Fèlix Edo ens presenta el futur del #monrural en #Llunydequalsevolaltrelloc @OnadaEdicions dimarts 7 de desembre a #CaminsSerret

 

Fèlix Edo: “Vull que siga el lector qui òmpliga els buits d’aquesta novel·la”


Fèlix Edo Tena (Vilafranca, els Ports, 1981) va debutar al món de la novel·la el 2016 amb El guardià de les trufes, ambientada en el món de la masoveria a l'interior de Castelló. Ara publica el seu segon llibre, Lluny de qualsevol altre lloc, on proposa al lector una passejada des de l'espai urbà al rural a través dels ulls i les vivències d'un protagonista desconcertant.

Per Violeta Tena

-D'on naix Lluny de qualsevol altre lloc?

És una novel·la que està connectada amb El guardià de les trufes, però que alhora n'és molt diferent. Mentre en El guardià de les trufes vaig voler retratar el món dels masos dels Ports i del Maestrat, una realitat que avui en dia agonitza, Lluny de qualsevol altre lloc està ambientada en el present i en una zona urbana com és Castelló. Em resulta difícil explicar d'on naix un projecte d'aquest tipus, però sí que tinc clar que volia retratar la situació urbana en el segle XXI i sobretot com és la relació entre les zones rurals i les urbanes en aquest moment de transició que estem vivint. El camp pateix una greu crisi d'abandonament, però les ciutats també viuen les seues particulars dificultats, sobretot certa descomposició urbana que pot arribar a una degradació aguda si no s'atura quan toca. 

https://www.eltemps.cat/article/13626/entrevista-felix-edo

 

Article complet

Debat: Fèlix Edo i els reptes del món rural per aconseguir per ser el motor de l’economia circular: "Lluny de qualsevol altre lloc", @OnadaEdicons

Article complet

Carles Terès entrevistat pel Jesús Mª Tibau al seu programa "Tens un racó dalt del món"

 

dilluns 14 d’octubre de 2013

Carles Terès a Tens un racó dalt del món

 
 


 
Carles Terès serà el convidat del proper programa de Tens un racó dalt del món, a Canal 21 de les Terres de l'Ebre.
La conversa girarà al voltant de la seva primera novel·la Licantropia, llibre d'un considerable èxit per tractar-se d'un autor novell.
El llibre està ambientat a la benvolguda comarca del Matarranya, i tot i utilitzar com a excusa el tema dels allobats, ens parla sobretot de la necessitat de conèixer-se a si mateix, d'assumir-se.
Durant el programa faré un petit homenatge a un amic dels llops que tots els de la meva generació recordem perfectament.
També recomanarem altres llibres com ara El lladre de paraules, de Frederic Mayol; Missió Tobairitz, de Cinta Arasa i Ignasi Blanch; Ales i pètals, de Celdoni Fonoll; Cicatrius de 1714, d'Andreu Martín; Animal de records, de Vicent Andrés Estellés; Marges, de Roger Vilà; El hijo del acordeonista, de Bernardo Atxaga; Narcolepsia, de Jordi Ledesma.
El programa es podrà veure els dimecres 16 i 23 d'octubre, ales 21.00 h., i en diverses repeticions durant les dues setmanes.
Article complet

Jesús Mª Tibau, entrevista a Jordi Puntí a Tens un racó dalt del món

 

dilluns 11 de novembre de 2013

Jordi Puntí a Tens un racó dalt del món

 

Jordi Puntí, que ens va visitar al Club de Lectura de Tortosa del passat mes d'octubre, serà el convidat d'aquesta setmana al programa de televisió Tens un racó dalt del món, de Canal 21 de les Terres de l'Ebre.
Amb ell comentarem el seu exitós pas pel món dels contes, amb reculls com Pell d'armadillo iAnimals tristos, i de la seva primera novel·la, reconeguda per lectors, llibreters i crítics, Maletes perdudes.
Durant el programa recomanarem també El guerrer adormit, de David Martí; Després de les tenebres, de Josep Lozano; Ni un pam de net, d'Albert Ventura; L'arquitecte de somnis, de Teresa Roig; Com es fa un llibre, de Cristina Sans; 3 clàssics de Pilarín Bayès.
El programa es podrà veure els dimecres 13 i 20 de novembre, a les 21.00 h., i en posteriors repeticions durant aquestes dues setmanes.
Article complet

L’escriptora Rosa Regàs participa de l’aniversari de Comunicacions dels Ports!!!

L’escriptora Rosa Regàs és la propera convidada per al cicle de xerrades organitzades per Comununicacions dels Ports en motiu del 25 aniversari de Els Ports Ràdio, les dues dècades del setmanari Notícies o que la televisió comarcal fa 30 
comarquesnord.cat/20-25-30/2013/11/19/lescriptora-rosa-regas-participa-de-laniversari-de-comunicacions-dels-ports/anys que emet a Morella.

 

L’escriptora parlarà de “Periodisme, política i literatura”, tres camps que Regàs domina, donada la seua trajectòria. Des de que en 1991 publicara la seua primera novel·la, ha estat una reconeguda autora amb guardons com el Premi Nadal al 1994 per Azul o el Premi Planeta el 2001 per La Canción de Dotorea. El 2004 va ser nomenada Directora General de la Biblioteca Nacional, càrrec del que va dimitir tres anys després per diferències profundes amb el poder. Malgrat això, Rosa Regàs se sent molt orgullosa de l’ímprobe treball de modernització que juntament amb el seu equip va realitzar a la Biblioteca Nacional d’Espanya en aquests tres anys.

Des de principi dels noranta col·labora regularment en en premsa escrita, treball al que cal sumar la vesant com a conferenciant i la d’activista en moviments solidaris i reivindicatius dels drets humans.

Regàs és també l’autora de la novel·la Diario de una abuela de verano que va ser portada a la televisió en una serie protagonitzada per Rosa Mª Sardà.

La xerrada, que s’emmarca dins del cicle Cita a Morella, té lloc aquest dissabte 23 de novembre a les 20h a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella.
Article complet

1
2
3
4
5
...12>