Sábado 11 de agosto, "Noche de las emociones", en ConsolaciónH. Con Gaspar Hernández y Jordi Llavina                                                

http://www.consolacion.com.es/          http://www.serretllibres.com/
Noche de las emociones, en Consolación

Con Gaspar Hernández y Jordi Llavina

Este sábado, 11 de agosto, noche de San Lorenzo, os proponemos el siguiente programa donde vamos a presentar el libro de Gaspar Hernández “La mujer que no sabía llorar” de la mano del poeta Jordi Llavina.


20:00h

               Antes de la cena, La palabra, la poesía, la emoción, a cargo de Jordi Llavina. A partir de algún momento poemas célebres de la historia de la literatura, el autor hará un repaso a varias emociones: tristeza, ira, melancolía, alegría, alegría, vacío ... (20 minutos).

               A continuación, presentación comentada de la novela “La mujer que no sabía llorar” de Gaspar Hernández. ¿Qué pasa cuando una persona es incapaz de llorar? ¿Qué hay detrás de esta incapacidad? Hernández nos adentre en el caso de una reconocida sexóloga que, en la ficción, tiene algunas emociones escondidas, que no han dejado de bloquearla (25 minutos).

CENA

A continuación, con nuestro amigo Luis Cros, físico y profesor de matemáticas en secundaria, como en años anteriores, disfrutaremos de la visión de estrellas con las Lágrimas de San lorenzo ( 1 hora y media)

Fin de fiesta con conversación entre todos los asistentes.

Gaspar Hernández (Girona, 1971) https://www.planetadelibros.com/autor/gaspar-hernandez/000029603 es escritor y periodista. Ganador del Premio Josep Pla por su novela El silencio,

libro de ficción más vendido en Cataluña en el año 2009, dirige y presenta el programa L’ofici de viure (El oficio de vivir) en

Catalunya Ràdio.

www.gaspar-hernandez.com @gaspahernandez


Jordi Llavina Murgadas https://es.wikipedia.org/wiki/Jordi_Llavina (Gelida, 1968) es licenciado en filología catalana por la UB. Ha trabajado en el mundo editorial, en la enseñanza y, durante veinte años, ha ejercido como periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, Tv3, Sapiens, El Punt Hoy...). Presentó durante cinco años y medio el programa de libros diario Humo de estampa, a la extinta Cataluña Cultura. El año 2014 fue comisario del Año Vinyoli

Ha publicado una veintena de libros, entre los cuales los de poemas Vela (Premio Vicent Andrés Estellés y Premio de la Crítica), Comarca, Mañana de la muerte y Ermita.


CONSOLACION. A Delicious Hotel

Carretera Nacional 232  km 96

44652 MONROYO (SPAIN)

Phone/fax:+ 34 978856787 / 34 932490431

E-mail: info@consolacion.com.es

Visit our website www.consolacion.com.es  

Article complet

Dissabte 11 d'agost, Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina: "Nit de les emocions" a l’Hotel Consolación

                                                

http://www.consolacion.com.es/          http://www.serretllibres.com/Nit de les emocions, a l’Hotel Consolación

Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina

    Aquest dissabte, 11 d’agost, nit de Sant Llorenç, us proposem el següent programa per presentar el llibre de Gaspar Hernandez de la mà de Jordi Llavina.

Programa


Dissabte 12.30 a 14.00h - Firma d’exemplars de l’última novel·la de Gaspar Hernàndez  La dona que no sabia plorarhttps://www.grup62.cat/llibre-la-dona-que-no-sabia-plorar/265750  (Columna Edicions) a la Llibreria Serret www.serretllibres.com

Nit de les emocions, a l’Hotel Consolación

Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina


20:00h

    Abans del sopar, La paraula, la poesia, l’emoció, a càrrec de Jordi Llavina. A partir d’alguns poemes cèlebres de la història de la literatura, l’autor farà un repàs a diverses emocions: tristesa, ira, malenconia, goig, alegria, buidor... (20 minuts).

    Tot seguit, presentació comentada de la novel·la La dona que no sabia plorar, de Gaspar Hernàndez. ¿Què passa quan una persona és incapaç de plorar? ¿Què hi ha darrere aquesta incapacitat? Hernàndez ens endinsi en el cas d’una reconeguda sexòloga que, en la ficció, té algunes emocions amagades, que no han deixat mai de bloquejar-la (25 minuts).

SOPAR

    Després del sopar, us proposem un recital breu de poemes a la llum dels estels i / o una meditació a l’abric de la nit. Fi de festa amb conversa entre tots els assistents.  

Gaspar Hernàndez https://www.grup62.cat/autor/gaspar-hernandez/000029603 és periodista i escriptor. Presenta el programa L'ofici de viure, a Catalunya Ràdio i TV3. http://www.ccma.cat/catradio/lofici-de-viure/ L'ofici de viure ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona per la seva “innovació i rigor”, en paraules del jurat. I la versió televisiva de TV3, ha guanyat el premi Zàpping, pels valors que transmet.

Com a escriptor, Gaspar Hernàndez ha guanyat el premi Josep Pla per la novel·la El silenci (Destino). També ha publicat La Terapeuta (Columna), i el dietari espiritual No sóc d'aquest món (Edicions B). La seva última novel·la és La dona que no sabia plorar (Columna)Jordi Llavina Murgadas https://es.wikipedia.org/wiki/Jordi_Llavina (Gelida, 1968) és llicenciat en filologia catalana per la UB. Ha treballat en el món editorial, en l’ensenyament i, durant vint anys, ha exercit com a periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, TV3, Sàpiens, El Punt Avui...). Va presentar durant cinc anys i mig el programa de llibres diari Fum d’estampa, a l’extinta Catalunya Cultura. L’any 2014 va ser comissari de l’Any Vinyoli.   

Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals els de poemes Vetlla (Premi Vicent Andrés Estellés i Premi de la Crítica), Contrada, Matí de la mort i Ermita.

 
 
Article complet

Adell presenta Llavina / Llavina presenta Adell - Tot aixo serà diumenge 29 a Arenys de Lledo dins la Trobda d'autors al #Matarranya

Diumenge 29 de juliol - Arenys de Lledo

Joan-Elies Adell

 

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.


18.00 Doble Presentació:
Jordi Llavina
presenta a Joan-Elies Adell i Joan-Elies Adell presenta Jordi Llavina

Desig de servar el temps - Jordi Llavina - ara.cat - llegim

'Res no és personal' de Joan-Elies Adell. Pròleg de Francesc-Gil Lluch. Saldonar.

Llibres anteriors de Joan-Elies Adell, com és ara La degradació natural dels objectes (Proa, 2004) o Escandall (Meteora, 2014), ja responien a una idea vertebradora clara, distintiva. Ara bé, cap títol seu anterior no resultava, a parer meu, tan unitari com aquest: un llarg poema dividit en tres parts més un epíleg, en què la veu única (en primera persona) ens va presentant, tot servint-se de l’octosíl·lab i d’una dicció narrativa, una mena d’estat de la qüestió de l’home que ha arribat a la cinquantena.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-jordi-llavina-escriptor-i-poeta-acaba-de-publicar-el-poemari-ermita/video/5746519/

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.

Mitjançant la descripció d’una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, talaia des d’on es domina tot el Camp tarragoní fins a la blavor mediterrània, Jordi Llavina ens proposa un viatge…

http://www.editorialmeteora.com/noticia/jordi-llavina-ens-convida-a-una-ascensio-poetica-a-ermita-el-seu-nou-titol/376

 
Article complet

Dissabte 1 d'agost a les 11 h, començe lo 'Rusquet 2015. Poesia, piano i disbarats per a infants' al Museu de la Vida rural de l'Espluga de Francolí

 

Rusquet 2015. Poesia, piano i disbarats per a infants

 
 
 • FESTIVAL DE POESIA PER A INFANTS
   
  Dissabte 1 d'agost a les 11 h
   
  •  

   Dissabte 1 d’agost, a les 11 del matí i en el marc de la Festa Major de l’Espluga de Francolí, el Museu presenta el festival per a infants Rusquet.

   Voleu poesia? Voleu piano? Voleu paraules que s’encadenen per fer poemes de gats que fan marrameu, de caragols que callen sempre, de cucs, de cuques i estius, de números i lletres, de pirates terribles i de bruixotes dolentotes?

   Doncs no us ho penseu dos cops ni tres i veniu al Rusquet d’enguany! Hi haurà poemes, piano i disbarats per a nens i nenes que no tinguin por de les paraules! Un passeig pels poemes d’uns quants poetes d’arreu triats i dits pensant en els més petits i amantis amb unes notes de piano.

   Dirà els poemes la poeta Meritxell Cucurella-Jorba, que n’ha fet la tria i també n’ha escrit uns quants; tocarà el piano Xavier Guitó, compositor, productor i pianista habitual de Roger Mas. 

    

  •  
Article complet

Dijous, 30 de juliol a les 20.30 h arrenca al Museu de la Vida Rural, la tercera edició del Festival de poesia RUSC !!

 
 
 
 • FESTIVAL DE POESIA
   
  Dijous, 30 de juliol a les 20.30 h

Dijous 30 de juliol a dos quarts de nou del vespre començarà al jardí del Museu la tercera edició del RUSC. Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí, una iniciativa promoguda pel vicepresident de la Fundació Carulla, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, i el Museu, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i que s’emmarca dins el programa d’actes de la Festa Major del poble. 
 
El rusc de poetes d’enguany el compondran Màrius Sampere, Mireia Vidal-Conte, Blanca Llum Vidal, Arnau Pons i Guim Valls. Tancarà el festival l’actuació musical del conjunt de “folk” Malva de Runa.
 
Inspira aquest esdeveniment la idea de que hi hagi "un RUSC adherit al Museu de la Vida Rural, un Festival de Poesia a l'Espluga de Francolí", perquè "se sap que l'abella escull sempre el lloc idoni" amb "un saber antic que vetlla per la qualitat de la mel". Així ho escriu qui va tenir la iniciativa del festival, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, que afegeix que la pervivència del festival respon a una "necessitat de prodigar i consumir poesia, d'apropar els poetes a un públic àvid de paraules, posant a l'abast en ple estiu, a les portes de la Festa Major, una selecció de diferents MELS vingudes d'arreu de les contrades catalanes".
 
Els protagonistes  
Màrius Sampere, una de les veus poètiques més imponents de la literatura catalana, amb una llarguíssima trajectòria que arrenca l’any 1963 amb L’home i el límit, presentarà el seu nou poemari, Ignosi, publicat recentment per Edicions Poncianes.
 
Mireia Vidal-Conte, poeta i traductora, ha escrit els poemarisGestualPragariAnomena’m nomMargarides de fons i, aquest any 2015, Veces. Ha traduït Eugénia de Vasconcellos i Brigitte Oleschinski.
 
La barcelonina Blanca Llum Vidal és autora dels llibres La cabra que hi havia, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca! iPunyetera Flor. Ha editat, també, la poesia d’Àngel Guimerà i ha escrit sobre el Tractat de l’amor heroic d’Arnau de Vilanova.
 
Arnau Pons, mallorquí, combina l’escriptura creativa amb l’obra de no-ficció, la traducció literària i l’edició. La seva poesia ha aparegut en edicions limitades publicades per ell mateix. Ha presentat en català, com a editor, a Roland Barthes, Hannah Arendt i Mahmoud Darwish.  
 
Guim Valls va debutar l’any 2011 amb Autoretrat a ulls clucls. i Com ell mateix diu, publica la seva obra, de moment, “als estrats de l’aire”. És recitador de poesia, entre d’altres de Joan Vinyoli, Joan Josep Camacho Grau o Sebastià Roure.
 
El grup de “folk” Malva de Runa, proposa una relectura de la música tradicional a través d’una acurada formació acústica constituïda per instruments occidentals amb d’altres típics del Mediterrani oriental. Aquesta amalgama dota les composicions d’un so renovat i potent, però alhora molt proper gràcies als arranjaments, influïts clarament per les anomenades “músiques mediterrànies”.   
Article complet

1
2
3
4
5
...8>