Juli Alandes mos presenta #Caçamajor @AlrevesEditor l'acció passa a l’idíl·lic #ParcNaturaldelsPorts #Tortosa #Arnes #Beseit #Vallderoures ...

 
 

http://www.alreveseditorial.com/

 

Caça Major

Juli Alandes

 

Un sud-africà tèrbol que busca tranquil·litat i discreció s’instal·la a la vora de l’idíl·lic Parc Natural dels Ports, entre Tortosa, Arnes, Beseit i Vall-de-roures. Hi troba hospitalitat però també caçadors furtius que disparen a tort i a dret, forestals sospitosos i cacics que continuen fent el que volen. Alhora, hi apareix estimbat en estranyes circumstàncies Dídac Ares, el delegat d’Agricultura de qui depèn la sempre polèmica regulació de la cacera. Pot tractar-se d’un accident, però la troca s’embolica quan apareix mort d’un tret un guarda de la reserva. Enmig de les picabaralles entre els cossos policials situats a les diferents bandes de la frontera administrativa, el filòsof Miquel O’Malley, retirat del cos policial, intentarà esbrinar, entre boires del passat, què ha succeït.

Una novel·la rural, amb porcs senglars, cabres salvatges, una calor infernal i un paisatge majestuós, ben negra però amanida amb gloriosos tocs d’humor i personatges secundaris inoblidables. Un nou retrat crític de la societat que ens envolta menat amb mà de mestre. Passeu i llegiu, el gaudi hi és garantit.

 

Juli Alandes (Castelló de la Ribera, 1968) es guanya les garrofes fent de professor d’Història. Entre les seues publicacions cal destacar el conjunt de narracions Àcrates! (Proa, 2007, premi Roc Boronat), la novel·la Ultramar(Barcanova, 2004) i, sobretot, la sèrie de novel·les protagonitzades, com aquesta, per Miquel O’Malley: El crepuscle dels afortunats (La Magrana, 2010), on el mosso filòsof mira de surar per sobre de la cresta de l’ona del deliri urbanístic transvestit de guàrdia civil, i Crònica Negra (Bromera, 2012, premi Enric Valor), on el lector trobarà un O’Malley novençà i policia nacional enfrontat en l’any 1987 als deliris identitaris dels valencians i al pes de la manipulació de la història.

 

 
 
Article complet

Parc Natural dels Ports Dissabte 1 de maig pujarem a la mola de Lino, lloc de trobada: Llotja de l’Ajuntament d’Arnes.

 Bon dia! Us enviem la propera activitat del  Parc Natural dels Ports
 
Senderisme
La mola de Lino
Data: Dissabte 1 de maig de 9,30 a 17 h.
Lloc de trobada: Llotja de l’Ajuntament d’Arnes.
 
Pujarem a la mola de Lino, a la partició entre Catalunya i Aragó, per a observar impressionants formacions de la mola de Catí i les gúbies del Regatxol.
Excursió de temàtica geològica. Accés per Beseit, pista de les Pixqueres.
Dificultat mitjana. Cal inscripció prèvia. 
Activitats gratuïtes
Informació i inscripció prèvia
tel. 977 435515-676308021          
 
 
 
Article complet

Parc Natural dels Ports: Senderisme al mas de les Valls i demostració de jocs tradicionals, avui divendres 2 d’abril de 15,30 a 19,30. Lloc de trobada: Llotja de l’Ajuntament d’Arnes

 
 Parc Natural dels Ports
 
Senderisme al mas de les
Valls i demostració de jocs tradicionals

Data: Divendres 2 d’abril de 15,30 a 19,30.
Lloc de trobada: Llotja de l’Ajuntament d’Arnes
 
Itinerari circular entre el rivet de les Valls i el toll del Vidre al riu Algars, passant pel mas de les Valls on practicarem jocs tradicionals. Després hi haurà dos opcions: Un recorregut de dificultat mitjana-baixa o fer el mateix recorregut camí de tornada per a famílies amb nens menuts. Cal inscripció prèvia. 

Activitats gratuïtes 
Informació i inscripció prèvia tel. 977 435515-676308021         
 

Article complet

Parc Natural dels Ports: Taller Iniciació al teixit de tapissos rústics. Dissabte 27 de març Casal Municipal d'Horta de Sant Joan.

Taller : Iniciació al
teixit de
tapissos rústics.
 

       Data: Dissabte 27 de març de
10 a
13,30 h i de 15 a 18,30 h.

       Lloc: Casal Municipal,
HORTA DE SANT JOAN

 

Consta de dos parts:
Introducció teòrica al procés
d’elaboració de la llana com
ho feien als masos a partir

de la llana de les ovelles,
i pràctica en la qual cada
participant es teixirà el
seu tapís rústic.

A càrrec de Marisa
Huguet, artesana.


Cal inscripció prèvia.

 

Activitats gratuïtes

Informació i inscripció prèvia
tel. 977 43 55 15- 676 30 80 21

 
Article complet

Guies dels Ports: Taller de relaxació amb Mascarilles d’herbes. Data: Dissabte 27 de febrer de 15,30 a 19 h. Lloc: Casal Municipal, Prat de Compte.

Bon dia! Us enviem les properes activitats del  Parc Natural dels Ports

 

Taller : Relaxació amb Mascarilles d’herbes.

Data: Dissabte 27 de febrer de 15,30 a 19 h.

Lloc: Casal Municipal, Prat de Compte.

 

Elaborarem diversos tipus de màscares per a la pell amb productes naturals i herbes, alhora que coneixerem les propietats com a cosmètics d’algunes espècies vegetals dels Ports. A càrrec d’Anna Franco, artesana. Cal inscripció prèvia.

 

 

Senderisme: La pedra en sec als Ports.

Data: Diumenge 7 de març de 9,30 a 17 h.

Lloc de trobada: Benzinera, Horta de Sant Joan.

 

Itinerari entre el coll de Botana i el coll de Membrado per tal de conèixer importants construccions de pedra en sec als Ports: una antiga nevera, pous de diversos tipus, masos, marges... Gaudirem d’impressionants vistes de la part occidental dels Ports. Ascens pel mas de Quiquet i descens per la pista de les Roques de Benet. A càrrec de Pepa Nogués, antropòloga. Dificultat mitjana-baixa. Cal inscripció prèvia.
 
Activitats gratuïtes 
Informació i inscripció prèvia tel. 977 43 55 15- 676 30 80 21

Article complet

1
2>