LaVanguardia: la librería Serret de la localidad aragonesa catalanohablante de Valderrobres, galardonada con la Creu de Sant Jordi


LA VANGUARDIA
GENERALITAT

Creu de Sant Jordi a título póstumo para Carme Chacón

 • Miquel Valls, Rosa Clarà, Victor Grífols, Gemma Mengual, Josep Maria Pou, Borja de Riquer o el periodista Josep Cuní, entre los otros galardonados

 

La Generalitat ha acordado este martes conceder a título póstumo la Creu de Sant Jordi a 29 personalidades y 23 entidades por los servicios prestados a Catalunya, entre las que figura a título póstumo la exministra de Defensa, Carme Chacón (PSC), fallecida este domingo a los 46 años de edad. Se trata de uno de los máximos reconocimientos que otorga la Generalitat y se conceden desde 1981, ha afirmado este martes la portavoz del Govern, Neus Munté, en la rueda de prensa posterior al Consell Executiu.

Otros galardonados 
Por otro lado, entre las 23 entidades galardonadas destacan la asociación Amics de la Cultura de Dant Martí de Llémena, la Associació de Víctimes de la Talidomida, el Casino Prado Suburense, el Centre Sant Pere Apòstol, el Club Balonmano Granollers, los colegios de abogados de Figueres y de Mataró, el colegio de aparejadores de Barcelona, el Festival de Cine Fantàstic de Sitges, les Caves Llopart, la fundación ACIS, la librería Serret de la localidad aragonesa catalanohablante de Valderrobres, la Fundació Joan Maragall o la sociedad recreativa El Retiro de Sitges. 
www.lavanguardia.com/politica/20170411/421625837256/creu-sant-jordi-carme-chacon.html
Article complet

Demà 17 de gener #SantAntoni Presentem a les 13:00 a #llibreriaserret l'Especial #Matarranya Tot un món per @descobrircat !!!

 Article complet

Jornada de complicitats literàries, ahir a Vall-de-roures, al Matarranya, per celebrar #35AnysSerretllibres !!

 

 
 
Joan Pinyol ha añadido 35 fotos nuevas.
17 horas

Ahir a Vall-de-roures, al Matarranya, vam viure una jornada de complicitats literàries gràcies a l'Octavio Serret, un dinamitzador imparable de les nostres lletres. Hi vam fer cap diversos col·lectius d'escriptors, com els Narradors Centrals (representats per Llorenç Capdevila RoureJordi Estrada, Josep Maria Solà, Imma Cortina, Pilar Duocastella i jo mateix), el grup de poetes de les Terres de l'Ebre anomenats "Poemes al vent", representants del col·lectiu "Enllaçats per la Llengua" moviment franjolí i escriptors a títol individual com el Manel Oller d'Ulldecona i el Xavier Garcia, recent guanyador del premi Serret Terra de Cruïlla. Primer vam trobar-nos a la Llibreria Serret i entre els nostres llibres vam donar el tret de sortida a la trobada, a continuació i durant més de dues hores vam recórrer el casc antic de la població, l'església i el castell a través d'una visita guiada molt completa sobre la història de Vall-de-roures que va acabar amb una degustació dels productes gastronòmics de la comarca del Matarranya. Després vam dinar en un restaurant de l'entrada del poble després del qual vam presentar la tasca dels diferents col·lectius d'escriptors, vam parlar de les dificultats que tots tenim de fer-nos visibles en el nostre territori ultramegabarceloní, el Manel Oller va recitar un poema de Desideri Lombarte, vam dur a terme una iniciativa proposada pel col·lectiu Enllaçats per la Llengua i com a cloenda vam visualitzar el muntatge audiovisual "Les goles de la terra" " que inclou imatges del Matarranya amb acompanyament musical i recitació de poemes a càrrec de la Conxita Jiménez i amb la realització de Xavier Amenós.

Va ser una jornada entranyable, plena de complicitats creatives i en un marc molt singular. Una altra estructura per al nou estat és precisament la connexió i la visibilitat entre tots els escriptors del territori. Ho incloem també al full de ruta? Gràcies per tot, Octavio Serret, i moltes felicitats pels 35 anys de la teva llibreria! Ets un crack i en persones com tu sí que hi crec!
Joan Pinyol

Article complet

El divendres 29 de juliol a les 19 h, el Museu de la Vida Rural, mos invite a l'Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 

Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 
 
 • INAUGURACIÓ
   
  Divendres 29 de juliol a les 19 h
   
  •  Com cada any per Festa Major, el divendres a les set de la tarda s’inaugurarà una exposició al museu, en aquesta ocasió Els paisatges a la taula. S’encarregaran de presentar l’exposició Daniel Solé, coordinador de la Xarxa de Museus d’Història; i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. La mostra romandrà al Museu fins el 30 d’octubre.

   L’exposició, primera que realitza la Xarxa de Museus d’Etnologia, de la qual el Museu en forma part, vol mostrar l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història a través de dues reflexions. Per una banda descriu la gran varietat de recursos i receptaris que caracteritza la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori. I per l’altra, vol fer esment de la pèrdua del coneixement dels particularismes i de la tradició provocada per la globalització, el canvi d’hàbits alimentaris i la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues. 

Article complet

EL CORAZÓN DEL HÉROE

Alberto Díaz Rueda comenta: bien escrita y con un razonable y hábil dominio de la técnica que definió Aristóteles en su momento: toda historia bien escrita debe obedecer a un proceso que va desde un principio atractivo hasta un nudo intrigante y culminar en un desenlace sorprendente. Y Flores consigue todo eso.
Article complet

1
2
3
4>