Laura Pinyol presenta el 16 de març a Prat de Compte: “A ‘El risc més gran’ volia parlar d’allò que duríem a terme si no tinguéssim por de fer les coses”

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1172/el-risc-mes-gran


Judit Monclús:

23/02/2018


La periodista terrassenca ambienta a Prat de Comte i a la Terra Alta la seva primera novel·la 'El risc més gran’.

 

https://surtdecasa.cat/


   

  El risc més gran

   

El risc més gran

  

Laura Pinyol

«I sí, a vegades, la por és el risc més gran.» Maria Antònia Oliver

 

Foto:

Cedida

Laura Pinyol

                               

               

-Agafar el cotxe i deixar-ho tot enrere per començar una nova vida en un poble lluny de tot el que t’ha envoltat fins ara. És una decisió que no sembla fàcil però que porta la Júlia fins a Prat de Comte amb la intenció de renéixer i prendre les regnes de la seva vida. ‘El risc més gran’, la novel·la de debut de la periodista Laura Pinyol (Terrassa, 1979), explica aquest viatge de fugida mentre retrata unes pors i unes vicissituds vitals en les quals gairebé tots ens hi podem sentir reflectits.

       

"Crec que la por i la seva antítesi, que és la llibertat, estan tota l’estona confrontades en les decisions i en les històries que van vivint tots els personatges"- La temàtica de 'El risc més gran' creus que la converteix en una novel·la generacional?

Al començament, com que els primers a llegir el llibre eren amics meus, em deien "m'hi sento molt identificat perquè les coses que passen a la protagonista són les coses que jo em plantejo, em plantejaria o em podrien passar a mi", però després aquest focus s'ha anat ampliant. Ara em trobo gent que potser té l'edat dels meus pares que també em diu que se sent molt identificada amb alguns dels aspectes que hi apareixen. Llavors, ja no em sembla tan generacional. A 'El risc més gran' hi passen coses que a tothom li poden passar en un moment o altre de la vida. Això que comentava de la por i de la responsabilitat al final és molt transversal perquè cada etapa et guarda la capacitat de decisió o d'actuació. Jo, per exemple, ara amb 38 anys, miro què podia fer als 18, que era tot, però, en canvi, en aquell moment també tenia por i reserves i pensava que no podia fer-ho tot tal com voldria. A cada època tens lligams. Ara m'imagino d'aquí a 20 anys i pensaré, vaja, amb 38 ho tenia tot per a fer i hagués fet el que hagués volgut i, en canvi, ara, penso que ja tinc la meva vida, els meus fills, la meva casa, la meva feina... Tinc la sensació que aquests temes són molt generals i no cal que tinguis l'edat de la protagonista per trobar-t'hi.
LLEGIR + surtdecasa.cat/ebre/llibres/entrevista-laura-pinyol-el-risc-mes-gran

Article complet

Els editors recomanen a VilaWeb els 200 llibres per a regalar aquestes festes de #Nadals #reis

 
 
Article complet

Tot en #llibres recomanats per aquest #Nadal – Els 25 del 25 de L’Illa dels Llibres !!Llibres per aquest Nadal – Els 25 del 25 de L’Illa dels Llibres 

Us oferim 25 recomanacions per aquestes festes. Llibres per regalar, llegir i compartir. 
www.illadelsllibres.com/llibres-per-aquest-nadal-els-25-del-25-de-lilla-dels-llibres-2017/


 

L’homenatge de Xulio R. Trigo al Modernisme català

 
L’escriptor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo centra l’argument de la novel·la 'L'homenatge' al Cau Ferrat de Sitges l’any 1932 per endinsar-se en les investigacions sobre Santiago Rusiñol de la mà de...
Article complet

20 autors i agents culturals participen al segon volum del #PlaLectura2020. Escriuen sobre per què són #llibrèfils

Article complet

Recomanem Nùvol: 'L’amor fora de mapa' (Sembra Llibres) per Roc Casagran

 

Roc Casagran: “Qualsevol canvi social ha de començar per nosaltres mateixos”

Aina Torres RexachBarcelona

Roc Casagran: “Qualsevol canvi social ha de començar per nosaltres mateixos”

 

Això també és el que pensa el Llull, el protagonista de L’amor fora de mapa (Sembra Llibres) que ha escrit Roc Casagran i que avui arriba a les llibreries. En aquesta novel·la, sensible i plena de detalls, el Llull buscarà la manera de relacionar-se i d’estimar.

Article complet

1
2
3
4
5
...9>