La malla.cat: L'escriptora Coia Valls guanya el Luján amb el relat d'aventures 'La princesa de Jade'L'escriptora Coia Valls guanya el Luján

Se l'ha premiat amb el relat d'aventures 'La princesa de Jade'

L'escriptora i actriu de Reus Coia Valls ha guanyat avui el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica, convocat per Editorial Columna, amb l'obra "La princesa de Jade", un relat d'aventures en què una expedició, en l'any 551 d.C, viatja a la Xina per descobrir el secret més ben guardat de l'Orient.


En la novel·la guanyadora, tres dones de diferents orígens, cultures i religions marcaran el destí dels expedicionaris. En nom del jurat, la també escriptora Maria Carme Roca ha dit que es tracta d'una història ambientada en el segle VI, en què es barreja l'aventura amb altres gèneres, sense obviar trames en les quals l'amor té el seu pes, igual que els viatges i l'exotisme de les cultures orientals.

El jurat en aquesta ocasió estava compost per Francisca Esperanza de Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchís, Maria Carme Roca i l'editora Ester Pujol.


Publicat 20/10/2010  12:09h


Article complet

3cat24.cat: Coia Valls guanya el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica amb "La princesa de Jade"


Coia Valls guanya el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica amb "La princesa de Jade"

Actualitzat a les 14:22 h   20/10/2010

L'escriptora, i també actriu, de Reus Coia Valls ha guanyat el XIV Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica que convoca l'Editorial Columna. Ho ha fet amb "La princesa de Jade", un relat d'aventures en el qual una expedició viatja a la Xina l'any 551 "per descobrir el secret més ben guardat d'Orient". En la novel·la, escrita en català i que aquest dijous arriba a les llibreries, tres dones de diferents orígens, cultures i religions marcaran el destí dels expedicionaris.

En nom del jurat del guardó, format per Francisca Esperanza de Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchís, Maria Carme Roca i l'editora Ester Pujol, la també escriptora Maria Carme Roca ha destacat que es tracta d'una història ambientada en segle VI, en què es barreja l'aventura amb altres gèneres i en què l'amor, els viatges i l'exotisme de les cultures orientals en són l'eix vertebrador.

L'any de partida de la novel·la és el 551, quan l'emperador romà Justinià, per desig de la seva dona moribunda, l'emperadriu Teodora, organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret de la seda. Per a aquesta missió, l'emperador escollirà els homes més capaços del seu imperi, com els monjos nestorians Rashnaw i Tistrya, el teixidor de Corinti Xenos i el seu fill Úrian, que viatjaran des de Constantinoble fins al sud de la Xina.

Coia Valls, que ja té publicada l'obra de literatura infantil "Marea de lletres", ha explicat fa uns anys va quedar fascinada amb la lectura de "Seda", d'Alessandro Baricco, i amb altres textos del mateix Marco Polo sobre les rutes de la seda. A partir d'aquí, es va documentar sobre el tema i va intentar reconstruir, "La princesa de Jade", una ficció en el marc d'un context històric verídic.

Dividida en tres parts, la novel·la té una protagonista per a cadascuna. A la primera, el pes el té l'emperadriu Teodora, una dona de classe molt baixa, prostituta en la seva joventut, que va acabar sent emperadriu, mentre que a la segona part qui porta l'acció és Najaah, una nòmada de la tribu Zaqif. L'última part és per a la jove Yu, la princesa de Jade, de la dinastia Liang, amb un ideari de vida basat en tradicions mil·lenàries.
Article complet

COIA VALLS ES LA GRAN VENCEDORA DEL PREMI NÈSTOR LUJÁN 2010 CON “LA PRINCESA DE JADE” 20/10/2010 // COIA VALLS ES LA GRAN VENCEDORA DEL PREMI NÈSTOR LUJÁN 2010 CON “LA PRINCESA DE JADE” 

COIA VALLS ES LA GRAN VENCEDORA DEL PREMI NÈSTOR LUJÁN 2010 CON “LA PRINCESA DE JADE”

La escritora y actriz Coia Valls es la gran vencedora del Premi Nèstor Luján de Novela Histórica 2010, con su obra La princesa de Jade. Convocado por la editorial Columna desde el año 1997, el premio acoge novelas originales e inéditas, escritas en catalán y basadas en hechos o circunstancias históricos.

En el año 551 d.C., el emperador romano Justiniano, por deseo expreso de su mujer moribunda, la emperatriz Teodora, organiza una expedición a China para descubrir el secreto mejor guardado de Oriente. Para esta delicada misión, escogerá a los hombres más capaces y preparados de su imperio: su objetivo será viajar desde Constantinopla hasta al sur de China para apoderarse a toda costa del secreto de la seda. Tres mujeres, de diferentes orígenes, culturas y religiones, marcarán el destino de los expedicionarios. Se trata de tres mujeres que se enfrentan a las normas establecidas y llegan hasta las últimas consecuencias con el fin de llevar a cabo sus sueños. Una novela llena de aventuras en busca del secreto de la seda, La princesa de Jade llegará a las librerías el próximo día 21 de octubre.

Article complet

Complicitat i afecte, així és com expressa Mª Carme Roca, la seva experiència firmant llibres en la libreria serret

Venir a la llibreria Serret ha estat una experiència molt plaent, una autèntica injecció de vitamines. Agraeixo moltíssim a l'Octavi, l'ànima de Serret, que m'hagi convidat a participar en aquest desembre literari amb el meu últim llibre publicat, Barcino. I vull afegir també, que no ha estat només Barcino l'obra que ha rebut el suport de la llibreria Serret, sinó obres meves anteriors. Tot un luxe. Gràcies, doncs. Ja tinc ganes de repetir.
 
Amb complicitat i afecte,
 
Maria Carme Roca
Article complet

Mª Carme Roca, presentarà "Barcino", el seu darrer èxit, dissabte 12 de desembre a la llibreria Serret

Recomano la lectura d'aquet llibre per disfrutar d'un llibre ple d'aventures a la Roma mil.lenaria, un referència dins del gènere de l'intriga històrica, on la Mª Carme Roca es mou com peix a l'aigüa i ens transporte als confins d'una època per enmarcar...dissabte 12 de desembre tinc el gust de convidar-vos a l'acte que tinc preparat a la meua llibreria per poder disfrutar de la Mª Carme Roca en estat pur....que disfruteu.

Octavi Serret

Us passo l'enllaç d'un article que ja he publicat al meu bloc, una bon artìcle del Diari de Girona, fen referència al que ja es una "referència", dins del gènere dels "bestsellers":

 

Article complet

<1...5
6
7
8>