIGITAL
“Les llavors del silenci” d’Àlvar Caixal

23 novembre, 2013 per 
Llibres,Crítiques

Com a primera novel·la d’un arqueòleg llicenciat en Història Antiga, Les llavors del silenci és similar a una excavació arqueològica en la memòria d’una família. L’obra ha sigut guardonada amb el Premi Sant Joan BBVA 2013, el que suposa, sense dubte, un debut prometedor per a Àlvar Caixal. Per la seva professió, l’autor sap recrear els escenaris històrics minuciosament, i a la vegada proposa una original novel·la detectivesca.

“Les llavors del silenci” es situa en dos moments històrics molt diferents – la Guerra Civil espanyola i l’any 2002 – però que discorren en paral·lel, perquè allò que succeeix en el passat té repercussions dècades després. D’una banda, a un poblet d’Anglaterra, una senyora gran llegeix les cartes d’en Frank, el promès de la seva tieta Madeleine, que va ser membre de les Brigades Internacionals a Espanya el 1938. Paral·lelament, a Barcelona, l’Alfred recorda la seva relació amb el seu pare difunt, un home de caràcter difícil i esquerp amb qui no es parlava feia molt de temps. Quan troba uns papers amagats a la casa familiar, es decideix a fer de detectiu del passat i, juntament amb ell, els lectors anem descobrint els secrets de dues famílies afectades per la guerra, i pel pes de culpes amagades.

“Les llavors del silenci” està dirigida a un públic generalista, però la seva prosa té una exquisidesa inesperada en un autor novell. Per tant, la novel·la no es caracteritza per un estil senzill i directe, sinó que Àlvar Caixal escull les seves paraules amb molta cura, i el resultat és una narració de molta bellesa i poesia. Per aquesta raó, el ritme de la novel·la no és tan trepidant com en una història policíaca a l’ús. No obstant això, a partir de la meitat de l’obra, la intriga i la necessitat de saber el secret familiar sí que ens atrapen com a lectors.

Els personatges de “Les llavors del silenci” no estan tan ben dibuixats com caldria, perquè es tracta d’una novel·la breu, en la qual es repassen diversos escenaris i esdeveniments històrics. Paradoxalment, els personatges que tenen més força són els que no estan, els absents; per la repercussió que tenen en les vides dels que queden vius. En canvi, la redacció és un dels punts més forts de la novel·la, i proporciona una lectura agradable,que convida a reflexionar sobre la nostra història, i sobre el pes de la culpa en les famílies.

Article complet

Roser Amills con #MeGustaElSexo (Paidos) y Víctor Amela con "El #Cátaroimperfecto (Ediciones B),en vivo y en directo, sábado 25 de mayo en llibreria Serret!!!

 

Después de Tu sexo es tuyo de Sylvia de Béjar, Me gusta el sexo, de Roser Amills! Lo presentamos el 25 de mayo en SERRET!!
Para recuperar las riendas del sexo, mantengas o no relaciones. Identificar y poner nombre a trabas y tergiversaciones sobre tu capacidad para disfrutar del sexo en todo su potencial. Un plan de acción para curar o mitigar malentendidos, situaciones de apatía o discusiones absurdas: leedlo juntos y comentadlo.Entender y valorar la felicidad sexual ajena, dejar de criticar o envidiar y tener más autoestima: di “me gusta el sexo” y sonríe. Dirigido a mujeres de todas las edades; porque nunca es tarde para decir: «Me gusta el sexo». 


Roser Amills hilvana con cariño de costurera y saludable travesura de “pin up” algunas cosas que ha aprendido (anécdotas, casos reales, superación de obstáculos) en un libro sobre sexo adaptado a los nuevos tiempos y salpicado de trucos y consejos prácticos y realistas para que no sólo nos guste más el sexo, sino que no deje de gustarnos pase lo que pase.

 

De Occitània a Morella! 1306 a 1321: "El cátaro imperfecto" el 25 de mayo sw presenta en librería Serret la gran novela de Víctor Amela sobre los últimos Cátaros en Cataluña, Aragón y Valencia!!

De Occitània a Morella: la historia real de los últimos herejes del catarismo.

Esta absorbente novela, basada en hechos y personajes rigurosamente históricos, reconstruye vida cotidiana, sueños y creencias de un puñado de herejes en los albores del siglo XIV.

Un impresionante homenaje a aquellos hombres y mujeres cuyo dogma se enfrentó con la iglesia católica hasta extinguirse en el siglo XIV.

Tesoros y rebaños, moriscos y adivinos, rituales e inquisidores, judíos y templarios, canteros y burdeles se entrecruzan en los paisajes de una historia real. Lo espiritual y lo carnal confluyen en una trama de hace setecientos años en la que el amor dirá la última palabra... 

 

Articles relacionats

 

 

Article complet

<1
2
3
4
5
...8>