Seguim amb el #Ventus2015 de Venta D'Aubert que el diumenge 26 de setembre, 12:00 en farem un tast al que esteu invitats

 

https://www.enterwine.com/ca/venta-daubert-ventus-2015


Vi Negre

Venta d’Aubert Ventus 2015

Vi negre del Bajo Aragón. Cupatge de 6 varietats amb 36 mesos en bótes de roure francès.
El vi Venta d’Aubert Ventus és un cupatge de 6 varietats: Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Monastrell i Syrah. Destaca l'aportació de la Garnatxa, seguida del Cabernet.

Emparades per la enominació VT Bajo Aragón, les vinyes del celler Venta d’Aubert es conreen seguint els principis de l'agricultura ecològica. Fa uns anys, el celler va endegar un projecte de regeneració del sòl, fent servir compost vegetal i adob animal, basat en tècniques d'agricultura biodinàmica

La verema es va fer a mà. Un cop al celler, el raïm es va desrapar i va macerar uns 7 dies per afavorir l'extracció de components afruitats. Acabada la fermentació, Venta d'Aubert 2015 va passar a bótes de roure francès, on va fer una criança de 3 anys. Abans de ser embotellat, es va afegir al cupatge definitiu una petita part de Garnatxa envellida en dipòsits d'acer durant 12 mesos.

Us recomanem que airegeu aquest potent vi negre criança d'Aragó una estona abans de servir-lo.

Article complet

Aquest diumenge 5 de setembre, a les 12:00 tastarem el Viognier 2020 de Venta D'Aubert

https://www.enterwine.com/ca/venta-daubert-viognier-2020


Vi Blanc

Venta d’Aubert Viognier 2020

Vi blanc jove d'aragó. Monovarietal de Viognier.


El vi Venta d’Aubert Viognier és un monovarietal elaborat pel celler Venta d’Aubert a partir de vinyes de Viognier plantades en sòls argilo-calcaris en la denominació VT Bajo Aragón. Conreades sota els principis de l'agricultura ecològica, el celler està en procés de transició a l'agricultura biodinàmica.

Verema manual. El raïm es va vinificar en dipòsits d'acer inoxidable i va fermentar amb llevats naturals. Venta d’Aubert Viognier 2020 es va embotellar sense filtracions agressives.

Sec i molt fresc, aquest vi blanc ecològic combinarà molt bé amb peix blau.


Article complet

Maria Solsona presenta aquest diumenge 5 de setembre, "A recer de la figuera", una novel·la rural on el record de l'infancia es la base de l'història

A recer de la figuera

L'atzar sol determinar moments transcendentals de la vida de les persones.

A la protagonista de la novel·la, l'atzar la portarà a conèixer altres mons totalment desconeguts. En la seva rural innocència mai li va passar pel cap el que aquest nou món li reservava. Però l'adaptabilitat és una exigència si en volem formar part, ella ho va aconseguir superant les adversitats. Es evidente que la vida passa molt de pressa i és una gran barreja de sabors agres i dolços.

Article complet

Encetem #AssassinsdelEbre en quatre dels seus aut@rs, en la setmana de vida del llibre publicat per Llibres del Delicte


 


El gènere negre, fil conductor d’‘Assassins de l’Ebre’ escrit per tretze autors ebrencs

L’obra forma part de la col·lecció Llibres del Delicte i surt a la venda este pròxim dilluns 11 de febrer.

https://www.setmanarilebre.cat/noticia/99625/el-genere-negre-fil-conductor-dassassins-de-lebre-escrit-per-tretze-autors-ebrencs


 

Imatge de la portada d’‘Assassins de l’Ebre’, coordinat per Jordi Pijoan López i Fede Cortés.


Sinopsis

A les terres de l’Ebre els escriptors de gènere maten i ho fan amb qualitat i estil suficient, com demostren els tretze autors i autores que s’apleguen en aquest recull. Cada un d’ells ha escrit un relat curt negre específic per demostrat que els Assassins de l’Ebre dominen els morts literaris.

Diversos Autors

Francesca Aliern - Cinta Arasa - Andreu Carranza - Fede Cortés - Montserrat Espallargas - Miquel Esteve - Mercè Falcó - Isidro Garrido - Síñvia Mayans - Jordi Pijoan-López - Pilar Romera - Vicent Sanz - Jesús M. Tibau


Article complet

Laura Pinyol presenta el 16 de març a Prat de Compte: “A ‘El risc més gran’ volia parlar d’allò que duríem a terme si no tinguéssim por de fer les coses”

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1172/el-risc-mes-gran


Judit Monclús:

23/02/2018


La periodista terrassenca ambienta a Prat de Comte i a la Terra Alta la seva primera novel·la 'El risc més gran’.

 

https://surtdecasa.cat/


   

  El risc més gran

   

El risc més gran

  

Laura Pinyol

«I sí, a vegades, la por és el risc més gran.» Maria Antònia Oliver

 

Foto:

Cedida

Laura Pinyol

                               

               

-Agafar el cotxe i deixar-ho tot enrere per començar una nova vida en un poble lluny de tot el que t’ha envoltat fins ara. És una decisió que no sembla fàcil però que porta la Júlia fins a Prat de Comte amb la intenció de renéixer i prendre les regnes de la seva vida. ‘El risc més gran’, la novel·la de debut de la periodista Laura Pinyol (Terrassa, 1979), explica aquest viatge de fugida mentre retrata unes pors i unes vicissituds vitals en les quals gairebé tots ens hi podem sentir reflectits.

       

"Crec que la por i la seva antítesi, que és la llibertat, estan tota l’estona confrontades en les decisions i en les històries que van vivint tots els personatges"- La temàtica de 'El risc més gran' creus que la converteix en una novel·la generacional?

Al començament, com que els primers a llegir el llibre eren amics meus, em deien "m'hi sento molt identificat perquè les coses que passen a la protagonista són les coses que jo em plantejo, em plantejaria o em podrien passar a mi", però després aquest focus s'ha anat ampliant. Ara em trobo gent que potser té l'edat dels meus pares que també em diu que se sent molt identificada amb alguns dels aspectes que hi apareixen. Llavors, ja no em sembla tan generacional. A 'El risc més gran' hi passen coses que a tothom li poden passar en un moment o altre de la vida. Això que comentava de la por i de la responsabilitat al final és molt transversal perquè cada etapa et guarda la capacitat de decisió o d'actuació. Jo, per exemple, ara amb 38 anys, miro què podia fer als 18, que era tot, però, en canvi, en aquell moment també tenia por i reserves i pensava que no podia fer-ho tot tal com voldria. A cada època tens lligams. Ara m'imagino d'aquí a 20 anys i pensaré, vaja, amb 38 ho tenia tot per a fer i hagués fet el que hagués volgut i, en canvi, ara, penso que ja tinc la meva vida, els meus fills, la meva casa, la meva feina... Tinc la sensació que aquests temes són molt generals i no cal que tinguis l'edat de la protagonista per trobar-t'hi.
LLEGIR + surtdecasa.cat/ebre/llibres/entrevista-laura-pinyol-el-risc-mes-gran

Article complet

1
2
3
4
5
...9>