Al Blog de paper, Lluís Llort: 'Tot puja, i es queda dalt', Cultura a El PuntAvui

 

BLOG... DE PAPER

lluís llort
 
Llort treballa al suplement Cultura d’El Punt Avui fa més de 15 anys (29 en total al diari). Ens ofereix en aquest espai crítiques de novel·les, entrevistes a escriptors i recomanacions de literatura infantil i juvenil que he publicat al suplement, en format PDF perquè els pugueu llegir quan us vingui de gust.
 
A més de periodista és novel·lista (Herències col·laterals, Si quan et donen per mort un dia tornes, La imperfecció de les bombolles, Trenta-dos mort i un home cansat...), autor de llibres infantils i juvenils (L’insòlit viatge de Jerónimo de Ayanz, Número 5. El submarí perdut, Tap Tàpera i el Senyor Tufa...) i guionista (Jet lag i Moncloa, ¿dígame?).
 
De tant en tant algunes entrades de blogs personals es publiquen en paper. Llort ens proposa el camí invers, de la premsa al blog digital.

Article complet

Matí de diumenge 17 de maig, jornada de firma de llibres de Jordi Marin, Joan M. Vives i Toni López Daufí dins la Trobada de Patrimoni de Pedra Seca al Matarranya!!

 

Calaceit (Matarranya) és una població de aproximadament 1.150 habitants, situada a la comarca del Matarranya, entre les confluències dels rius Matarranya i Algars. La capital de la comarca del Matarranya és Vall-de-roures. Calaceit va ser declarada capital històricocultural.

És un dels conjunts urbans millor conservats del Matarranya, amb nombrosos casalicis, capelles, ermites i l’ajuntament del segle XVII. En la seva bellesa arquitectònica es fonen el característic color daurat de la pedra i les teulades de les cases. Està declarat Conjunt de Interès Històric Artístic.

Aquestes terres sempre han despertat un gran atractiu per als escriptors, pintors i artistes en general. A la veïna Horta de Sant Joan, durant les primeres dècades del segle passat, el pintor Pau Picasso hi va passar un cert temps i el seus paisatges van inspirar algunes de les seves pintures. Per aquestes dates, a la vila de Calaceit, els prohoms de la Mancomunitat i de l’Institut d’Estudis Catalans, com Puig i Cadafalch, Josep Pijoan i Pere Bosch i Gimpera també s’hi van aposentar per tal de dur a terme una sèrie d’excavacions arqueològiques.

En aquesta mateixa població, a partir de 1970, hi van arribar un bon nombre d’escriptors i pintors de gran renom, com el xilè José Donoso, el poeta Ángel Crespo, els pintors Albert Ràfols Casamada i la seva muller Maria Girona, l’escriptor i mecenes cultural Didier Coste, etc.

Calaceit al programa Agrosfera de TV2 youtu.be/uaPWF7fLkbQ

Calaceit al programa Agrosfera de TV2

  

 

Article complet

Domingo 3 de mayo, Feria Literaria en Librería Serret: José Manuel Soriano Degracia, presenta su poemario 'Campo de ortigas' ganador del "I Premio Librería Serret de poesia rural" editado por Erial Ediciones!!

  

Domingo 3 de mayo, 12,00 horas,  inaguramos la Feria de mayo, Feria literaria en Librería Serret con la presentación y recitación de poemas por parte de de  José Manuel Soriano de.
 
Campo de ortigas
Nuestro primer libro de poemas

 
El poemario ha sido galardonado con el I Premio de Poesía rural de la Librería Serret, 2014. Serret es una de las librerías más reconocidas de nuestra tierra; sobre todo, por la gran labor que realiza en pro de la lectura y de la cultura en general en las comarcas del Matarraña, del Bajo Aragón, del Maestrazgo, Las Tierras del Ebro y La Terra Alta. Hemos de afirmar, pues, que el premio nace con pleno reconocimiento y prestigio.

Además. José Manuel Soriano Degracia, ganador del premio y autor del poemario Campo de ortigas, no es un desconocido en el mundo de la poesía. Nacido en 1972 en Alcañiz (Teruel) es autor de los libros El único lugar (2006), Rutina, el diario(2008), La ceniza de los mapas (2008), Vacía luz (2012), y Leuret (2014).

Adjuntamos la imagen y el PDF de la ficha del libro para que podáis comenzar a interesaros por él.
Os esperamos domingo para disfrutar de la buena poesía en un marco imcomparable como es Valderrobres y Librería Serret !!


 


 
Article complet

Un altre dels llibres d'aquest 'MARIDATGE CULTURAL I LITERARI DE LA RUTA DELS 3 REIS' - El Tossal dels 3 Reis i Sant Miguel de Espinalbar d'aquest diumenge 26 d'abril !!

http://www.fundacionrosacruz.org/
El Catarismo en la Tradición Espiritual de Occidente

El Catarismo en la Tradición Espiritual de Occidente

El Catarismo en la Tradición Espiritual de Occidente, por Eduard Berga

Libro editado en la Colección Ars Hermetica.

En el transcurso de apenas dos siglos, las enseñanzas del catarismo promovieron una total reforma del cristianismo. Una reforma concebida como la posibilidad real de un renacimiento espiritual del ser humano a través de una práctica de vida verdaderamente apostólica y evangélica, llevada a cabo con plena libertad de conciencia y en completa autonomía personal, algo inconcebible para la mentalidad de aquellos tiempos.

La singularidad de esta propuesta se enfrentaba de lleno con la reforma gregoriana católica, basada en la institucionalización de los sacramentos y en la consolidación de la jerarquía eclesiástica como única intérprete de las Sagradas Escrituras y detentora del dogma.

Esta obra intenta aunar el rigor de las fuentes documentales con la sencillez de la divulgación. Pretende entreabrir una puerta y avivar la inspiración hacia otras formas de entender la historia de este pensamiento reformista medieval.

 

Las bases del catarismo

Hay dos conceptos clave para entender la verdadera tradición espiritual de Occidente. En primer lugar, la idea de la perfección, del principio esencial de las cosas, de la armonía de las esferas pitagórica, del ideal en sentido platónico. En segundo lugar, la idea del mal, de la imperfección de la realidad, de la carencia existencial que sufre el ser humano por sentirse alejado, excluido de dicha perfección.

Estos dos conceptos, uno procedente de la tradición egipcia y griega y el otro de la tradición judeocristiana, fueron acrisolados en la Alejandría de los primeros siglos de la era cristiana y fecundaron las corrientes de pensamiento herméticas, gnósticas y maniqueas. Cada una de estas tres corrientes tuvo una existencia azarosa y dispar, pero el legado que dejaron tras de sí continuó sembrando, en Oriente y Occidente, las semillas de una inquietud interior por trascender la realidad del mundo a través del conocimiento y de la transformación del ser humano.

El catarismo recogió, sin duda, el testimonio de dicha siembra en la Edad Media. Sus enseñanzas supusieron una verdadera revolución del pensamiento religioso y abrieron nuevas vías de espiritualidad que todavía hoy siguen vigentes.

Article complet

A partir d'avui JA! Us podeu apuntar al 'MARIDATGE CULTURAL I LITERARI DE LA RUTA DELS 3 REIS' - El Tossal dels 3 Reis i Sant Miguel de Espinalbar d'aquest diumenge 26 d'abril

                                                                                                                         

MARIDATGE CULTURAL I LITERARI DE LA RUTA DELS 3 REIS

El Tossal dels 3 Reis i Sant Miguel de Espinalbar

Diumenge, 26 d’abril de 2015

  • Sortides des de Morella, Alcañiz, Tortosa (Aparcament Auditori a les 9.30h)  i Vall-de-roures (davant Llibreria Serret a les 10,00 h) + INFO 637085052

NOTA; Per les pistes forestals d’accés des de Caro i Beseit cal transitar en 4x4. Des de Fredes es pot arribar a la cruïlla del camí del Tossal en altres vehicles. Des d’aquest punt es faran aproximacions amb els 4x4.


  • Arribada al Tossal dels Tres Reis, a les 11,30 h. (Aparcament dels vehicles a peu del Tossal ).


  • Recreació panegírica de la llegenda del Tossal dels Tres Reis, a les 12 h.  Brindis de celebració.


  • Excursió a peu des del Tossal al poblat de Sant Miquel de Espinalbar, de les 12,30 a 13,30h


  • Maridatge de llibres “Terra de Cruïlla”, a                                                                                                             a Sant Sant Miquel, amb la temàtica dels                                                                                                          Càtars en els càtars dels Ports, a les 13,30h.


  • Recital literari a Sant Miquel d’Espinalbar,

amb la presència de Carles Duartes

(poeta, Amics dels Clàssics) i Wilfried Beck

autor de Pere Mauri, l’últim pastor càtar.


  • Dinar campestre a Sant Miquel, a les 14,30 h.

Preus: Activitat bàsica; Inclou; Servei de guies, assegurances, brindis, préstec de pals de Nordic Walking i                     aproximació al Tossal i a Sant Miquel en vehicles 4x4;                                      10€/p

Dinar campestre; a Sant Miquel a càrrec del Refugi de la UEC Mont Caro;   12€/p                                                                    

Full d’Inscripció  actiu fins divendres 24 al web www.gubiana.com i al blog de Gubiana. Cal fer la transferència al compte indicat i enviar el justificant a caro@gubiana.com  + INFO 637 085 052

 Article complet

<1
2
3
4
5
...22>