Patrimoni existencial de la Catalunya rural I Premi Serret Terra de Cruïlla (Cossetania Edicions)

 
    Patrimoni existencial de la Catalunya rural I Premi Serret Terra de Cruïlla

descarga.jpg


Autor: Francesc Roma i Casanovas

Col·lecció: El Tinter

Nombre de pàgines: 168

Nombre d'il·lustracions: 45

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2017

Mida: 15,5 x 23,3 cm

Preu: 15.50

ISBN: 978-84-9034-664-8


Sinopsi: L'estudi del patrimoni que proposa aquest llibre no és una manera subjectiva d'entendre la realitat, sinó tot el contrari. Es tracta d'una aproximació a l'existència dels nostres avantpassats materialitzada en una sèrie d'elements patrimonials repartits per la nostra geografia. És així com hi apareixen forns de totes menes, cabanes, molins, trumferes, orris, tines i premses de vi, pous de glaç... Tot plegat pretén ensenyar- nos com es vivia en un món que, tot i ser essencialment natural, s'anava convertint progressivament en una extensió cultural de les societats dites tradicionals. Biografia: Francesc Roma i Casanovas (Sant Martí de Centelles, 1963). Autor de diversos llibres i guies de muntanya, geògraf, historiador i sociòleg. Amb aquesta obra va guanyar el Premi Serret de Literatura Rural, dotat pel Museu de la Vida Rural.
www.cossetania.com/fotos/cat.nov17.cosset.pdf
Article complet

Recordeu! 26 de maig, últim dia per presentar-te al II Premi Serret Terra de Cruïlla 2016 !!!

 

                                                                                                                                                                 
BASES PREMI SERRET TERRA DE CRUÏLLA

El Premi Serret Terra de Cruïlla, convocat per la Llibreria Serret i Terra de Cruïlla amb la col·laboració de la Fundació Carulla Museu de la Vida Rural, tenen com a objectiu promoure la creació literària relacionada amb el territori i el món rural.

Poden optar-hi obres originals i inèdites escrites en català.

S’acceptaran:

  • Narrativa: novel·la, narracions, contes, literatura del jo.

  • Assaig: històric, etnològic, científic, filològic, filosòfic, polític, periodístic.

Les obres s’han de centrar en el món rural d’avui, en el seu territori, en el seu paisatge, en la seva gent. Es valorarà especialment que incideixin en la manera en què el món agrari conviu amb els reptes que les societats contemporànies es plantegen per al nou mil·lenni.

Els originals han de tenir una extensió mínima de 150 fulls (2.100 caràcters per pàgina aproximadament).

El guardó està dotat amb 1.500 euros, aportats per la Fundació Carulla Museu de la Vida Rural, en concepte d’avançament de drets d’autor per a la primera edició del llibre.

Editorial Barcino publicarà l’obra guanyadora dins de la seva col·lecció Museu de la Vida Rural i signarà un acord de publicació amb l’autor amb les condicions establertes a la col·lecció.

El jurat està format per Emigdi Subirats, Silvestre Hernández, Albert Pujol, Carme Martí, Maria Carme Jiménez i Jordi Llavina, que actuarà de secretari del jurat.

El termini d’admissió de les obres començarà el 26 de gener de 2016 i finalitzarà el 26 de maig de 2016. El veredicte es farà públic durant el mes d’agost de 2016.

L'enviament dels originals s’ha de fer per correu electrònic, mitjançant un arxiu PDF, a l'adreça electrònica info@serretllibres.com. L'autor ha d'indicar que es tracta d’una OBRA PER PARTICIPAR AL PREMI SERRET TERRA DE CRUÏLLA. En un document adjunt cal que hi faci constar les seves referències (nom, cognoms, adreça, codi postal, localitat, telèfon i NIF).

Els autors dels originals presentats es comprometen a no retirar-los abans de fer-se públic el veredicte del premi.

El jurat pot declarar desert el premi.

Els organitzadors del certamen es reserven l’opció preferent per publicar en el termini d’un any obres presentades al premi que no hagin estat guardonades.

La presentació dels originals pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases.

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu contactar a info@serretllibres.com i al telèfon 978890077 i per descarregar a l'enllaç: http://es.slideshare.net/serretllibres/actualitzades-les-bases-del-ii-premi-serret-terra-de-crulla-2016
Article complet

Comarquesnord: Serret pose en marxa un ‘Club de Lectura’ per fidelitzar clients !!

 

Serret pose en marxa un ‘Club de Lectura’

comarquesnord.cat Vall-de-roures . dijous, 25 de febrer de 2016 . Deixa un comentari
Etiquetes: 

El món del llibre convencional no passe pel millor moment. Llibreries amb recorregut i de consolidada trajectòria com Negra i Criminal de Barcelona han tancat recentment per la caiguda en el número de vendes. L’aparició del llibre digital, el pirateig del mateix, la irrupció de plataformes i de tendes digitals, la caiguda de consum de lectura o fins i tot la crisi del propi sistema, han obligat a les llibreries de sempre a reinventar-se. És el que ha plantejat Llibreria Serret de Vall-de-roures amb el llançament d’un Club de Lectura, amb el qual pretén fidelitzar clients i mantindre el projecte de llibreria pel qual ha apostat tota la seua vida. Un Club Serretque ens permet diferents possibilitats, des d’una quota mensual de 20 € a una altra de 49 €, i que donarà dret a les principals recomanacions literàries del moment, a petició d’Alberto Díaz Rueda.

Octavio Serret, propietari de la llibreria, va explicar que “a través d’este Club de Lectura tindreu tot tipus de descomptes, i naix amb l’objectiu d’impulsar la venda de llibres i fidelitzar clients. La venda del llibre ha caigut, i amb este club volem donar un toc d’atenció”. Serret va afegir que “amb esta campanya volem salvar Llibreria Serret. El món del llibre, com tots, està apurat. I a través del club ens agradaria remoure consciències, perquè si voleu que la Llibreria Serret tal com la coneixeu continue funcionant, s’han de comprar llibres”. A través d’este Club Serret, i amb una quota mensual, els socis tindran dret a les diferents recomanacions i novetats literàries del moment. “Volem que els membres del Club Serret tinguen la millor literatura del moment i que la compren a la Llibreria Serret. Volem fidelitzar clients i que els llibres que recomanem al web s’acaben comprant aquí”, va dir Serret.

La Llibreria Serret de Vall-de-roures compte amb molts clients escampats per tota la geografia espanyola. No obstant això, la venda de llibre no està passant pel seu millor moment. “La Llibreria Serret no desapareixerà del mapa, però es podria dedicar a altres coses”, va dir Octavio. “Som un territori molt escampat. És innegable: internet ens ha salvat. Però al mateix temps, cada vegada hi ha més lectors que compren els seus llibres a través d’internet. Fins i tot els llibreters aprofitem les xarxes virtuals de llibre vell“. És per això que el Club de Lectura buscarà fidelitzar clients, i que d’esta manera es mantingue la llibreria tal i com ara la coneixem. Amb certàmens literaris, amb presentacions de llibres, amb la visita d’autors de renom. Al llarg d’estos últims anys, per Llibreria Serret s’han passat autors de la talla d’Alicia Jiménez Bartlett,Lorenzo SilvaJavier Sierra o Santiago Posteguillo.

Article complet

Vilaweb: La literatura del món rural es reivindica a través dels premis Serret-Terra de Cruïlla i un fòrum a Ulldecona


ACN

AMPLIACIÓ:La literatura del món rural es reivindica a través dels premis Serret-Terra de Cruïlla i un fòrum a Ulldecona


ACN Tortosa.-La Llibreria Serret de Vall-de-roures (Matarranya), que promou des de fa temps el foment de la literatura vinculada al territori i al món rural, ha presentat la segona edició del premi Terra de Cruïlla que impulsa en col·laboració amb la Fundació Carulla i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), amb qui han signat un conveni. L’emblemàtica llibreria del Matarranya també ha signat un conveni amb Òmnium Ebre per compartir avantatges entre els socis de l’entitat cultural i els socis del Club de lectura Serret que s’ha creat per “salvar” la llibreteria. Tots plegats, junt amb l’Ajuntament d’Ulldecona, impulsen el Fòrum de Literatura del Món Rural que es celebrarà al municipi del Montsià el 15 de març.

El Premi Serret-Terra de Cruïlla, que es convoca cada dos anys, vol fomentar la producció literària relacionada amb el territori i el món rural. Per al propietari de la Llibreria Serret, Octavi Serret, “la literatura rural és realment la base per recuperar els valors dels mons rurals” i ha defensat que es potenciï “la creació literària” perquè faci “d’aparador cap enfora” de tot allò que passa al territori, en aquest cas, en l’entorn lligat a l’antiga diòcesi de Tortosa, considerat el cor dels Països Catalans i que emmarca part del País Valencià, Aragó i Catalunya. En la primera edició del premi Terra de Cruïlla es van presentar 150 obres en tres categories. Aquest any, es pot participar en les categories de narrativa i assaig i està oberta la inscripció fins al 26 de maig. L’obra premiada rebrà una dotació econòmica de 1.500 euros, atorgada pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, la publicarà l’editorial Barcino i el jurat que l’escollirà està format per Emigdi Subirats, Silvestre Hernández, Albert Pujol, Carme Martí i Jordi Llavina. Justament Octavi Serret i Carles Duarte, president de la Fundació Carulla, han signat un conveni de col·laboració, en un acte de presentació dels premis, aquest dimecres, a la seu del Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre a Tortosa. Serret ha fet una crida a la participació. “Ens interessa donar a conèixer els valors i la nostra manera de fer per la literatura”, ha apuntat el llibreter. Per la seva part, Duarte ha defensat que defensar l’aspecte rural en el món literari no està desfasat. “Ens sembla del tot oportú, esperançador i ple de sentit, en un món globalitzat, donar la veu d’allò que és local, fruit del diàleg de l’ésser humà i l’espai on està arrelat, des de punt de vista de la creació de talent i entenent que la literatura rural té singularitat, força i capacitat de commoure i interessar, i aconseguir lectors que se sentin propers a la realitat que s’hi descriu”, ha apuntat el president de la Fundació Carulla.Per a Duarte, també és important el concepte de “cruïlla”. “És un territori de connexió. Ha de ser viscut i experimentat com un pont, com una porta que uneix mirades diferents i perspectives diferents, realitats comunes on podem confluir”, ha apuntat. “En interessa que la realitat humana associada a les terres d’aquest Tossal del Rei emergeixi. Des de la fundació Carulla entenem que cal posar-ho en evidència”, ha afegit. Fòrum i educació ruralL’avantsala dels premis Terra de Cruïlla serà el Fòrum de Literatura del Món Rural que es farà a Ulldecona el mes vinent, el 15 de març. La jornada es dedicarà al matí als xiquets. Un centenar d’escolars de diversos cursos d’Ulldecona i també de Godall coneixeran les oliveres mil·lenàries de l’Arion on se’ls exposarà la importància etnogràfica i alimentària del món rural i gaudiran d’una representació de la tortosina Pilar Cugat amb la qual, a través de sons medievals, coneixeran un cant molt especial a les oliveres. També es faran lectures de clàssics rurals i presentacions d’algunes obres. A la tarda escriptors de diversos entorns rurals debatran a l’entorn d’una taula rodona. Hi seran Pep Coll, Mercè Ibars, Joan Todó i Jesús Maria Tibau. Col·laboració amb Òmnium També s’ha signat aquest dimecres un conveni entre la Llibreria Serret i Òmnium Ebre. Com ha explicat Josep Moragrega, president d’Òmnium Ebre, es pretén que els socis vinculats al Club de Lectura Serret (CLS) i els socis de l’entitat cultural comparteixin avantatges i descomptes en parts específiques dels programes “més oberts”. “Ser la perifèria de la perifèria té desavantatges però també et fa veí de la perifèria de la perifèria d’altres territoris i crear una permeabilitat a la frontera que es fàcil de traspassar”, ha descrit Moragrega. El CLS s’ha creat aquest mes de febrer per captar socis a la llibreria de Vall-de-roures i evitar que hagi de retornar al seu origen de papereria i abandonar la venda de llibres. Serret ha destacat que la resposta a la crida per “salvar-la” ha estat molt bona perquè s’han subscrit una quarantena de socis en poques setmanes. www.vilaweb.cat/noticies/ampliaciola-literatura-del-mon-rural-es-reivindica-a-traves-dels-premis-serret-terra-de-cruilla-i-un-forum-a-ulldecona/

Article complet

Cop d'ull: Ulldecona posarà en valor la literatura rural amb un Fòrum i el premi Serret Terra de Cruïlla !!

 

CULTURA | 24/02/2016

Ulldecona posarà en valor la literatura rural amb un Fòrum i el premi Serret


 

Cinta Bonet // CULTURA

Ulldecona és l’escenari escollit per celebrar el I Fòrum de Literatura Rural. Es tracta d’una jornada cultural que tindrà lloc el proper 15 de març sota l’impuls del projecte Terra de Cruïlla amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona, la Fundació Carulla i Òmnium Cultural Terres de l’Ebre. L’objectiu es posar en valor la literatura rural, els seus escriptors i la seva contribució a la literatura catalana, així com el paper que històricament han tingut els territoris de cruïlla en la literatura. Les principals activitats de la jornada seran una lectura i interpretació entre oliveres mil·lenàries amb escolars, i una taula rodona sobre la literatura al món rural a càrrec dels escriptors Pep Coll, Mercè Ibarz, Joan Todó i Jesús Maria Tibau. El president de la Fundació Carulla, Carlos Duarte, ha afirmat que la rural és una part decisiva i determinant de la literatura. 

En el transcurs del Fòrum també es donaran a conèixer les bases del Premi Serret – Terra de Cruïlla. Un premi que promou la Llibreria Serret de Vall-de-roures, de caràcter bianual, amb la voluntat de fomentar la producció literària relacionada amb el territori i el món rural. L’obra premiada rebrà una dotació econòmica de 1.500 euros atorgada pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. El promotor de Terra de Cruïlla, José Luis Soler, ha afirmat que tant el Fòrum com el Premi tenen voluntat de continuïtat. 

Per la seva part, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha volgut posar de relleu la importància històrica i cultural del municipi. 

Des d’Òmnium Cultural a l’Ebre, el president Josep Moragrega, s’ha mostrat convençut que les grans històries de la humanitat estan ambientades en un entorn rural, on les relacions, assegura, “són més intenses”. uncopdull.com/noticia.php
Article complet

1
2>