5A EDICIÓ DE POESIA ALS BALCONS A GANDESA 14 i 15 de juliol

 

El festival Poesia als balcons arriba enguany a la cinquena edició i ret homenatge a la "Generació del 52": Zoraida Burgos, Gerard Vergés, Manuel Pérez Bonfill i Jesús Massip. Entre divendres 14 i dissabte 15 de juliol, la Casa de Vila Vella, el Palau del Castellà, els carrers històrics i el Celler Cooperatiu de Gandesa s’ompliran de versos. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs conduirà l'acte Poesia a la Fresca al Celler Cooperatiu de Gandesa. Els poetes Antònia Vicens i Xavier Macià explicaran el seu món poètic, acompanyats de la música de M. José Montañés i Dolors Vandellòs. 
www.lletrescatalanes.cat/ca/lletres-2-0/noticies/item/1973-5a-edicio-de-poesia-als-balcons-a-gandesa
Article complet

Recomanem NÙVOL: 'Les fantasies del nàufrag' de Pep Albanell, a Serra d'Or

 Les fantasies del nàufrag de Pep Albanell, a Serra d'Or

Núvol.

Les fantasies del nàufrag de Pep Albanell, a Serra d'Or

 

Al número de febrer de 2016 de Serra d’Or, Zeneida Sardà entrevista l’escriptor Pep Albanell, autor d’una important obra infantil i juvenil amb el pseudònim Joles Sennell, expressada sobretot en forma de conte. www.nuvol.com/noticies/les-fantasies-del-naufrag-de-pep-albanell-a-serra-dor/

Article complet

Recomanem Edicions 62: 'Jonàs', de Isabel-Clara Simó

 Comprar-ne  unitats.
Jonàs

Isabel-Clara Simó
Àlex és llatinista i viatja a Nova York per participar en un congrés. Hi coneix Jonàs, un fotògraf hàbil i creatiu, i hi descobreix la seva sexualitat oculta. Àlex és culte, neuròtic, pedant i enormement sensible; Jonàs és una bellesa, que commou tots els qui el coneixen. L'amor sorgeix entre tots dos i decideixen viure en parella. Aviat, però, la tragèdia marca la seva relació.

La mort de la mare el fa tornar a Barcelona, on s'ha d'enfrontar a una família hostil i a una societat que no l'acaba d'entendre.

Amb una escriptura sòbria i continguda, plena de diàlegs i introspeccions, Isabel-Clara Simó ha escrit una novel·la alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l'homosexualitat.
· Editorial: Edicions 62
· Col·lecció: "El balancí"
· Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta 
· Pàg.: 208   ·  Mides: 15 x 23 
· EAN: 9788429774771 
· PVP: 17,31 / 18 € 
Article complet

Apunteu-vos i Salvem Llibreria Serret !!! Us presentem les Adventatges i descomptes de ser del CLUB CLS amb Òmnium Cultural i llibreria Serret!!!

 


Salvem la Llibreria Serret !!!

CLUB DE LECTURA CLS
http://www.serretllibres.com/club

 

Benvolgut amic/a, corren temps difícils per a tots. Algú va dir que "en època de crisi és millor no fer mudança". Però al nostre país el primer canvi que s'accepta gairebé sense rechistar és la disminució de suport i l'estalvi en tot el que soni a cultura. No només es grava impositivament l'ús i cultiu de la cultura, ja siguin llibres, teatre, cinema, art i altre, sinó que s'estalvia en subvencions, es limiten els actes i es proclama en escoles i facultats que només s'ha d'estudiar el que té una utilitat operativa primordial, para quina la filosofia, o la història de l'art o la literatura? Així cada vegada estem més mancats de principis morals, educació per a la convivència, respecte a les idees...justament el que trobem en els llibres i assajos que des de Gutemberg han estat el sustento de la cultura i la democràcia que iguala en drets i obligacions.

 

Com un dany col·lateral d'aquesta situació de desorientació general, les llibreries han anat caient a les grans ciutats, Madrid, Barcelona, Zaragoza, tancant les seves venerables portes, venent a l'engròs els seus fons. Què ha ocorregut? Hi ha qui pregona que la Galàxia Gutemberg ha arribat a la seva fín. Que els i-books ja compleixen la seva funció. Però això no és cert. La cultura digital pot conviure sense problemes amb els llibres. Sempre hi haurà els qui defensaran aferrissadament l'existència dels llibres...i les llibreries. Va ocórrer alguna cosa semblat amb l'aparició de la fotografia i els quadres i pintures. Han desaparegut els artistes pintors, substituïts pels artistes de la fotografia?

 

I aquí anem. La Llibreria Serret precisa del nostre suport. No és una excepció, desgraciadament, en aquests moments en els quals les despeses en cultura sofreixen una amputació a causa de l'errònia idea que no són essencials (hipòcrita raonament que eludeix el fet que "l'essencial" ho decideix el Govern de torn més que la persona en si) i que per tant comprar llibres és tirar els diners. No analitzarem la porqueria argumental que recolza l'anterior. Anem al nus de la qüestió: CAL SALVAR LA LLIBRERIA SERRET.

 

Com? En quina mesura, amic o amiga de Octavi Serret, pot evitar que una Llibreria que s'ha convertit en un focus de cultura comarcal, en un punt de referència entre entesos de tot el país, no només d'Aragó i Catalunya, amb una web consultada per milers d'usuaris, tanqui les seves prestatgeries llibreteres per tornar als seus inicis com a papereria, deixant de donar servei a centenars de persones que la consideren com un lloc de trobada amb els seus autors predilectes, una font d'informació literària i un aparador de novetats del món del llibre?

 

Doncs molt fàcil, amics. COMPRANT LLIBRES!!!

 

I per a això la forma més operativa i al temps beneficiosa (per al lector i per al llibreter) és aconseguir que ens donin més literatura -o assaig- per menys diners. Perquè això sigui possible hem de ser molts i constants. Anem a formar part del Club de Lectura SLS. http://www.serretllibres.com/club De què es tracta?

 

En breu:

 

-Els clients i amics de la Llibreria Serret (autors, lectors, ensenyants, curiosos, defensors dels llibres) podran fer-se SOCIS en tres modalitats:

 

A-SOCI BÀSIC: 20 euros al mes que li donaran dret a l'elecció de dos llibres de butxaca o un de la selecció que cada dia recomanarà el CLUB al Serret Blog www.serretllibres.com/autorsebrencs/categoria/club-de-lectura-cls.cat

 

Alguns d'aquests llibres aniran acompanyats d'una ressenya crítica i tots ells d'una presentació.

 

B-SOCI MITJÀ:  29 euros al mes que li donaran dret a l'elecció de dos llibres de la selecció que recomanarà el CLUB a la pàgina www.serretllibres.com/autorsebrencs/categoria/club-de-lectura-cls.cat

 

C-SOCI PREFERENT: 49 euros al mes. Podrà escollir quatre títols de la selecció del CLUB al Seret Blog www.serretllibres.com/autorsebrencs/categoria/club-de-lectura-cls.cat

 

D.-En l'enviament mensual dels llibres que , s'afegirà aleatòriament un llibre més com a regal que serà triat pel propi Serret.

 

E.- Tots els socis rebran informació puntual dels actes que Llibreria Serret organitza a Vall-de-roures, Terres de l’Ebre, la Franja o a l’espai de Llibreria Athenea / Els 4 Gats de Serret que dinamitza a Barcelona, Ja sigui presentació d'autors i signatura d'exemplars, lectura de llibres pels seus autors, debat de lectures o una trobada anual de socis  Vall-de-roures, per conèixer i compartir els encants paisajistics, gastronòmics i artístics de la Comarca del Matarranya.

 

F.- L'operativa per afiliar-se és simple: un email, msm o whatsApp al telèfon 628 085 473 o al mail serretllibres@gmail.com o a la mateixa www.serretllibres.com indicant modalitat de subscripció escollida, DNI peer donar-vos d’alta i número de compte on domiciliar els pagaments mensuals. El primer enviament anirà acompanyat d'una carta personal de Octavi Serret i un obsequi.

 

G.- Llibreria Serret ha assolit un acord de col·laboració amb Òmnium Cultural per oferir als seus socis (si no ho sou... https://www.omnium.cat/fes-te-soci/ ), sempre i quan acreditin aquesta condició amb carnet identificatiu, un descompte del 5% en la compra de llibres del club CLS a la venda al seu establiment o virtualment al http://www.serretllibres.com/ introdüint el vostre nº d’identitat que se us demane per donar-vos d’alta al club SLS http://www.serretllibres.com/club i així poder obtenir les adventatges i descomptes de ser del CLUB de llibreria Serret.


 

Això és tot amics. Salvem la Llibreria Serret !!!

 

Vall-de-roures, 31 gener de 2016

 

SIGNAT

Alberto Díaz Rueda

Periodista i crític literari.

 
Article complet

Recomanem NÙVOL: Gerard E. Mur. 'Pierre Lemaitre. Acabar amb el teu heroi després del Goncourt'

 Pierre Lemaitre. Acabar amb el teu heroi després del Goncourt   

Gerard E. MurBarcelona

Pierre Lemaitre. Acabar amb el teu heroi després del Goncourt  

 

Lemaitre, en plena faceta didàctica —ha treballat com a professor de literatura—, explicava al festival BCNegra16 que Verhoeven i la seva tetralogia és una amalgama gairebé impossible d’homenatges. www.nuvol.com/noticies/pierre-lemaitre-acabar-amb-el-teu-heroi-despres-del-goncourt/

Article complet

1
2
3
4
5
...9>