Dissabte 24 de febrer, Miquel Esteve mos presenta ‘No deixis de mirar al cel’ (Columna). Una història amb aires de novel·la negra...www.illadelsllibres.com/llista-principals-novetats-dautors-catalans-2018/

La llista amb les principals novetats d’autors catalans del 2018

Blanca Busquets, Màrius Serra, Najat El Hachmi Carme Riera, Miquel Esteve, Pilar Rahola, Albert Villaró, Pep Puig, Gaspar Hernàndez publiquen novetat en català abans de Sant Jordi.  (La llista s’ampliarà….)

Blanca Busquets, Miquel Esteve, Narcís Comadira, Sebastià Alzamora i  Víctor Garcia Tur al gener

Miquel Esteve publica  la novel·la ‘No deixis de mirar al cel’  (Columna). Una història amb aires de novel·la negra arran de la investigació de la aparició d’un cadàver en un banc.

La investigació la farà un singular detectiu dels mossos d’Esquadra que es comporta com si fos un clàssic dels llibres o les pel·lícules del gènere i que està obsessionat per trobar un cas que el consagri en la seva carrera. També hi ha una secretària judicial, l’Ester, que té la capacitat de parlar amb els morts en el darrer alè de vida. El cadàver té una nota escrita a la boca: “no deixis de mirar al cel”, i la targeta d’una agència matrimonial: Nirvana.

LLEGIR +  www.illadelsllibres.com/llista-principals-novetats-dautors-catalans-2018/

Article complet

Tot a punt per la #Festa de les #lletres amb @MiquelEsteveMN dissabte 24F Presentem #nodeixismaidemiraralcel @columnaedicions


               

Miquel Esteve Valldepérez                                                                           

Miquel Esteve Valldepérez (1969) és economista, actuari i escriptor. Endegà la seva carrera literària amb la novel·la Heydrich i les agents del saló Kitty (XXV Premi Narrativa Ribera d’Ebre) l’any 2008. Té cinc novel·les publicades des d’aleshores, algunes d’elles traduïdes al castellà i a altres idiomes, com és el cas d’El joc de Sade (2013). Compagina l’escriptura amb l’empresa agrícola familiar de fruita dolça i oli d’oliva verge. És membre de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana (AELC) i humanista activista. Participa en programes radiofònics de literatura i humanisme.

miquelesteve.wordpress.com

No deixis mai de mirar al cel   

©Maria Haya       


No deixis mai de mirar al cel


Ningú pot ser lliure si no és abans amo d’ell mateix.   

           

«Mira l’Imma Esparza asseguda com si fes becaines al banc de la plaça d’Adrià i respira profundament. El gebre té un regust de sal. la sal de la mar propera, la sal de la sang de la dona, la sal de l’ofici de criminòleg, la sal que els homes escampen per terra i trepitgen amb impudícia. Mira l’Imma Esparza i s’imagina la seva esposa, que té deu anys més que la víctima asseguda en aquest banc, i sospira. El baf del sospir que se li escapa es dissipa en l’èter salat i gelat d’una ciutat anestesiada per la son».

Fosca albada. Un empleat de la brigada municipal de Barcelona troba el cadàver d’una dona jove, l'Imma Esparza, asseguda en un banc de la plaça d’Adrià, amb les mans entre les cames, una nota escrita a la boca, «No deixis mai de mirar al cel», i la targeta d’una agència matrimonial al bitlleter: Nirvana. L’Adolf, un singular inspector en cap dels Mossos d’Esquadra que anhela figurar als annals de la investigació criminal amb la resolució d'un cas excepcional, capitanejarà el cas, juntament amb l’Ester, una advocada de l'administració de justícia que té la capacitat de parlar amb els morts en el darrer alè de vida.


No deixis mai de mirar al cel és un thriller impecable, original, ambiciós, sensual i moral. Escrit amb un total domini de la tensió, de l’estructura, del ritme i dels personatges, arrossegarà el lector a les parts més fosques de les debilitats humanes i l'enfonsarà en el dilema etern de viure: virtut o passió?


La clau per resoldre un assassinat passa sempre per fer la pregunta adequada. Comencem per la primera: qui va matar l'Imma Esparza?Article complet

Miquel Esteve convidad al programa del Jesús Mª tibau, Tens un racó dalt del món

Miquel Esteve a Tens un racó dalt del món


Després de dos programes dedicats a especialitstes en relats breus, aquest dimecres 8 de desembre, a les 21.00, conversaré a Tens un racó dalt del món amb un dels novel·listes ebrencs de més èxit darrerament, Miquel Esteve.
En pocs mesos de diferència, Miquel Esteve va guanyar el premi Vila d'Ascó i el premi Ribera d'Ebre, amb Heydrich i les agents del saló Kitty, i amb Baphomet i la taula esmaragda.
Però al programa parlarem sobretot de la seva darrera novel·la Llinatge, on s'endinsa en la llegenda ebrenca dels dip.
Com a mostra, us transcric el fragment del llibre que llegiré durant el programa:

"L’estimava sabent que mai podria assolir el regnat pàl·lid dels seus llavis. M’ho havia fet saber molt de temps enrere, mentre miràvem les constel·lacions des del seu observatori a l’estret terrat de l’estudi, una nit de setembre. A mi, em semblaven nímies les explicacions de l’Univers en comparança amb els rínxols que li dissimulaven el coll nivi. La meva boca el va cercar esquivant les daurades garlandes, però Clara es va fer enrere i m’apuntà amb el dit acusador de l’enuig. Els seus ulls... els seus ulls aquella nit van agafar una tonalitat groguenca i fulgent, més propis d’una fera salvatge irritada que d’una princesa de la llum. Mai no oblidaria els ulls ferotges de Clara fitant-me."

El programa es pot veure dimecres a les 21.00 pel Canal 21 o en properes repeticions durant la setmana. També es pot veure per Internet a la mateixa hora a la secció Directe i, més tard, a la secció de Programes de la web de TEVEON.

Article complet

Miquel Esteve firmarà "Llinatge" i tota la seua obra el pròxim dissabte 23 d'octubre a la llibreria Serret

 
Biografia

Miquel Esteve Valldepérez (Móra la Nova, 1969) ha publicat les novel·les Heydrich i les agents del saló Kitty (Cossetània Edicions, 2008 · XXV Premi de Narrativa Ribera d’Ebre) i El Baphomet i la taula esmaragda (Cossetània Edicions, 2009 · XX Premi de Narrativa Vila d’Ascó). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, compagina l’escriptura amb la gerència d’una empresa familiar agrícola i oleícola. Esperonat per la seva passió pel món humanístic, actualment cursa la llicenciatura d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. 


Llinatge el seu darrer èxit:

Sinopsi


Llinatge és una aventura de passions i traïcions que encercla el llinatge Dip i esdevé una conjectura mítica de la mateixa natura humana. Els protagonistes d’aquesta novel·la són els dips, éssers sobrenaturals que formen part del llegendari català i que Joan Perucho va mitificar en Les històries naturals. En aquesta història, que transcorre a cavall de les ciutats de Barcelona i Roma, i s’atura en els paratges de Tivissa i Pratdip, Jaume Robinson, un periodista inexpert, viatja al cor de l’enigma acompanyat per una dona coneixedora dels secrets del tarot de Marsella. Una novel·la trepidant i carregada d’intriga i sensibilitat, en la qual fins la Mort s’alça del seu jaç invisible per prendre-hi part. 
 

Recull de premsa

Josep Igual: "Llinatge és una de les millors novel·les de la literatura catalana del que portem d'aquest segle" (Sala de premsa de Cossetània)

Llinatge, Miquel Esteve, Cossetània Edicions. (Albert Guiu / Serret Bloc)

"Llinatge" (Jordi Cervera / iCat fm)

"Llinatge" (Rosa Mas)

"Llinatge", de Miquel Esteve (Alfred Pérez de Tudela)

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES - Part 29 (blog del programa Vols llegir? / Ràdio Nova)

"Llinatge", de Miquel Esteve (Francesc García Grimau)

"Llinatge", de Miquel Esteve (Maribel Gutiérrez)

Llinatge, de Miquel Esteve (Jesús Maria Tibau / blog Tens un racó dalt del món)

Lectures per a l'estiu (Jordi Ferré / blog De tard en tard)

Miquel Esteve presenta 'Llinatge', la seva darrera obra, a delCamp.tv (Rut Abelló / diari delCamp.cat)

"Llinatge", de Miquel Esteve, compta amb un vídeo promocional (Alfredo García)

Llinatge, de Miquel Esteve (Anna Martínez Biayna)

"Llinatge", de Miquel Esteve (Maria Cinta Sánchez Esteve)

Ressenya de "Llinatge", de Miquel Esteve (Bruna Generoso)


Article complet

Lletres Ebrenques convida Miquel Esteve

 Lletres Ebrenques convida Miquel Esteve
emigdi | literari | dimecres, 13 d'octubre de 2010 | 05:45h
 
 
 
 
 

Aquest divendres, 15 d'octubre, s'emetrà el 4t programa de la nova temporada de Lletres Ebrenques, la quarta, que dirigeixo a Antena Caro de Roquetes (96.0 fm). Enguany continuarem difonent  unes notes bibliogràfiques d'autors històrics de les comarques centrals dels Països Catalans a l'apartat notícies literàries. Mantindrem la resta de seccions, que creiem són del gust dels nostres oients i seguidors.
En el programa d'aquesta setmana comptarem  amb la presència del novel·lista Miquel Esteve.
 Miquel Esteve i Valldeperez (Móra la nova, 1969) és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de Matemàtica Financera i Actuarial. Postgraduat en Comerç Internacional per la Universitat de Barcelona. Graduat en Direcció Financera per EADA.  Actualment està cursant la llicenciatura d’Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Disposa d’una amalgama de diplomes de cursos del sector financer (Comptabilitat Banc d’Espanya, Anàlisi de risc, Borsa, Fiscalitat…). Actualment és membre de la Junta General del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). Ha publicat  tres novel·les: El Baphomet i la pedra esmaragda, thriller històric de la primera carlinada amb rerefons alquímic.  I Heydrich i les noies del saló Kitty, thriller històric ambientat en el Tercer Reich, guanyadora del Premi Ribera d'Ebre, i Llinatge.

Article complet

1
2
3>