Diumenge 31 de juliol, tots els poetes i narradors de les comarques centrals de Catalunya mos trobem a Vall-de-roures convocats per Joan Pinyol !!!

TROBADA LITERÀRIA A VALL-DE-ROURES, DIUMENGE 31 DE JULIOL DE 2016

PARTICIPANTS : Col·lectiu Narradors Centrals i escriptors de les Terres de l’Ebre, entre altres col·lectius d’escriptors.

PROGRAMA

1.                  Trobada a la Llibreria Serret. Plantejament del projecte d’un llibre col·lectiu amb textos que hauran d’estar inspirats en aquella localitat del Matarranya. Exposició i venda de llibres propis a la Llibreria Serret.

2.                  Passejada col·lectiva per Vall-de-roures (visita guiada a través dels llocs més singulars de la població)

3.       Realització del Concurs de literatura ràpida “Camins Serret”.

4.                  Dinar de germanor a la Font del Miro  http://www.hotelfuentedelmiro.com/?lang=ca (un restaurant que disposa d’un menjador independent per a 400 persones). Després es farà l’acte d’agermanament literari, la commemoració dels 35 anys de la Llibreria Serret de Vall-de-roures, també es llegiran diversos textos de forma voluntària i hi haurà una sobretaula en què es debatrà la situació de les fronteres internes de la literatura catalana actual. Comptarem amb les intervencions de diversos representants dels col·lectius d’escriptors aplegats allí (de Narradors Centrals, d’Escriptors Ebrencs, del Camp de Tarragona, del Moviment Franjolí i Enllaçats per la Llengua…) i també per tots vatres, narradors i poetes vinguts de les comarques centrals de Catalunya, Terres de l’Ebre, Franja de Ponent,  Catalunya del Nord, País Valencià com també les Illes Balears, tinc lo goig de presentar-vos per primer cop i en exclusiva, dins de la programació d'aquesta jornada del 31 de juliol, l’audiovisual "Les goles de la terra" de Jordi Amenós i  Conxita Jiménez, guanyadora del Premi Serret de poesia rural publicat per Saldonar al 2014.

Dades generals:


Títol: "Les goles de la terra"

Producció i realització: Jordi Amenós Basora

Poesies: Conxita Jiménez Abril

Veus: Conxita Jiménez Abril i Mingo Monlleó Galzerà

Música:

guitarra: Albino Tena Mauri. Peces: "Moments" i "homes treballant"

piano: Albert Oliveres Künzi. Peces: "el bes" i "un nocturn"

Grup "Eclipse". Peça: "Roca"

Duració: uns 20 mins.


El video durarà sobre uns 20 mins i combina imatges i filmacions de tota la zona de la comarca del Matarranya, 6 poesies recitades i música. La temàtica de les poesies, que s'acompanyaran de les imatges corresponents serà una dedicada als camins en general de tota aquesta zona bellíssima, un altre a les roques del Masmut, un altre al Matarranya en si, un altre al Parrissal, un altre als petits pobles i cases que s'estan quedant deshabitats i un altre als ponts, que pel que pareix al Jordi li van impressionar els ponts d'aquesta zona i em va demanar que li dediqués una poesia expressament als ponts.


5.       Per acabar : Entrega de premis del Concurs de literatura Ràpida “Camins Serret” i Copa de cava de comiat.L’organització.
Article complet

Los Festivals del Matarranya incorporan a su oferta "Matarranya i Música"

El Periódico de Aragón 
Los Festivals del Matarranya incorporan a su oferta "Matarranya i Música" 

La programación cultural de los Festivals del Matarranya incorporan desde este año "Matarranya i Música", un festival que celebra su primera edición con dos conciertos ...
www.elperiodicodearagon.com/noticias/en-tu-blog.php

Article complet

17-18-19 de junio presentamos el Ier Curs d'escriptura Creativa, de la idea a la publicació' de Jordi FolcK en Ráfales (Matarranya - Teruel)

 

Octavio Serret

General  -  13:51
 
17-18-19 de junio Veniros al Matarranya (la Toscana en Teruel http://www.vogue.es/living/articulos/el-matarrana-la-toscana-espanola-en-clave-slow-turismo-teruel-eco/23360 ) y participar en el Ier Curs d'escriptura Creativa, de la idea a la publicació' de Jordi FolcK 
https://www.linkedin.com/in/jordi-folck-a5198b28
 
 
 
 
1
 
 
 
Añade un com
Article complet

Eiiii !!! Apunteu-vos el 17-18-19 de juny al Ier Curs d'escriptura Creativa, de la idea a la publicació' de Jordi FolcK que es fa a Ràfels (Matarranya-Terol)

 


Octavio Serret

General  -  13:51
 
17-18-19 de juny veniu al Matarranya i apunteu-vos al Ier Curs d'escriptura Creativa, de la idea a la publicació' de Jordi Folck que es fa a Ràfels a casa Juano ;))) https://www.linkedin.com/in/jordi-folck-a5198b28
1
 
 
 
Añade un comentario...
Article complet

Francesca Aliern torne per dissabte Sant 26 de març amb el 'Cafè de París' (cossetania Edicions), a les 12:00 a la Serret !!!

 

Cafè de París

Seguint els passos d’un comediant de plaça d’origen grec, la protagonista d’aquesta història desapareix del seu poble i deixa enrere una vida que ja no podrà recuperar. La jove Magdalena decideix provar sort en l’incert món de la música i, en poc temps, passa de cantar a l’hort de casa, en un poble marcat per les penúries i l’èxode rural, a triomfar com a Madeleine en els escenaris de les grans ciutats. La descoberta del Cafè de París la portarà a viure un idil·li amb la ciutat de les llums i, també, a conèixer el significat de l’èxit i les seues grans repercussions en la vida familiar.

Aquesta novel·la ens presenta la història d’una dona apassionada per la música que, en temps de la Segona Guerra Mundial, recorre espais emblemàtics del món artístic i, en un moment determinat, agafa les regnes de la seua vida i ja no les deixa anar mai més, malgrat que siguin dures i punxenques.


Francesca Aliern

Filla de Xerta (Baix Ebre), és una novel·lista compromesa amb la societat que l’envolta i amb el seu entorn. Guardonada amb el Mèrit de les Lletres Ebrenques (2011), la seua prolífica obra compta amb un gran nombre de lectors i lectores fidels: Xerta. Recull popular (1995), Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La Menestrala (2003), La historia innecesaria (2004), El pont de la solitud (2005), Sabó moll (2006), Camins (2007), Cor de llop (2008), Aigües fondes (2009), Mans de fang (2010), L’espiera (2011), La senyora Avinyó (2012), La segona innocència (2013), Les passions de la Menestrala (2014) i Cullerades de vida (2015).

18.5 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 
 
Informació addicional
Autor Francesca Aliern
Editorial Cossetania Edicions
ISBN 978-84-9034-410-1
Any edició 2016
Article complet

<1
2
3
4
5
...74>