Diumenge 18 d'agost, encetem la 1a Festa literària d'Arnes en un reconegut Honenatge a Francesca Aliern !!!

 

Homenatge a Francesca Aliern Pons dins de la 1a FESTA LITERÀRIA a Arnes

 

Francesca Aliern Pons, nascuda a Xerta (Baix Ebre), és una de les escriptores més representatives de les Terres de l'Ebre. Literata vocacional, basa la seva obra en fets reals i quotidians protagonitzats per personatges als qui la vida no els ha estat gens fàcil. Amb un llenguatge proper i impregnat del parlar de les Terres de l'Ebre, aquesta novel·lista té la capacitat d'introduir el lector en l'interior dels seus personatges, fent-lo coneixedor dels seus sentiments més profunds, de les seves angoixes i inquietuds, i de situar-lo i guiar-lo magistralment tant en el context històric i social, descrivint fets i costums, com en l'espai, sempre acompanyat de la remor de l'Ebre. Guardonada amb diversos premis, té un públic lector molt fidel i una obra prolífica. L'any 2016, l'Ajuntament de Xerta la va declarar Filla Predilecta de la vila.[1]

https://ca.wikipedia.org/wiki/Francesca_Aliern_Pons

La seues novel·les publicades per Cossetania Edicions.

https://www.cossetania.com/cercar_producte.php

Participació en obres col·lectives

Article complet

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre homenatjarà l’escriptora Francesca Aliern amb la 3a Nit de les Muses

 

Serà divendres 10 de febrer a La Llanterna Teatre Municipal, amb la participació especial de l’actriu Belén Fabra i la cantant Núria Feliu

La tercera Nit de les Muses, que organitza la Fira del Llibre Ebrenc amb l’objectiu d’homenatjar escriptors ebrencs amb una trajectòria literària consolidada, estarà dedicada enguany a l’escriptora de Xerta Francesca Aliern, la novel·lista amb més lectors i seguidors de les Terres de l’Ebre. Inspirades en fets reals i quotidians i protagonitzades per personatges que no han tingut una vida fàcil, les seues novel·les sempre són les més demanades per Sant Jordi a les Terres de l’Ebre i en destaquen títols com Les passions de la Menestrala (2003 i 2014), Sabó moll (2006) o Cafè de París (2016).

Aliern serà la tercera escriptora homenatjada a la Nit de les Muses de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, després de Miquel Esteve (2013) i Toni Oresanz (2014). Es tracta d’un acte que no té data ni periodicitat fixes i que és únic perquè sempre manté la incògnita de si es tornarà a realitzar. «L’activitat és com les muses, les divinitats que inspiren la música i la literatura, que apareixen quan volen i quan ho fan ens sorprenen gratament», afirma Montse Pineda, directora de la Fira del Llibre Ebrenc.

Aquest homenatge literari a Francesca Aliern comptarà, entre altres sorpreses, amb la participació de l’actriu ebrenca Belén Fabra i el director teatral Valer Gisbert, que treballen junts en un projecte nou per a Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre 2017. També hi actuarà la cantant Núria Feliu, que interpretarà cançons que la novel·lista ha fet aparèixer en les seues obres i que tenen una força especial en la trama de les històries. El presentador de tot l’acte serà el periodista Conrad Duran, gran amic de l’escriptora i que sempre col·labora en tot el que envolta la literatura de casa nostra.

Serà una nit especial en què es projectaran imatges inèdites de l’escriptora i es coneixeran els seus amics i l’estima del seu poble, representat per Roger Aviñó, alcalde de l’Ajuntament de Xerta, que també hi ha col·laborat molt perquè els seus veïns no hi faltin i el 2016 va nomenar l’escriptora Filla Predilecta de Xerta. “Si algú es mereix aquest reconeixement és sens dubte Francesca Aliern. És una de les novel·listes més estimades que tenim al territori i que ha participat tots els anys a la Fira del Llibre Ebrenc”, apunta Albert Pujol, director de Litterarum i de l’homenatge literari.

El preu de l’entrada és de 10 euros i inclou l’espectacle més el sopar. Les entrades es poden comprar anticipades a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre i al web www.llibresebrencs.org i www.atrapalo.com, i el mateix dia de l’acte a la taquilla del teatre.

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, impulsora de la Nit de les Muses, està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Article complet

marfanta.com: sobresurten entre els autors més venuts a l'Ebre per Sant Jordi

 

Francesca Aliern i Gerard Vergés sobresurten entre els autors més venuts a l'Ebre per Sant Jordi

 

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 23 abril de 2014 | 23.4.14TORTOSA (Baix Ebre).- A les Terres de l'Ebre, el nivell de vendes per Sant Jordi s'ha mantingut similar a anys anteriors. A l'espera d'un balanç definitiu, la responsable de la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, Rosa Cubeles, ha destacat 'Les passions de Menestrala', de Francesca Aliern; 'El jardí de les delícies', de Gerard Vergés; 'El Massís del Port' de Vicent Pellicer; 'L'horitzó primer' de Joan Todó o 'Castor: la bombolla sísmica', del periodista Jordi Marsal. Altres títols locals demanats aquest Sant Jordi han estat 'Cap llàgrima sobre la tomba', de Sílvia Mayans, i 'Les aus del Port', del Grup de Recerca Científica de les Terres de l'Ebre. En l'àmbit supralocal han destacat 'La gran desmemoria', de Pilar Urbano; 'L'analfabeta que va salvar un país', de Jonas Jonasson; i 'Desig de xocolata', de Care Santos.
- See more at: http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/04/francesca-aliern-i-gerard-verges-entre.html#sthash.w5uDaorO.dpuf
Article complet

Glòria Fandos entreviste a la Francesca Aliern al programa de ràdio "Poesia per la Pau"

L'ESCRIPTORA FRACESCA ALIERN A "POESIA PER LA PAU"

"Poesia per la Pau" es un espai poètic que s'emet quinzenalment, en dijous a les 9 de la nit, des dels estudis de Ràdio Ràpita. A més de poesia, versos, versets... us trobareu temes d'actualitat, literaris, humans, tradicionals, musicals, mèdics, i sorpreses.

Gràcies a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Ràpita i a l'Hernan Subirats de Control. També es pot escoltar per Internet a radiorapita.com.

L'últim espai es va realitzar el dia 19 d'agost. Vaig començar amb un petit poema titulat "Glop de natura" de llibre "Al vent de l'Ebre"

Vàrem tenir una convidada d'excepció, l'amiga Francesca Aliern i Pons, nadiua de Xerta, gran escriptora, novel·lista per excel·lència de les nostres terres i de més enllà. Té moltíssimes obres publicades, molts guardons guanyats. Els seus llibres són els més venuts, els més llegits, té lectors i lectores fidels, any rere any.

Recordo els títols de "Un otoño, toda una vida", "No llores Laura", "La Canela", " Misernovis", "La Menestrala", "La Història innecessària", "El pont de la solitud"; "Sabó moll", "Camins", "Cor de Llop"... i també participa en obres col·lectives... Va ser un luxe que ens acompanyés a l'espai poètic, moltes gràcies per acceptar venir.

Francesca ens va explicar moltes coses, des dels seus començaments, fins al moment actual com a escriptora. Unes pinzellades, ja que la seva trajectòria és molt ampla i extensa. Quan era petita i anava a l'escola ja li agradava i gaudia escrivint contes i relats que després els llegia a les seves amigues. Les matemàtiques era l'assignatura que menys gràcia li feia. Al llarg de la seva vida, no ha parat d'escriure, i ha anat avançant, malgrat tenir-ho que compaginar amb la feina i el rol que com a dona li ha tocat viure, tenir cura de la família, els pares. Ens va reafirmar que la força per seguir, es troba dins de sí mateix.

Francesca és també gran lectora. Escriure li omple la vida, i li aporta grans satisfaccions. El paisatge que més li agrada és la gent. Asseure's, per exemple, a un banc de les rambles, o d'altres llocs molt concorreguts, i observar. Així s'inspira per escriure les seves històries, les seves novel·les, basades en les més crues i sentides realitats de la societat que ens envolta. És perquè Francesca Aliern, te el do i la gràcia de ser escriptora. Escriptora amb lletres majúscules i gran persona. Tots natros, miraríem la gent i no veuríem res. Fa uns anys l'avala una gran editorial, Cossetània, com escriptora professional. Ens comentava que no es pensava arribar on ha arribat.

Els teus fidels lectors i lectores esperem les teves properes obres, les teves novel·les, i que sigui per molts anys. Felicitats i enhorabona de nou.

Francesca va tenir l'atenció de llegir el poema "Brillan las estrellas", del meu llibre "Hojas dormidas"

Vaig acabar l'espai poètic llegint el poema "No existir" del llibre "Al vent de lEbre"

Amb poesia, literatura i pau seguirem el camí que ens marca la vida, perquè així volem que sigui.


Glòria Fandos
Article complet

TALLER D´ART 2010: "Mas Marianets" és un espai artístic al mig de la natura on hi trobareu obres de:Francesca Payeras, Àngel Vilamajó, Rocco Incardona i més...

TALLER D´ART


Mas Marianets és un espai artístic al mig de la natura on hi ha reunides les obres de Francesca Payeras, Àngel Vilamajó, Rocco Incardona i, altres artistes.

* EXPOSICIONS PERMANETS DE PINTURA I ESCULTURA *
PORTES OBERTES ELS MATINS DELS CAPS DE SETMANA
FINS EL 15 D´OCTUBRE DE 2010Article complet

1
2>