Tot el que puc trobar sobre Joana Raspall a l'eixam Joana Raspall ;))

 joanaraspall.blogspot.com.es/
Joana Raspall

Joana Raspall Juanola. Tot el que puc trobar sobre Joana Raspall. Email:hereusjoanaraspall@gmail.com

Podries al saló del llibre infantil i juvenil

joanaraspall.blogspot.com.es/2017/03/podries-al-salo-del-llibre-infantil-i.html
 
Ens complau comunicar-vos els autors convidats que enguany seran al 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya:
Mercè CanalsIgnasi Blanch GisbertJaume CoponsAngel BurgasMartín Piñol i Elisenda Roca.
Les escoles podreu reservar el dia i hora de visita del 20 al 26 d’abril trucant al CRP del Pla d’Urgell (tel. 973 60 48 99) de 9 a 13 o de 15 a 17 hores.
http://www.clijcat.cat/consell/descarregues/noticies/comunicat-escoles.pdf


 

joanaraspall.blogspot.com.es/
 
Article complet

lletrA: l'argus de març és Tina Vallès

Si no pots visualitzar correctament aquesta publicació, clica aquí
  •  
argusISNN 2013 - 5351
1 m. [LC] Persona de la vigilància de la qual res no escapa.
2 m. [LC] Servei dedicat a fer arribar als escriptors, als artistes, als directors artístics, totes les notícies i les crítiques de la premsa referents a llurs activitats i a llurs obres.
Diccionari de la llengua catalana (IEC)
      –> lletrA
l'argus de març és
Tina Vallès
núm. 77
8 març 2017
Afegeix a: Facebook Twitter altres  |  RSS RSS
et suggereix escoltar
La música d’Hayao Miyazaki per als estudis Ghibli en piano
YouTube
He escrit La memòria de l’arbre amb Miyazaki als auriculars; era la música que em feia entrar en l’ambient de la novel·la de seguida que sonava. Un dia va sonar una peça de Miyazaki en un centre comercial i vaig sentir un pessigolleig als dits! El piano de Miyazaki té el to d’alegria i malenconia justa que necessitava per a la veu del meu protagonista, en Jan.
 escolta aquestes peces
et proposa llegir
Babar republicano, Elmer liberal
Santiago Gerchunoff
Revista Dossier
No recomano tant el text de Gerchunoff pel que diu, que també, com per la manera com llegeix dos clàssics de la literatura infantil, perquè els analitza com el que són, és a dir, com a literatura, i l’etiqueta «infantil» no el priva d’aprofundir fins al moll de l’os dels dos personatges, els dos famosos elefants. Calen més articles com aquest, llegint la literatura infantil com a literatura.
 llegeix aquest article
  el més nou a
  Poesia amb noms de dona
Avui celebrem el 8 de març amb una nova #poesiadibuixada i el talent de tres dones: la poeta Clementina Arderiu, l'actriu Sílvia Bel i la dibuixant Marta Bellvehí.
  Dia de la poesia catalana a internet
La setmana vinent celebrarem el Dia de la poesia catalana a Internet (17 de març) i, uns dies més tard, el Dia mundial de la poesia. Us convidem a celebrar-ho amb nosaltres amb les etiquetes:
#jollegeixo, #diapoesia, #poesiacatalana, #piulempoesia i #dmpoesia. I, si us han agradat, teniu ja una dotzena de poesies dibuixades per mirar, escoltar i compartir!
et recomana veure
Oh Willy...
Marc and Emma
Guic.cat
Recomanaria tot el que solen penjar la Sala Guic, però hi ha un curt, Oh Willy…, que m’agrada especialment pel contrast que hi ha entre el que explica i el com, és una història dura i crua però te la presenten feta de feltre, molt tova de tacte.
 mira aquest curt
arbrat viari de la ciutat de Barcelona
 per Juanjo Vidal
el tràiler de la pel·lícula francesa
 L’arbre (2010, Julie Bertucelli)
els cavalls fets d’arbres
 de l'escultora Heather Jansch
sota la llicència 3.0 de Creative Commons–>
números anteriors    |    què és argus?    |    crèdits
Llicència de Creative Commons
Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada
subscriu-me | modificar les dades de la subscripció | donar-me de baixa
Article complet

EL PUNT AVUI: L'obra secreta de Joan Furriols

 
CULTURA

D'ARA I D'AQUÍ

 

MARIA PALAU

L'obra secreta de Joan Furriols

Joan Furriols va haver de fer de ferreter, seguint la tradició familiar, perquè el món de l'art el va apartar sense contemplacions. Mitja vida dedicat a la botiga de la plaça Major de Vic és una eternitat. Mitja vida vol dir 40 dels seus ja quasi 80 anys. No és un cas únic d'outsider, ni de bon tros, però té una particularitat: exceptuant un parèntesi de quinze anys, no va parar mai de crear, sempre en la més radical de les solituds, als marges de tot i de tothom. Cada dia quan baixava la persiana del negoci, sopava ben d'hora i es tancava dins del seu taller, dins del seu món interior, dins de cada una de les seves obres. En un entorn tan hostil, es va protegir i es va refugiar en la seva intimitat. 
www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/975271-lobra-secreta-de-joan-furriols.html
Article complet

Poesia a l'entorn de l'obra de Joan Furriols, a càrrec dels poetes Víctor Sunyol, Antoni Clapés i de l'antropòleg Jordi Solà Coll !!

 

POESIA A L’ENTORN DE L’OBRA DE JOAN FURRIOLS

Si us interessa la relació entre disciplines creatives. Si us interessa el vincle entre art i poesia: la idea de SILENCI en el mot representada. Si voleu descobrir un dels artistes més notables dels darrers cinquanta anys a Catalunya. Tal vegada, aleshores, aquesta invitació us valgui.

 

POESIA A L’ENTORN DE L’OBRA DE JOAN FURRIOLS      

                            a càrrec dels poetes

                                  Víctor Sunyol

                                         Antoni Clapés

 

                                   i de l’antropòleg

                                Jordi Solà Coll

 

dimarts 12 de juliol de 2016 a les 19.30 hores

 Lloc: galeria El quadern robat. C/ Còrsega, 267, pral. 2b - Barcelona

 

 Benvinguts al món del buit.

 Ben cordialment,

 

 Jordi Solà Coll

http://www.nuvol.com/critica/joan-furriols-lart-de-mirar-el-silenci  


Antoni Clapés i Víctor Sunyol | Foto: Andreu Clapés.

Antoni Clapés i Víctor Sunyol, directors de la col·lecció Jardins de Samarcanda i fundadors, al costat d’Isabel Casals, de Cafè Central | Foto: Andreu Clapés.


25 anys enrere, Antoni Clapés i Víctor Sunyol van decidir portar a terme una iniciativa “arriscada i apassionada”. Eren els temps en què la boirina de tabac caracteritzava l’atmosfera dels bars i un nodrit grup de poetes es reunien en locals “per fumar, beure i llegir plaquettes de poesia”, explica Sunyol. “No volíem passar per llibreries, volíem conversar i llegir versos”. Aquests van ser els inicis de l’editorial Cafè Central i la seva prestigiosa col·lecció de poesia Jardins de Samarcanda. Ahir a la nit, el bar l’Horiginal va acollir la celebració dels 25 anys d’aquesta poètica iniciativa. www.nuvol.com/noticies/les-25-tardors-poetiques-de-cafe-central-jardins-de-samarcanda/

 

Article complet

Núvol: Joan Furriols. L’art de mirar el silenci, per Jordi Solà

 

Joan Furriols. L’art de mirar el silenci

23.06.2016
 

Contemplar l’obra plàstica de Joan Furriols és endinsar-se en el silenci. Un viatge amb la mirada a la matèria humil que l’artista vigatà ha transformat en un món particular: l’estima d’artesà a l’objecte més senzill –una planxa de ferro asimètrica o una mera superfície de cartró– fins al punt de generar un llenguatge gairebé endogen, de dins a fora, altament simbòlic pel que fa a la forma i el contingut.

No debades. Perquè ha estat des del rigor i l’exigència que Joan Furriols ha explorat l’essència de dues de les condicions fonamentals de l’existència: el temps i l’espai. Sobretot aquest darrer, que es projecta en la seva obra com a dimensió d’una doble magnitud: real i metafísica. És el cas de “Planxa de ferro” (1960) on l’artista subtilment perfora la superfície de metall, estrafà l’objecte obrint-lo al buit, tot posant en relleu l’estructura interna i externa de la matèria a partir de la noció de ritme en la partitura de l’espai.

En aquest sentit, l’estètica de Furriols evoca un silenci cosmològic –musical gairebé diria: una evocació que roman a l’obra més objectual o escultòrica, en què el negre esdevé canònic a l’hora de transformar una simple escuma en una peça de transcendental meditació. De fet, l’obscuritat posa en relleu la preocupació de Furriols per la naturalesa interna de les coses: la matèria fosca de les incisions a “Planxa de ferro” prefigura la foscúria dels monòlits escumosos. És així que se’ns revela una idea mítica del món. Un alfabet de símbols que expressa de manera fràgil la connexió entre l’home i l’esperit.
www.nuvol.com/critica/joan-furriols-lart-de-mirar-el-silenci/

Article complet

1
2
3
4
5
...24>