Fem Camí en un País sense fronteres! amb #Tornarem de Tomàs de los Santos‏ @tomdelos #Arnes @PaisKM0


Article complet

Demà divendres a les 19:00, us invitem a l'acte de presentació del llibre d'Emilio Moreno, 'Me bajo en triunfo' a llibreria Athenea / Els 4 Gats de'n Serret, Aragó 108 BCN !!

Llibreria Athenea - Els 4 gats d’en Serret - Ònix Editor Us conviden a la presentació del darrer llibre d’Emilio Moreno, 'Me bajo en triunfo' divendres 29 de gener a les 19:00 al carrer Aragó 108 BCN !!

 

Publicado el 7 dic. 2015

En aquest vídeo Ingo von Sundahl ens presenta a Emilio Moreno autor del llibre "Me bajo en Triunfo"


Sinopsis
El desarrollo de la historia se establece en la Barcelona del comienzo de los noventa, cuando se empezaba a destapar en toda la piel de toro los escándalos financieros de todo tipo, entre políticos interesados y banqueros presumidos.
En diciembre de 1993, el Banco de España interviene el Banesto, destituye a su presidente y a todo su consejo, noticia que el diario El Mundo ofreció despertando a tantos españoles que creían que sus ahorros estaban en las mejores manos.
Uno de los rotativos de tirada nacional, El Mundo, decía que el Banco de España garantizaba los depósitos, pero que destituía al presidente del Banesto con toda su troupe.
El protagonista de la historia se ve inmerso en un affaire como parte perjudicada y ha de andar con cien ojos a las historias que desde los juzgados le solicitaban para testificar, en el conflicto en el que se vio mezclado.
El antiguo Palacio de Justicia de Barcelona, sito en la avenida Lluís Companys, es el que dio cabida a todas las audiencias y peripecias de juzgados. Estableciéndose un marco de actuación en el palacio construido en el año 1808, dado que la Ciudad de la Justicia actual se estaba proyectando o quizás construyendo en aquellos días, ya que hasta bien entrado el año 2009 no se hicieron los traslados correspondientes.
Teniendo que mezclarse con gente de diverso estatus, discurrir de traficantes de drogas, criminales, remolque de presos, hembras prostitutas defraudadas, homicidas, forajidos, bandidos, borrachos y camorristas, además de los habituales honrados policías y trabajadores, oficiales del juzgado, y honradas personas de los diferentes barrios del perímetro de la ciudad. Un mundo diverso que el que no está acostumbrado a estos vaivenes podría llegar a atragantarse.
En las tres partes en la que está basada la novela se describen multitud de semejanzas entre las personas que suelen faltar a la justicia de forma inconsciente, sin llegar a ser todas del mismo duende, pero en ocasiones llegan a verse tan parecidas que dan lugar a pensar que esta sociedad adolece de una educación seria y pertinente.
Llega a parecer que se les da la razón a los instalados fuera de la ley, y que los que están dentro, los que cumplen con los mandatos que les exigen las normas, las leyes, son los que además de sucumbir por esa “injusticia” pagan los impuestos y los que ayudan a que el país funcione aunque sea de forma renqueante.
Article complet

LLegim amb Jesús M. Tibau el llibre de La Marató de TV3, a Llibreria Serret i a Arnes, amb les 'dones que fan espelmes'...un dia complet i segur que ple d'emocions !!

tens un racó dalt del món

 

Signatura de llibres i lectura de contes a Vall-de-roures i Arnes

 
El proper dissabte, 28 de novembre serà un dia complet i segur que ple d'emocions.

Signatura de llibres de Jesús M. Tibau (el llibre de La Marató de TV3, el recull de contes El noi del costat del padrí, i el poemariLa pluja ha vessat milions de núvols abans) i lectura de contes a Vall-de-roures i Arnes.
Al matí, signatura a la llibreria Serret de Vall-de-roures, a partir de les 11 aproximadament, amb tertúlia imparable amb l'Octavi Serret, que serà fruit, segur, de mil projectes més.

A la tarda, lectura de contes i tertúlia a partir de les 17.30, a Arnes, a la casa de les germanes Pallarès, les dones que fan espelmes (els assistents es podran fer la seva espelma, i gaudir de coca i mistela). Fa anys que m'uneix una dolça relació amb la Neus i la Teresa, la Teresa i la Neus, des de que les vaig escoltar parlant amb tendresa i admiració del seu amic Jesús Moncada.
Article complet

NÚVOL: Llibres ebrencs tindran estand a la setmana del llibre en català 2015 !!

 


El lobby del llibre ebrenc

Bernat PuigtobellaBarcelona.
 
/ 8.06.2015


www.nuvol.com/noticies/el-lobby-del-llibre-ebrenc/

La Fira del Llibre Ebrenc va obrir portes divendres a Móra d’Ebre amb un nou plantejament. En lloc de presentar les novetats i el fons de cada editorial per separat, enguany s’ha convertit l’espai expositiu en una sola llibreria on tots els llibres estan endreçats per temes o autor. Els tres llibreters de referència de les Terres de l’Ebre (Viladrich de Tortosa, Bassa de Móra d’Ebre i Serret del Matarranya) van posar ahir les cartes sobre el tapet. No jugaven pas a pòquer: s’han posat d’acord per unificar els seus fons i començar a treballar en el catàleg únic del llibre ebrenc, que serà un recurs bibliogràfic de primer ordre.

D'esquerra a dreta, Rafel Rovira, Sergio Bassa i Octavi Serret | Foto Bernat Puigtobella

D’esquerra a dreta, Rafel Rovira, Sergio Bassa i Octavi Serret | Foto Bernat Puigtobella

 

Se’ls coneix com el lobby del llibre ebrenc. Tots tres llibreters fan activitats i presentacions i tenen una clientela fidel al territori. Ara es volen posar d’acord per coordinar aquestes activitats, de manera que un autor pugui recórrer les terres de l’Ebre i fer tres presentacions una rere l’altra, cadascuna segons l’estil de cada llibreria: “En Rafel Rovira, de Viladrich, és el que fa les presentacions més formals, i l’Octavi Serret és el més canalla. Jo les faig com puc”, em diu Sergio Bassa, el llibreter de Móra.

Enguany han estrenat el segell ‘Llibre ebrenc’, que han estampat amb adhesius als llibres publicats per editors o autors de l’Ebre. No és tant un segell de qualitat com una denominació d’origen literària. Han volgut marcar unes pautes per definir aquesta DO i per això han redactat el decàleg del llibre ebrenc, que us podeu descarregar aquí.

Aquest decàleg proposa defensar una marca cultural i territorial. Segons els promotors de la proposta, el llibre ebrenc pot ser fet tant per un autor com un editor vinculat directament a les Terres de l’Ebre. A l’Octavi Serret se li posa la pell de gallina quan ens explica que la geografia del llibre ebrenc abraça tant el sud de Catalunya com l’Aragó catalanòfon, és a dir el territori que corresponia a l’antiga diòcesi de Tortosa. Aquí hi entra tant la Francesca Aliern de Xerta com Francesc Serés de Saidí, tots dos convidats a la fira d’enguany.

Ocatvi Serret ens diu també que el catàleg únic del llibre ebrenc, construït amb la complicitat i l’assessorament de l’Institut Ramon Muntaner, dóna prioritat a aquells llibres que hagin seguit el circuit editor-distribuïdor-llibreter per damunt d’aquelles publicacions autoeditades que neixen i circulen al marge de l’ecosistema editorial. No és casual, doncs, que aquest any a la fira els editors hagin retirat el seu estand i hagin fet confiança als llibreters perquè siguin ells qui venguin els més de 2.000 llibres que entre tots tres han arribat a catalogar.

Enllaços de referència:

Fira del llibre ebrenc 
Twitter: @llibresebrencs

 

Article complet

Activitats de L’Escola d’Estiu de “Clarió”, sota el títol “Escola Nostra” a tot el Matarranya

  ESCOLA NOSTRA 2015

L’Escola d’Estiu de Clarió- Estimem la nostra llengua i el patrimoni

PROGRAMA          

 

divendres 31 de juliol –JORNADA FOLK  a càrrec d’Espai de So

 

Mont-roig, al Salon Cultural

17 a 19 h Taller de ball tradicional del Matarranya (ball solt i agarrat) i mostra de construcció d’instruments musicals

La Portellada, placeta de les piscines

20 a 21 h Taller de ball tradicional del Matarranya (ball solt i agarrat)

22 h Bureo Folk. Ball de participació oberta amenitzat per diferents músics de les Terres de l’Ebre i el País Valencià.

 

dissabte 1 d’agost

Queretes, trobada al parc infantil

10-13 h Excursió: Som arqueòlegs.

Visita guiada i taller a càrrec de Joan Lluís Camps de l’associació Medievo. Desplaçament amb vehicles propis. Inscripció prèvia a Magda Aragonès: 637306366

 

dimecres 5 d’agost

La Freixneda, a la Llonja de l’Ajuntament

22 h Nit de contalles de bandolers: Lo Floro

A càrrec del poeta José Miguel Gràcia i l’artista José Manuel Aragonés

 

Dimecres 12 d’agost

18 h Valljunquera, trobada a la plaça del Sitjar

Mas de Llaurador: Contalles d’un despoblat

Visita guiada, taller i música a càrrec de l’historiador local Carles Sancho Desplaçament amb vehicles propis. Inscripció prèvia a Pepa Nogués: 676308021 o AMPA de Valljunquera

 

Notes:

Activitats per a xiquets, famílies i tots els públics

Totes les activitats són gratuïtes.

No cal inscripció prèvia excepte en aquelles activitats en què s’especifica.

 

Organitza: Clarió –Associació de Pares del Matarranya

Col·laboren: Comarca del Matarraña/Matarranya, Espai de So, Associació Cultural del Matarranya, Associació Cultural Sucarrats (Mont-roig), Asociación Cultural Portillo de la Amistat (La Portellada), Associació Medievo (Queretes), AMPA San Juan (Queretes), AMPA de la Freixneda, Ajuntament de la Freixneda i AMPA de Valljunquera 

Article complet

1
2
3
4
5>