Nou Premi Lluís Carulla destinat a impulsar projectes culturals

 

Premi Lluís Carulla


Bases

El Premi serà atorgat a un projecte cultural que, dins l’àmbit de la llengua catalana, les arts i/o el pensament, constitueixi una aportació innovadora que contribueixi a l’enfortiment i la modernització de la cultura i la societat catalanes.
La convocatòria és oberta a particulars, empreses i organitzacions sense ànim de lucre. 
Per optar al Premi cal presentar, necessàriament, una justificació i memòria del projecte, així com un pla de viabilitat econòmica i tècnica, un calendari d’execució i les mesures per a l’avaluació dels resultats. Es poden presentar avals tècnics, acadèmics o professionals, sobre la seva rellevància, oportunitat o repercussió en l’àmbit del projecte. 
La memòria ha de presentar el pressupost total del projecte i quin és el percentatge que es pensa finançar amb l’import del premi. També cal especificar amb quines altres fonts de finançament o patrocinadors es preveu finançar la resta del projecte.
La Fundació signarà un contracte amb l’autor o autors del projecte guanyador en el qual s’establiran els termes de la concessió del premi, i de l’execució i avaluació del projecte, així com del seu patrocini.
Tenint en compte les candidatures presentades, la Fundació pot declarar desert el Premi.

Presentació de la candidatura
Per optar al Premi cal emplenar el formulari d’inscripció que es troba al webwww.fundaciocarulla.cat. La documentació que s’adjunti pot ser en format pdf, doc, ppt, clip de vídeo publicat a Youtube o Vimeo, fotografies en format jpg o enllaç a galeria multimèdia, i slideShare publicat en qualsevol entorn.
Si algun material no el teniu disponible en format digital, envieu-lo a l’adreça següent indicant el nom de la candidatura:

Premi Lluís Carulla d’estímul a un projecte cultural
Fundació Carulla
Aribau 185 3r 08021 Barcelona

La Fundació Carulla es reserva el dret a fer difusió dels projectes guardonats al web www.fundaciocarulla.cat

Article complet

Comarquesnord: Cultura, tradició, medi ambient i pedagogia en una nova edició de la Fira de Ràfels


Cultura, tradició, medi ambient i pedagogia en una nova edició de la Fira de Ràfels

comarquesnord.cat Ràfels . dimecres, 5 de novembre de 2014 . Deixa un comentari
Etiquetes: ,  

La roda de Fires del Matarranya no descansarà este novembre. Després de la històrica Fira de Mont-roig, els veïns i veïnes del territori tenen una cita amb una altra fira d’altura. Parlem de la Fira de Ràfels, coneguda des de fa 20 anys com la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient, encara que concebuda en el segle XIV, més en concret l’any 1382 per concessió del rei Pere IV. Una fira de Sant Martí que enguany se celebrarà els pròxims 8 i 9 de novembre i que és, sens dubte, la festa hivernal més bonica per als veïns de Ràfels. Una fira que, segons explique José Luis Roda, regidor de Ràfels, “antigament era un mercat amb una funció socioeconòmica molt important” que s’ha sabut reinventar amb el pas dels segles. Una fira que, a més, implique tot el municipi. “En esta època de l’any som tot just 100 ànimes, i molta gent gran”. Però lavoluntat i les ganes de fira mai falten, de manera que en esta edició “tindrem moltes activitats, com tots els anys”. Hi haurà activitats associades amb el món de l’agricultura ecològica. A l’assemblea de APROEBA se li sumarà enguany una xarrada sobre la producció d’ametla. Serà dissabte a partir de les cinc de la tarde. “El Matarranya ha d’apostar per la qualitat. Per un producte bo i ben elaborat. No podem competir amb les grans explotacions, amb els grans regadius o amb les grans hectàrees d’oliveres”. Per este motiu enguany la xarrada vindrà a càrrec de Producció Ecològica de Ponent.
Article complet

Aquest NADAL! Descarregat el QR de llibreria Serret I Regala Territori amb llibreria Serret!!!

 

CELEBREM  #30anysserretllibres !!!

Llibreria Serret, es un punt de trobada tan físic com virtual, un referent cultural en ple Matarranya turolense a l'Aragó.

La província de Terol és font inesgotable de sorpreses i de petits detalls amb encant. Un d'ells està en Vall-de-roures i es diu Llibreria Serret. Combina el saber fer dels llibreters de tota la vida amb les noves tecnologies, i quan organitza un acte cultural, vas agafar públic vingut de tota Espanya.


La web com a estratègia: 

http://www.libreriaserret.com/ o http://www.serretllibres.com/ 
L'elaboració de la web, que funciona des de 1995, es va fer a càrrec d'una empresa externa. Però és Octavi Serret (Premi Nacional de Cultura 2009 per la Generalitat de Catalunya) el que s'encarrega de dotar-la de continguts sobre els llibres, així com de seleccionar els més de 100.000 títols que en aquest moment estan disponibles en la seua llibreria virtual.

Un treball d'allò més interessant i que fa de llibreria Serret un espai atestat de llibres i dedicat a la bona literatura, diferent i amb un toc personal, tant a nivell físic com a virtual on l'impossible es fa posible de la mà dels seus propietari Octavi Serret.

Un espai físic pel qual han passat autors de la talla de Rosa Regàs, Víctor Amela, Javier Sierra, Ana Mª Matute, Lorenzo Silva, Ian Gibson, Fernando Marias, Fernando Martínez Laínez, Fernando Sánchez Dragó, J. Àvila Granados, Emilio Ruiz Barrachina, etc.

Especialitats

La llibreria Serret està especialitzada en els anomenats “autors del boom” que van escriure part de la seva obra en aquesta zona, en tot tipus de referències que tinguin a veure amb el Matarranya i la Franja de Ponent, La Batalla de l'Ebre, el Carlisme i la Guerra Civil Espanyola, llibres d'Història Antiga i Religió, esports de muntanya i guies de naturalesa d'aquesta comarca, assaig, Història,poesia i teatre, a més de comptar amb referències d'actualitat


Descripció

La llibreria Serret de Vall-de-roures és l'actualitat un referent cultural i literari de la comarca del Matarranya i del Baix Aragó, i la seva influència a partir de Les terres de l'Ebre arribe a tot Catalunya!!
Fins a arribar aquí, el seu propietari, Octavi Serret, ha invertit moltes hores d'esforç a posicionar un establiment que va començar amb 17 anys i que comprenia diverses activitats més fins a convertir-ho en un projecte productiu que és un referent en el seu sector a nivell estatal.

La Lllibreria Serret sempre està en el punt de mira de moltes de les promocions de les grans editorials espanyoles pel seu dinamisme a l'hora de programar un esdeveniment cultural, per disposar d'una base de clients tan alta (uns 7.500) i de les eines de la web, blog, FB, twitter, i demes xarxes socials, fan, que ja no solament amb els fòrums i el correu electrònic que li permeten a Octavi Serret donar a conèixer amb antelació les seves activitats i crear expectació entre els seus clients, sinó que molts d'ells es desplacen fins a Vall-de-roures per compartir unes hores amb l'autor o assistir a una jornada literària.

Entre els esdeveniments culturals en els quals ha participat Llibreria Serret, a més d'organitzar actes puntuals sobre determinats temes en altres localitats d'aquesta comarca, destaquen les Jornades Literàries organitzades per la Comarca del Matarranya, entre ells en destacat “El Matarranya Màgic” al març del 2003, i també a destacar la actucació de llibreria Serret a l'exposició del "Matarranya desconegut" a la Casa Amatller de Barcelona al maig del 2009, amb dos esdeveniments organitzats amb la Ascuma (ademes d'omplir prestatgeries amb tot tipus de publicacions relacionades amb el nostre territori) que van ser un èxit rotund d'audiència. Amb tot això s'aconsegueix fidelitzar clients ademes d'aconseguir augmentar d'una manera considerable la cartera de nous clients repartits per tota la geografia espanyola.Article complet

Descargate el QR de Librería Serret y REGALA UNA NAVIDAD CON CULTURA DE TERRITORIO!!!

 

Regala y apoya la cultura cercana con Librería Serret!!


CELEBRAMOS TREÍNTA AÑOS DE LIBRERÍA SERRET

Librería Serret, un referente cultural en pleno Matarraña turolense.
 
La provincia de Teruel es fuente inagotable de sorpresas y de pequeños detalles con encanto. Uno de ellos está en Valderrobres y se llama Librería Serret. Combina el saber hacer de los libreros de toda la vida con las nuevas tecnologías, y cuando organiza un acto cultural, asiste público venido de toda España.


La web como estrategia: 

http://www.libreriaserret.com/ o http://www.serretllibres.com/ 
La elaboración de la web, que funciona desde 1995, se hizo a cargo de una empresa externa. Pero es Octavio Serret (Premio Nacional de Cultura 2009) el que se encarga de dotarla de contenidos sobre los libros, así como de seleccionar los más de 100.000 títulos que en este momento estan disponibles en su librería virtual.
 
Un trabajo de lo más interesante y que hace de librería Serret un espacio atestado de libros y dedicado a la buena  literatura, diferente y con un toque personal, tanto a nivel físico como virtual donde lo imposible se hace posible de la mano de su propietario Octavio Serret.
 
Un espacio físico por el que han pasado autores de la talla de Rosa Regàs, Víctor Amela, Javier Sierra, Ana Mª Matute, Lorenzo Silva, Ian Gibson, Fernando Marias, Fernando Martínez Laínez, Fernando Sánchez Dragó, J. Ávila Granados, Emilio Ruiz Barrachina, etc.
 
Entre los eventos culturales en los que ha participado Librería Serret, además de organizar actos puntuales sobre determinados temas en otras localidades de esta comarca, destacan las Jornadas Literarias organizadas por la Comarca del Matarraña, entre ellos en destacado “El Matarraña Mágico” en marzo del 2003, y tambien a destacar la actucación de librería Serret en la exposición del "Matarranya desconegut" en la Casa Amatller de Barcelona en mayo del 2009, con dos eventos organizados con la Ascuma (ademas de llenar estanterías con todo tipo de publicaciones relacionadas con nuestro territorio) que fueron un éxito rotundo de audiencia. Con todo ello se consigue fidelizar clientes ademas de conseguir aumentar de una manera considerable la cartera de nuevos clientes repartidos por toda la geografia española.
 

Descripción

La librería Serret de Valderrobres es la actualidad un referente cultural y literario de la comarca del Matarraña y del Bajo Aragón, y su influencia llega hasta buena parte de las Tierras de El Ebro en la provincia de Tarragona. Hasta llegar aquí, su propietario, Octavio Serret, ha invertido muchas horas de esfuerzo en posicionar un establecimiento que comenzó con 17 años y que comprendía varias actividades más hasta convertirlo en un proyecto productivo que es un referente en su sector a nivel estatal.

Librería Serret siempre está en el punto de mira de muchas de las promociones de las grandes editoriales españolas por su dinamismo a la hora de programar un evento cultural, por disponer de una base de clientes tan alta (unos 7.500) y de las herramientas de la web, blog, FB, twitter, y demas redes sociales, hacen, que ya no solamente con los foros y el correo electrónico que le permiten a Octavio Serret dar a conocer con antelación sus actividades y crear expectación entre sus clientes, sino que muchos de ellos se desplazan hasta Valderrobres para compartir unas horas con el autor o asistir a una jornada literaria.

 Especialidades

La librería Serret está especializada en los llamados “autores del boom” que escribieron parte de su obra en esta zona, en todo tipo de referencias que tengan que ver con el Matarranya y la Franja de Ponent, La Batalla del Ebro, el Carlismo y la Guerra Civil Española, libros de Historia Antigua y Religión, deportes de montaña y guías de naturaleza de esta comarca, ensayo, Historia, poesía y teatro, además de contar con referencias de actualidad
Article complet

CLUB DANTE, tots els dimarts 22:00 l'aposta de RÀDIO 4, pel món de la cultura. Dirigit i presentat per David Martí !!

 
  

Club Dante

Dimarts a les 22.00 hores
CLUB DANTE
Presentat per:  David Martí i Josep Maria Carrasco Dirigit per:  David Martí

CLUB DANTE, el programa de llibres de RÀDIO 4, és la aposta d'aquesta ràdio pública pel món de la cultura, i més concretament, dels llibres. Dirigit i presentat per l'escriptor i comunicador David Marti (autor, entre d'altres, de Les bruixes d'Arnes, La metgessa de Barcelona i El guerrer adormit), cada setmana convidarem a un autor de reconegut prestigi per fer un repàs de la seva trajectòria vital i professional. En acabar, aquest mateix autor s'incorporarà a una tertúlia en la que es tractaran els temes més actuals relacionats amb el sector editorial. Tots els participants seran sempre del màxim nivell.

Article complet

1
2
3
4
5
...7>