Presentem 'El batec del temps' (Ediciones B) de Cari Ariño el 11 d'abril acompnayats de Francesc Mirallles !!!

 

'El batec del temps' de Cari AriñoLa fascinant història d’una nissaga de dones des del 1920 fins al 1995.


El batec del temps es un addictiu relat sobre la lluita de tres heroïnes –àvia, filla y néta– que sobreviuen als prejudicis i els sotracs de la seva època. A través de les seves pàgines, coneixerem de primera mà els petits i grans canvis del segle xx, des de la dictadura de Primo de Rivera fins a les portes del mil·lenni actual, que incideixen en el cor i la vida dels seus entranyables i emotius personatges.

Cari Ariño va néixer el 1958 a Maella, un poble aragonès fronterer amb Catalunya i banyat pel riu Matarranya. Abans d’estudiar Literatura Comparada, es va formar llegint clàssics moderns francesos com Balzac i Flaubert. Actualment compagina la seva feina de funcionària a l’Ajuntament de Barcelona amb la literatura.

En El batec del temps, s’erigeix com una nova veu que desborda talent i qualitat literària en el panorama de les lletres actual.

@Ediciones B
Producción: http://www.caurina.com/
Música: composición y letra de Francesc Miralles (inspirada en la novela de Cari Ariño) interpreta 'A Little Disaster'.
Article complet

Comarquesnord: Víctor Jurado: “La idea és transmetre com va viure una família normal el setge de Barcelona de 1714”

 


Víctor Jurado: “La idea és transmetre com va viure una família normal el setge de Barcelona de 1714”

comarquesnord.cat Vall-de-roures . dissabte, 13 de setembre de 2014 . Deixa un comentari
Etiquetes: 
 
 
20120319_publi_cnenshocontestu_125x400

El jove escriptor Víctor Jurado Riba -d’arrels matarranyenques- ha debutat en el món literari amb No s’hi enterra cap traïdor, una novel·la històrica on realitat i ficció es mesclen per donar a conèixer al lector com es va viure el setge de Barcelona de 1714. “Aquest tema és molt especial per als barcelonins i encara cap autor l’havia novel·lat”, va explicar Jurado, que també va afegir que “en aquesta obra el lector pot conèixer i arribar a tindre informació d’uns fets i llocs dels quals tothom ha sentit parlar, però que pocs coneixen realment”.

No s’hi enterra cap traïdor és una novel·la ambientada en la Barcelona de 1714, on els seus habitants han de fer front al setge de les tropes borbòniques. Dins d’este escenari, l’autor col·loca una família assentada a la zona del Born que compartirà protagonisme en un episodi històric que impregne cada pàgina del text. “La idea del llibre és, principalment, transmetre com va viure una família més o menys normal el setge de Barcelona”, va aclarir Jurado. L’autor va puntualitzar que “evidentment, els membres de la família tenen les seues discussions i les seues intrigues. Però no són cap situació que no es pogués donar en la realitat”. D’aquesta forma, el jove escriptor aconsegueix que el lector conegui quines podien ser les sensacions, els dubtes, els sentiments o les actituds de la gent de carrer que va viure aquest episodi històric.

El llibre, com gairebé totes les novel·les històriques, mescle la realitat i la ficció per a desenvolupar una trama en la qual els lectors podran descobrir gran part d’allò que va passar en aquella batalla històrica. “És difícil dir què predomina més al llibre, si la realitat o la ficció. El que està clar és que tots els fets sobre el setge, fins i tot tots els personatges que no són de la família protagonista són totalment reals”, va aclarir Jurado, que també va assenyalar que “per aquest motiu, el llibre també té un contingut didàctic. Molts dels lectors comprendran millor fets i espais dels quals tots hem sentit parlar però dels que quasi ningú coneix la realitat”. Respecte a aquesta fidelitat històrica, l’autor va voler aclarir que “tot i que són personatges que van existir, està clar que la personalitat i el caràcter de cadascun són ficció. A més, he de dir que és molt divertit poder fer que un personatge que va existir faci allò que tu vols”.

No s’hi enterra cap traïdor és el primer treball de Víctor Jurado, una obra que des del dia que es va llençar al mercat no ha fet més que rebre bones crítiques. “La veritat és que estic molt sorprès de com ha anat tot. Sóc conscient que sóc molt jove, que no em coneix ningú i que és el meu primer llibre. Per això no m’esperava que tants mitjans de comunicació, alguns prou importants, es fixaren en mi, i encara menys, que fessin unes crítiques tan positives”.

Pel que fa a la decisió de submergir-se en el món de l’escriptura, Jurado va explicar que “la idea va sorgir perquè sóc estudiant d’història i sempre m’ha agradat molt llegir. Jo vinc molt aLlibreria Serret perquè tinc arrels a Queretes, i un dia vaig conèixer a Francesc Miralles i una cosa va portar a l’altra”. El jove autor també va destacar que “tot i que molta gent diu que algun dia escriurà un llibre, no és una cosa tan fàcil. La veritat és que m’ha costat molt i entre el Francesc (Miralles) i jo hem fet mil i una rectificacions fins arribar al que tenim ara entre mans”.

Tot i que Jurado encara es trobe immers en la presentació d’aquest primer llibre, l’autor ens va confirmar que “ara estic treballant en una nova obra que puc avançar que tractarà sobre Marco Polo”. A més, l’escriptor també va voler destacar que “encara que la situació pot ser no sigui la més adequada per a la literatura, penso que sempre és un bon moment per tenir ganes d’escriure…”

 
Més informació:  | 
Article complet

Dissabte 19 d'abril fem un recorregut per l'Horta de Sant Joan de ‘El secret de Picasso’ amb Francesc Miralles !!

 

 

Entrevista: Francesc Miralles presenta ‘El secret de Picasso’


Després de l’èxit d’El Quart Reich i La profecia 2013, l’escriptor Francesc Miralles torna a recuperar el periodista Leo Vidal per descobrir-nos un dels fets més misteriosos de la vida de Picasso amb l'ajuda inestimable del Octavi Serret, en la seva estada a Horta de Sant Joan.

El pintor malagueny va visitar i viure la població catalana en dues èpoques ben diferents.  La primera estada es situa l’any 1898, quan convidat pel seu amic Pallarés, va viure durant vuit mesos en una cova, fet que va marcar profundament al pintor. Pel que fa a la segona estada, al’any 1909, va ser molt important pel pintor, perquè va començar a desenvolupar el cubisme.
La relació d’Horta de Sant Joan i Picasso és poc coneguda i  Francesc Miralles ha aprofitat aquesta situació per treure a la llum aquest passatge de Picasso i crear una novel·la amb aires de thriller i teoritzar sobre un quadre inèdit de l’autor que amaga un secret important.
Per aquest motiu el periodista nordamericà Leo Vidal rebrà l’encarreg d’un ric galerista de Sitges de localitzar un quadre desaparegut de Picasso El secret de Picasso viatja de Barcelona a Sitges, a l’illa de Buda, en ple Delta de l’Ebre, i a Horta de Sant Joan, tot creant  una excel·lent ruta literària.
Francesc Miralles ha parlat de la novel·la a L’illa dels llibres.
        
El secret de Picasso està publida en català per l’editorial Edicions 62 i en castellà per Umbriel. 
Article complet

Francesc Miralles presente WABI-SABI, el 22 de febrer, la segona part d'Amor en minúscula 6 anys després...

La nova novel∙la de Francesc Miralles se situa al Japó i reflexiona sobre l'art de la imperfecció.


 
Una novel·la que ens transporta al Kyoto més sensual, a la bellesa més exòtica, al detall més subtil. Amb Wabi-Sabi Francesc Miralles ens convida a descobrir l'art de la imperfecció. Quan una relació sentimental s'acaba, res millor que viatjar a un món llunyà per passar pàgina i retrobar el propi rumb. Després de rebre dues postals misterioses de Kyoto d'un misteriós remitent, en Samuel decideix fer les maletes i lliurar-se a l'aventura. Mentre estudia elwabi-sabi a l'antiga capital japonesa, la porta de l'amor està a punt d'obrir-se allà on menys s'ho espera. 'Allà les parelles mai van de la mà ni mostren públicament el seu afecte, encara que nosaltres tampoc érem cap parella. Ni tan sols érem amics. Què érem, doncs? La intersecció entre dues solituds diferents.'


Francesc Miralles (Barcelona, 1968) és escriptor, músic i periodista especialitzat en psicologia. És autor d'El millor lloc del món és aquí mateix (Amsterdam, 2008), Tant de bo fossis aquí (Amsterdam, 2009), amor en minúscula (Amsterdam, 2010) i coautor d'El laberint de la felicitat (Ara Llibres, 2007), entre molts altres títols. www.arallibres.cat/cont/cataleg/cataleg_amsterdam_fitxa_cat.php

I enllaços interessants: 
 


Article complet

Francesc Miralles amb Wabi-Sabi, una novel.la sobre la bellesa del que és imperfecte i efímer...22 febrer a Llibreria Serret!!

 

WABI-SABI, l'última novel·la de Francesc Miralles [Booktràiler] 
Una novel·la que ens transporta al Kyoto més sensual, a la bellesa més exòtica, al detall més subtil. Amb Wabi-Sabi, Francesc Miralles ens convida a descobrir l'art de la imperfecció. De l'autor d' "Amor en minúscula". 

Publicat per Amsterdam Llibres al febrer del 2013. Ja a la teva llibreria i en format e-book! 

Més informació: http://www.arallibres.cat/cont/catale...

I enllaços interessants: 
 
1. Recomanació a "Els Matins" de TV3: http://www.tv3.cat/videos/4885532/La-llibreria-%28040214%29
 
Article complet

1
2
3
4
5
...11>