Celebrem #SantJordi2018 en Esther Puyo que firmarà ex de “Un tiempo, un café” publicat per Caligrama Ed. (Penguin)

                           

nfo@caligramaeditorial.com

Un tiempo, un café

                                                           

                                   

Esther Puyo Monserrat

Esther Puyo Monserrat nació en Cretas en 1964 y vive en Beceite, localidades ambas de la turolense Comarca del Matarraña. Se licenció en Filología Española por la UNED, en el año 2008. Un tiempo, un café es su primera novela.


Sinópsis

Tras la muerte de su abuela, Raquel y sus cinco hermanos pasarán la mayor parte del tiempo en el bar que regenta su madre. Por allí verán desfilar a los últimos cómicos ambulantes, a los primeros políticos en busca de voto, a ocasionales turistas culturales y a un sinfín de personajes que conforman un retrato de la vida social de una parte de nuestra historia reciente. Desde la perspectiva del mundo rural, y a modo de pequeños relatos, la voz de la protagonista va guiando al lector a través de pasajes conmovedores, divertidos o dramáticos, tejiendo la historia de un café, en una época que ya se va perdiendo en la lejanía de la memoria.

Article complet

Diumenge 22 d'abril celebrem en Conxa Rodriguez, un #SantJordi2018 plé de #Roses i #llibres

 


Piano a cuatro manos (Ediciones Oblicuas) de Conxa Rodríguez Vives (Morella, 1958), tres largas décadas investigando el exilio de Ramón Cabrera

PIANO A CUATRO MANOS Esta novela arranca de una fotografía reproducida en su interior. La imagen enseña dos pianos en el salón de la residencia del general Ramón Cabrera, en el bucólico Wentworth, condado de Surrey (Inglaterra), donde transcurrió su exilio político. ¿Quién tocaba los pianos y qué ocurría a su alrededor? Personajes y acontecimientos históricos y documentados fundidos con otros de imaginarios e inexistentes. Mientras dos mujeres hacen sonar la música, Cabrera, ensimismado, se pasea por la geografía de la guerra civil española (1833-1840). De Tortosa a Morella y a las puertas de Madrid pasando por Andalucía y Navarra. El pasado, del que no logra desprenderse, le persigue. Su tránsito del carlismo al liberalismo sorprenderá a propios y extraños.

16 €

  
Informació addicional
Autor Autors del Matarranya literari
Autor CONXA RODRIGUEZ VIVES 
Editorial EDICIONES OBLICUAS
ISBN 9788416627028
PVP: 16,00
Any edició 2016
Article complet

Per la trobada de Camins del 5 d'agost presentem 'L'Ebre un riu Literari' a Arnes

 

banner camins.jpg

Dissabte 5 d'agost:


PROGRAMA:

 

-Mos trobem a les 12:30 a la llibreria, on prepare en un estand al carrer amb les novetats de les editorials i autors que decidiu vindre. Entre les que presentarem, hi serà L’Ebre, un riu literari” en format paper, la novetat que fa de nexe d’unió i del perquè d’aquesta Trobada mes dos novetats importants eixides del forn, el nou poemari “Terra d’Aigua” de Blanca Deusdat que publica Arola Editors pel 1 d’agost i “Contes del Penedes”de Bienve Moya, que també lo tindrem fresquet pel 5 d’agost.

 

-A les 14:00 dinarem tots junts, per celebrar la trobada a La Font del Miro a Vall-de-roures http://www.hotelfuentedelmiro.com/?lang=ca un dinar amenitzat per Tomàs de los Santos que mos deleitarà en fragments de lo seu últim disc: “Segona Mà” https://mesdemil.bandcamp.com/album/tom-s-de-los-santos-segona-m

 

Per després de dinar, Bienve Moya, Premi Nacional de Cultura Popular 2009, mos farà un tastet de l’audiovisual de Festes dels països catalans (Berga, la Patum; Barcelona la Mercè; Vilafranca i Valls, els castells; Ciutadella, el Sant Joan, Mallorca, el Cant de la Sibil·la; Algemesí, les festes de la Marededéu; Elx, el Misteri,) i mos presentarà lo llibre, ‘Olerdulae, els contes del Penedès (de la mar a terra endins), novetat de “El Cep i la nansa” acabat d’eixir del forn http://lafurapenedes.cat/bienve-moya-recopila-48-contes-tradicionals-penedes/ i els Poetes del Nord i els poetes de l’Ebre “Poemes al vent”  recitaranBanner Camins-sol.jpg de ‘Terra d’aigua’  el nou poemari de Blanca Deusdad prologat per Àlex Susanna i editat per Arola Editors.

 

-Ja serà lo dissabte al tard quan presentem a Arnes, L’Ebre, un riu literari”, una antologia d’autors del territori que referma l’imaginari literari ebrenc un llibre fet online i publicat per la URV http://publicacions.urv.cat/cataleg/universitat-rovira-i-virgili/31-universitat-rovira-i-virgili/653-l-ebre,-un-riu-literari, i amb la colaboració de l'Ajuntament d'Arnes que a les 19:30h. mos preparà la sala de baix del Casal, on podrem visualitzar la presentació del llibre a càrrec de  Josep-Sebastià Cid, Catedràtic de llengua catalana i literatura  que va ser l’encarregat de seleccionar els textos que apareixen al llibre http://diaridigital.urv.cat/lebre-un-riu-literari-una-antologia-dautors-del-territori-que-referma-limaginari-ebrenc/ per després, disfrutar del Concert de Montse Castellà fet en fragments del llibre “L'Ebre un riu literari”.

 

Us podreu apuntar al dinar contestant al mateix mail:serretllibres@gmail.com

 

Gràcies t@ts per la vostra implicació.

Octavi Serret - llibreria Serret - Camins

http://www.serretllibres.com/

Article complet

@JordiNopca entrevista a Octavi Serret - @diariara #llegim

 

ARA.CAT      

 

JORDI NOPCA

16/06/2017

Foto: José Carlos León Ercilla
jcleon@me.com
www.josecarlosleon.wordpress.com

 

OCTAVI SERRET

“Soc el llibreter més agosarat que conec”

Des de la petita però atapeïda llibreria Serret, instal·lada des de l’any 1982 al poble de Vall-de-roures –a la comarca aragonesa del Matarranya–, el seu fundador i propietari treballa incansablement per difondre la cultura escrita: venent llibres i organitzant presentacions, trobades i premis literaris. Acaba de rebre la Creu de Sant Jordi

 

Vall-de-roures és un poble menys tranquil des que Octavi Serret va començar a atreure visitants -de municipis propers i no tan propers- a les presentacions de llibres i trobades que organitza a la llibreria que porta el seu cognom i que va aixecar la persiana per primera vegada el 1982, quan només tenia 16 anys. Són tres quarts de nou d’un dimecres i Serret acaba d’abaixar la persiana.

Ja ha acabat tota la feina del dia?

La feina no s’acaba mai. Plegar a aquesta hora és normal, però hi ha dies que acabo més tard. Pràcticament visc a la llibreria. Quan acabo pujo les escales i entro a casa. La tinc al pis de dalt.

Suposo que també està plena de llibres.

No tant com podria. En tenim molts a les golfes. Sempre que pujo un llibre a casa la dona em diu: “Quan l’acabis el tornes a baix!” Des de fa un temps, a casa només s’hi queden els títols imprescindibles.

Amb 51 anys ja ha rebut el Premi Nacional de Cultura (2009) i ara una Creu de Sant Jordi. Són dos reconeixements molt importants.

Quan vaig rebre el Premi Nacional els veïns no sabien gaire què era i va passar una mica desapercebut. Amb la Creu de Sant Jordi he quedat parat de veure que la reacció ha estat tan positiva: hi ha gent que m’ha agraït la feina que he fet des de la llibreria, i d’altres que tot i no compartir gaire o gens les meves idees se m’han acostat i m’han felicitat.

LLEGIR + http://llegim.ara.cat/opinio/llibreter-mes-agosarat-que-conec_0_1816018427.html

Article complet

Temps de Franja-Maig2017: "Octavi Serret libreter i Creu de Sant Jordi 2017" Entrevista de Lluís Rajadell

Article complet

1
2
3
4
5
...7>