Demà Dijous Sant Encetem la #setmanasanta Els #Ebrencs Aliern, Igual i Tibau tornen al #Matarranya

 

TENS UN RACÒ DALT DEL MÓN

Signatura de llibres a Vall-de-rouresDemà dijous 13 d'abril, a partir de les 6 de la tarda, trobada de tres escriptors ebrencs a la llibreria Serret de Vall-de-roures per a signar exempalrs dels nostres últims llibres: Negre estalzí, de Francesca Aliern, L'incert alberg, de Josep Igual, i La vida darrere de l'aparador, de Jesús M. Tibau.
Serà una tarda agradable, segur, en companyia de tres amics i, a més, podent celebrar amb Octavi Serret que li hagi estat atorgada la Creu de Sant Jordi. Ja us ho explicaré. Us deixo amb un fragment del tres llibres: 
Article complet

Diumenge 31 de juliol, tots els poetes i narradors de les comarques centrals de Catalunya mos trobem a Vall-de-roures convocats per Joan Pinyol !!!

TROBADA LITERÀRIA A VALL-DE-ROURES, DIUMENGE 31 DE JULIOL DE 2016

PARTICIPANTS : Col·lectiu Narradors Centrals i escriptors de les Terres de l’Ebre, entre altres col·lectius d’escriptors.

PROGRAMA

1.                  Trobada a la Llibreria Serret. Plantejament del projecte d’un llibre col·lectiu amb textos que hauran d’estar inspirats en aquella localitat del Matarranya. Exposició i venda de llibres propis a la Llibreria Serret.

2.                  Passejada col·lectiva per Vall-de-roures (visita guiada a través dels llocs més singulars de la població)

3.       Realització del Concurs de literatura ràpida “Camins Serret”.

4.                  Dinar de germanor a la Font del Miro  http://www.hotelfuentedelmiro.com/?lang=ca (un restaurant que disposa d’un menjador independent per a 400 persones). Després es farà l’acte d’agermanament literari, la commemoració dels 35 anys de la Llibreria Serret de Vall-de-roures, també es llegiran diversos textos de forma voluntària i hi haurà una sobretaula en què es debatrà la situació de les fronteres internes de la literatura catalana actual. Comptarem amb les intervencions de diversos representants dels col·lectius d’escriptors aplegats allí (de Narradors Centrals, d’Escriptors Ebrencs, del Camp de Tarragona, del Moviment Franjolí i Enllaçats per la Llengua…) i també per tots vatres, narradors i poetes vinguts de les comarques centrals de Catalunya, Terres de l’Ebre, Franja de Ponent,  Catalunya del Nord, País Valencià com també les Illes Balears, tinc lo goig de presentar-vos per primer cop i en exclusiva, dins de la programació d'aquesta jornada del 31 de juliol, l’audiovisual "Les goles de la terra" de Jordi Amenós i  Conxita Jiménez, guanyadora del Premi Serret de poesia rural publicat per Saldonar al 2014.

Dades generals:


Títol: "Les goles de la terra"

Producció i realització: Jordi Amenós Basora

Poesies: Conxita Jiménez Abril

Veus: Conxita Jiménez Abril i Mingo Monlleó Galzerà

Música:

guitarra: Albino Tena Mauri. Peces: "Moments" i "homes treballant"

piano: Albert Oliveres Künzi. Peces: "el bes" i "un nocturn"

Grup "Eclipse". Peça: "Roca"

Duració: uns 20 mins.


El video durarà sobre uns 20 mins i combina imatges i filmacions de tota la zona de la comarca del Matarranya, 6 poesies recitades i música. La temàtica de les poesies, que s'acompanyaran de les imatges corresponents serà una dedicada als camins en general de tota aquesta zona bellíssima, un altre a les roques del Masmut, un altre al Matarranya en si, un altre al Parrissal, un altre als petits pobles i cases que s'estan quedant deshabitats i un altre als ponts, que pel que pareix al Jordi li van impressionar els ponts d'aquesta zona i em va demanar que li dediqués una poesia expressament als ponts.


5.       Per acabar : Entrega de premis del Concurs de literatura Ràpida “Camins Serret” i Copa de cava de comiat.L’organització.
Article complet

Jesús M. Tibau torne per dissabte Sant al Matarranya per presentar ‘No és la derrota, sinó el vent’ (Onada Edicions) recomanat pel CLUB SERRET


La Calamanda

El llibre de Tibau, editat per Onada edicions, estarà a les llibreries a finals de març

 'Per a mi la literatura ha de contenir dosis de bellesa i emoció, i tot plegat deu fer-nos reflexionar. En el meu cas, aquesta emoció sovint la trobo en les petites coses, en els gestos senzills i quotidians'-Alícia Coscollano -
foto: Nuria Feijo
La Calamanda

Jesús, per què la paraula i des de quan?

Des de sempre, no recordo una vida sense sentir amor, interès, plaer… per les paraules. De petit m'agradava mirar diccionaris, i sempre he tingut facilitat per fer acudits improvisats amb jocs de paraules. Una imatge val més que mil paraules, però també, una paraula val més que mil imatges.

Si tingueres que fer un tast de ‘No és la derrota, sinó el vent’, quin seria?

Ara mateix hauria d'acudir al tòpic que m'estimo tots els fills per igual, i això passa amb els 35 contes inclosos al llibre. Amb el temps, i a mesura que vaig fent lectures en públic, acabo agafant preferència més per uns que per uns altres, però simplement perquè alguns són més agraïts de llegir en veu alta i de més fàcil comprensió. A més, tinc la sensació que en aquest recull he assolit un nivell de satisfacció personal bastant similar en tots els contes.

Article complet

La 22a Trobada Cultural d’ASCUMA dissabte 11 d'agost a Valljunquera!!

 

La 22a Trobada Cultural d’ASCUMA a Valljunquera

L’Associació Cultural del Matarranya celebra enguany la 22a Trobada Cultural a la vila de Valljunquera, el dia 11 d’agost. Hi haurà activitats infantils, taules rodones, presentació de llibres i CD, actuacions teatrals i musicals i es lliurarà el premi Franja. Podeu consultar el programa a: DipticTrobada12

Article complet

Una cinquantena d'escriptors enbrencs homenatgen Jesús Moncada en la seva trobada anual al Matarranya

 

5 D'AGOST DE 2012 19:20 H

Una cinquantena d'escriptors enbrencs homenatgen Jesús Moncada en la seva trobada anual al Matarranya

En la trobada s'ha presentat un recull de la creació artística de l'autor de Mequinensa a través d'un llibre i una aplicació per a ipad

Vall-de-roures (ACN).- El món literari de l'Ebre s'ha reunit aquest diumenge a Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya, com venen fent des de fa set anys, en un exercici de normalitat al voltant de la llengua que uneix aquestes terres i que agermana la seva literatura. Enguany l'escriptor de Mequinensa Jesús Moncada és el gran homenatjat. L'empresa Turispad, dedicada al lloguer d'ipads, ha preparat una aplicació que fa un repàs a tota la creació artística de Moncada i s'ha presentat el llibre 'Univers Visual de Moncada', publicat per l'editorial aragonesa Prames. La jornada acaba amb un emotiu recés a Arnes on es cantarà i llegirà a l'autor de Mequinensa en presència de la seva germana Maria Rosa Moncada.
Rosa Maria Moncada signa el llibre 'Univers Visual de Moncada' a la llibreria Serret de Vall-de-roures, en la Trobada d'Escriptors Ebrencs al Matarranya.
Rosa Maria Moncada signa el llibre 'Univers Visual de Moncada' a la llibreria Serret de Vall-de-roures, en la Trobada d'Escriptors Ebrencs al Matarranya.
© @ACN

COMPARTEIX
     
 
Com ha explicat l'organitzador de la trobada i propietari de la llibreria Serret de Vall-de-roures, Octavi Serret, aquest 2012 "és l'any Moncada" i calia dedicar la trobada d'escriptors ebrencs que es celebra tots els mesos d'agost a la comarca del Matarranya a l'escriptor de Mequinensa. Si enguany es fa la trobada dedicada a Moncada és també per les germanes Neus i Tere Pallarès d'Arnes, a la Terra Alta, íntimes amigues de l'escriptor que han cedit la seva casa per fer un recés literari on Jesús Maria Tibau ha estat l'encarregat de llegir els textos de l'autor que també han estat musicats per la cantautora ebrenca Montse Castellà.

Per complementar l'homenatge, l'empresa Turispad, dedicada al lloguer d'IPads, ha preparat una aplicació que recull una part de les obres artístiques de l'autor que també s'han recollit en un llibre presentat en la trobada, 'Univers Visual de Moncada', de l'editorial aragonesa Prames. El llibre s'ha fet gràcies que Maria Rosa Moncada, germana de l'escriptor, ha cedit els drets de totes les litografies que estan exposades a l'espai Moncada de Mequinensa.


Article complet

1
2
3
4
5
...40>