Núria Pradas presenta "L'aroma del temps", Una gran novel·la sobre el fascinant i glamurós món del perfum.(Rosa dels Vents) Dissabte 17 de març a #llibreriaserret

L’Aroma del Temps

ROSA DELS VENTS, Febrer 2018   

Una gran novel.la sobre el fascinant món del perfum


   

Com es va gestar L’Aroma del Temps

És una novel·la que recrea el món suggeridor dels perfums i que s’entreté en el naixement d’un dels més emblemàtics de la història: Chanel nº5.

http://www.nuriapradas.com/ca/2018/01/10/gestar-laroma-temps/


  
   

L’aroma del temps ens endinsa en un dels moments més glamurosos del segle XX amb  l’esclat de la moda i els perfums. Des de Grasse, bressol de l’alta perfumeria europea, a la Barcelona de postguerra passant pel glamurós París de Coco Chanel, aquesta novel·la ens explica qui i com es fan els perfums així com la vida d’un home que es fa a sí mateix i que aconsegueix l’èxit després de molts embats de la vida.

Pablo Soto es queda orfe als onze anys i ha de viatjar, en temps de la Gran Guerra, fins a Grasse, la ciutat francesa capital del perfum, on viurà amb els oncles i el cosí.

A França en Pablo no només hi troba l’acolliment i el caliu d’una família, sinó que té l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la perfumeria sota el mestratge del gran perfumista francorus Ernest Beaux, amb qui coneixerà Coco Chanel. És el moment de la creació d’un perfum que farà història: Chanel Nº 5. Ni un amor impossible ni la nova guerra que arrasa Europa impediran que en Pablo esdevingui un gran perfumista. Però també serà un home que fuig del passat. Una fugida impossible, perquè, sovint, la vida va carregada plena d’un perfum l’aroma del qual es perd en el temps…

https://www.megustaleer.com/libro/laroma-del-temps/ES0148502

PRADAS, NÚRIA

Núria Pradas (Barcelona, 1954). Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Núria Pradas té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l’Anna (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom), publicada en català i castellà.  Amb la novel·la Sota el mateix cel guanya el Premi Carlemany. La noia de la biblioteca és la seva primera obra adreçada a un públic adult, Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva. El 2016 va publicar Somnis a mida, un recorregut per la Barcelona dels anys 20 i 30 a través de la moda. Al 2018 s’ha endinsat al món dels perfums amb la novel·la L’aroma del temps.

llegir + http://www.nuriapradas.com/ca/escriptora-novela/

Article complet

Núria Pradas presenta el sábado 17 de marzo "El aroma del tiempo" (SUMA) Una gran novela sobre el fascinante y glamuroso mundo del perfume...

www.megustaleer.com/libro/el-aroma-del-tiempo/ES0148733


El aroma del tiempo


Una gran novela sobre el fascinante y glamuroso mundo del perfume.


SUMA, Febrero 2018
 Núria Pradas

Sinopsis

A los once años Pablo Soto se queda huérfano y tiene que viajar, en tiempos de la Gran Guerra, hasta la ciudad francesa de Grasse, capital del perfume, donde vivirá con sus tíos y su primo.

En Francia no solamente encuentra el cariño y el calor de una familia, sino que disfruta de la oportunidad única de adentrarse en el mundo de la perfumería bajo la maestría del gran perfumista franco-ruso Ernest Beaux, de la mano del cual llegará a conocer a Coco Chanel. Es el momento de la creación de un perfume que hará historia: Chanel Nº 5. Ni un amor imposible ni la nueva guerra que arrasa Europa impedirán que Pablo se convierta en un gran perfumista. Pero tampoco que sea un hombre que huye del pasado. Una fuga imposible, porque, a menudo, la vida es un perfume cuyo aroma se pierde en el tiempo.

El aroma del tiempo nos adentra en uno de los momentos más glamurosos del siglo XX. Desde Grasse, cuna de la alta perfumería, a la Barcelona de posguerra, y pasando por el París de Coco Chanel, esta novela nos cuenta quién y cómo se hacen los perfumes, y nos relata la vida de un hombre que se hace a sí mismo y consigue el éxito tras superar los muchos golpes de la vida.                                   

Las reseñas de los lectores

https://www.megustaleer.com/libro/el-aroma-del-tiempo/ES0148733


Núria Pradas

Núria Pradas Andreu nació en el barcelonés barrio del Poble Nou. Estudió Filología Catalana en la Universitat de Barcelona y, desde muy joven, enseña Lengua y Literatura catalana.

En el ámbito escolar ha dirigido grupos de teatro juvenil, una de sus grandes pasiones y donde dio sus primeros pasos en el mundo de la escritura. Del teatro pasó a la novela para niños y jóvenes. Se sentía cada vez más atraída por el mundo de la literatura y se comprometió de tal manera que terminó dejando las aulas para dedicarse de lleno a él. En el 2012 ganó el Premi Carlemany con la novela Sota el mateix cel y a partir de entonces se decidió a escribir novelas para adultos. En el año 2014 publicó La noia de la Biblioteca, y en 2016, Sueños a medida, que ha sido traducida a catorce idiomas. Esta entrada en la literatura para adultos no ha significado, ni mucho menos, el abandono de la narrativa infantil y juvenil, en el que siempre se ha encontrado muy cómoda y donde ha publicado más de una cincuentena de títulos, entre los que destacan Lior, Un verano con Anna, La filla de l'Argenter y la serie de la tía Adela, por poner algunos ejemplos. Actualmente, Núria Pradas vive en Sant Esteve Sesrovires con su familia. www.megustaleer.com/autor/nuria-pradas/0000101013

Sueños a medida

SUMA, Abril 2016:

https://www.megustaleer.com/libro/suenos-a-medida/ES0143620


Núria Pradas construye con maestría una novela caleidoscópica e intensa llena de sentimientos y personajes inolvidables basada en la historia real de los almacenes Santa Eulalia, empresa pionera de la alta costura en España. Un viaje a la ciudad de los prodigios donde todo es posible.


Una saga familiar hace frente a los retos de la alta costura en la Barcelona de los años 20 y 30, en una sociedad que camina hacia la guerra.

LEER + https://www.megustaleer.com/libro/suenos-a-medida/ES0143620

Article complet

Roser Amills amb la Núria Feliu a TV3

 


Roser Amills Bibiloni va ser una altra de les nostres poetesses convidade al programa “Els matins” de TV3, al costat de la Núria Feliu, que va recomanar el bloc versos.cat. La Roser hi va recitar “I una encara s’enamora”.
Article complet