Recorrido de Consciencia por la Fresneda y Valderrobres el sábado 17 Feb 2018 por Juan Záez - Arte Zahorí


Recorrido de Consciencia por la Fresneda y Valderrobres
www.artezahori.com/calendario/


Recorrido por la Fresneda: el Enigma de las Estrellas

sábado, 17 Feb 2018 de 10:00 - 13:30h


La Fresneda, un observatorio paleoastronómico, custodiado por un misterioso ídolo, que según los estudiosos sintetiza la bóveda celeste.

Solsticios, equinoccios y el nodo norte lunar, fuerzas de la vida, están consignados en este espacio mágico.

Hay que tener en cuenta que la orden de Calatrava, buscaba el saber y solia construir sus castillos en enclaves escogidos por los antiguos como lugares de poder.

Pasearemos llenándonos de la fuerza y el saber que emanan sus piedras.

¡Una experiencia singular!Valderrobres, Recorrido iglesia Santa maria la Mayor

sábado, 17 Feb 2018 de 17:00 - 20:00


Una joya del gótico, que guarda el saber de la Luz y el Agua de los maestros de obra.

Un lugar mágico para experimentar y disfrutar, que estructura todo su entorno con los patrones de la vida…


Organiza Juan Sáez: http://www.artezahori.com/


 


Article complet

LA CIENCIA DE LA MEDITACIÓN

Alberto Díaz Rueda comenta: Perla Kaliman sigue su periplo fascinante por la biología, de una forma tan clara e inteligible como interesante y así nos habla de la "memoria" que el estrés deja en nuestra genética, la herencia que nos viene dada de nuestros ancestros, para pasar a una didáctica y sorprendente "neurofisiología de la meditación" y la influencia de la meditación y el estilo de vida en cambios que logran frenar el envejecimiento celular
Article complet

El divendres 29 de juliol a les 19 h, el Museu de la Vida Rural, mos invite a l'Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 

Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 
 
 • INAUGURACIÓ
   
  Divendres 29 de juliol a les 19 h
   
  •  Com cada any per Festa Major, el divendres a les set de la tarda s’inaugurarà una exposició al museu, en aquesta ocasió Els paisatges a la taula. S’encarregaran de presentar l’exposició Daniel Solé, coordinador de la Xarxa de Museus d’Història; i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. La mostra romandrà al Museu fins el 30 d’octubre.

   L’exposició, primera que realitza la Xarxa de Museus d’Etnologia, de la qual el Museu en forma part, vol mostrar l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història a través de dues reflexions. Per una banda descriu la gran varietat de recursos i receptaris que caracteritza la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori. I per l’altra, vol fer esment de la pèrdua del coneixement dels particularismes i de la tradició provocada per la globalització, el canvi d’hàbits alimentaris i la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues. 

Article complet

EL CORAZÓN DEL HÉROE

Alberto Díaz Rueda comenta: bien escrita y con un razonable y hábil dominio de la técnica que definió Aristóteles en su momento: toda historia bien escrita debe obedecer a un proceso que va desde un principio atractivo hasta un nudo intrigante y culminar en un desenlace sorprendente. Y Flores consigue todo eso.
Article complet

Joaquim Molina presenta 'La rosa entre els llops', Premi Nèstor Luján 2014 dissabte 6 de desembre 18:00 a Llibreria Serret !!

 

Joaquim Molina guanya el Premi Nèstor Luján 2014 amb 'La rosa entre els llops'

Editorial Columna publica el 23 d'octubre la novel·la d'aventures de Pere El Gran guanyadora del Premi Nèstor Luján de novel·la històricaLa rosa entre els llops 
de Joaquim Molina: Quan Pere el Gran va conquerir la Mediterrània i va desafiar el món.

El 1283 el món es mou a vint quilòmetres per hora, la velocitat mitjana d’un cavall. Aquesta realitat modela les distàncies i la percepció que els seus habitants tenen de l’espai. El món és immens: un viatger des de Barcelona triga cinc dies a arribar a Saragossa, vint fins a Santiago de Compostel·la. La geografia mana sobre l’home. Les muntanyes i els rius marquen els seus límits i, al costat del temps, emmotllen pobles, perfilen nacions i esbossen llengües.

La rosa entre els llops és una novel·la d’aventures on conflueixen monjos soldats de l’orde de Calatrava, almogàvers, senyors feudals, dones intrigants, amors robats… I, de rerefons, la història d’un continent en formació, víctima dels jocs i de les lluites de poder entre la noblesa, l’Església i el rei.

 

Sinopsi

Baix Aragó, 1283. En aquesta terra de frontera, dominada pels castells, els nobles i les ordes militars que lluiten per estendre el seu poder, la vida tranquil·la del jove pastor Joan del Mas es trenca tràgicament quan un mercenari al servei del senyor de Vall-de-roures l’intenta assassinar.

Acusat d’un crim que no ha comès, l’adolescent es veu obligat a fugir del seu petit món i s’embarca en un estrany viatge durant el qual el seu drama personal s’entrellaçarà amb una de les grans epopeies de la història medieval catalana i europea, protagonitzada pel qui es va convertir en el gran rei de la Mediterrània, Pere el Gran.

 

XVIII Premi Nèstor Luján

 

El Premi Nèstor Luján de novel·la històrica, convocat per Columna Edicions, acull les novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets o circumstàncies històrics. La dotació del premi és de 6.000 €.

El Premi Nèstor Luján vol potenciar el gènere de la narrativa històrica en llengua catalana, i acumula en el seu catàleg llibres com Conspiració a Tarraco (2013); de Jordi Solé, Bon cop de falç (2011), d’Andreu González i Ramon Gasch; La princesa de Jade, de Coia Valls; Rere els murs, de Núria Esponellà; i La venjança del bandoler, de Martí Gironell (2008), entre altres.

Enguany, el jurat, compost per Tin Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Ester Pujol, va decidir atorgar-lo a la novel·la La rosa entre els llocs, de l’escriptor Joaquim Molina.

Article complet

1
2
3>