Marius Serra i Oriol Comas i Coma, presentan "La novel·la de #SantJordi @Arallibres 'Àcida, negra, mordaç i irreverent, un retrat satíric que desvela amb ironia l’engranatge del món literari'

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/


La novel·la de Sant Jordi   
Màrius Serra:

'Àcida, negra, mordaç i irreverent, La novel·la de Sant Jordi és un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la diada'.

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1191/la-novella-de-sant-jordi


Alegre, vibrant, festiu... Així és Sant Jordi per als lectors. En canvi, escriptors i editors viuen una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria. De totes les diades que es fan i es desfan, aquesta serà la més important per a un dels nostres protagonistes: Màrius Serra ha publicat per primer cop amb el prestigiós segell Lorem Ipsum, comandat per l’editor de referència Nil Illa, i aspira a encapçalar les llistes de vendes. Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol. Les sensacions de Serra amb la seva primera novel·la negra no poden ser millors. Ni les de la seva agent literària. Ni les del seu editor.


Però, ironies del destí, aquella novel·la esdevé premonitòria i, durant les signatures del matí de Sant Jordi, una sèrie de crims tan execrables com reals tenyeixen de sang les parades de llibres de Barcelona. Els autors més reconeguts van caient com mosques i l’escàndol amenaça d’ensorrar els pilars sobre els quals s’alça la indústria editorial: l’ego, la vanitat, la venjança, l’ambició... El dit acusador de la sospita apunta amb insistència Màrius Serra i el seu amic creador de jocs, Oriol Comas i Coma. Però res no quedarà a l’atzar en aquesta història...     


Fes-ne un tast http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/1191/la-novella-de-sant-jordi
Article complet

Núria Menasanch i Martí, mos presenta la 'Biografia de Francesc Mestre i Noè', diumenge 30 d'abril a les 18:00 a llibreria Serret !!!

 

 


Biografia de Francesc Mestre i Noè. Cronista de Tortosa

Descobrir

Biografia de Francesc Mestre i Noè. Cronista de Tortosa

Dins d’esta extensa obra trobareu la vida, en carn i ossos, de Francesc Mestre i Noè, farcida amb passatges familiars contats a través dels seus propis llavis o de testimonis vivents, anècdotes divertides i curioses, que romangueren durant dècades dins del clos de la llar, intimitats xiuxiuejades als amics més fidels, giripigues punyents, que a voltes fan saltar les llàgrimes del lector, i moltes coses més, que no espereu potser trobar en una biografia… L’obra és un ampli estudi sobre els inicis del catalanisme polític a les Terres de l’Ebre, des de la penúltima dècada del segle xix fins a l’esdeveniment de la Guerra Civil Espanyola en 1936, i particularment de la reivindicació de l’únic tortosinisme catalanista que ha existit mai, representat en la figura del biografiat. Ara, en el 150è aniversari del seu naixement, esta tasca pionera ajudarà a comprendre millor la idiosincràsia d’esta important regió, amarada de vida per l’Ebre en la seua desembocadura.

20 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 

Informació addicional
Autor Menasanch i Martí, Núria
Editorial Onada Edicions SL
ISBN 978-84-16505-52-4
Any edició 2017
Article complet

Ricard Belis en un Post-Sant Jordi de luxe!! Els #internatsdelapor @Arallibres el 29 d'abril a llibreria Serret !!!

 

Memòria Històrica

Els internats de la por

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant
dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació
laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als
internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la
democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i
testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral
al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb
l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats
la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va
passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.


Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és
periodista i directora de documentals. Des del 1985
treballa a TV3, on ha format part dels equips de 30
minuts
 i Sense Ficció.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista
Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar
al programa 30 minuts de TV3 i forma part del departament de documentals de
la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de Sense ficció.

Article complet

"Quedaran les paraules....": Celebrem #SantJordi 2014 amb Desideri Lombarte!!

 

Quedaran les paraules… III LECTURA CONTINUADA D’OBRES LITERÀRIES DEL MATARRANYA: PARTICIPA en la lectura ininterrumpida de la obra "Les aventures del sastre Roc d’Arça"de Desideri Lombarte i Arrufat.!!! 


Quedaran les paraules 23 d'abril 2014 diada de sant jordi a pena roja any desideri lombarte


Tercera edició, que organitza el Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya i que tindrà lloc a Pena-roja el proper dia 23 d'abril, Diada de Sant Jordi; enguany en honor a Desideri Lombarte en el 25è. aniversari de la seva mort.
Teniu més informació en el següent enllaç:
Organiza: Colabora: Associació Cultural del Matarranya, Associació Jóvens de Pena-roja, Ajuntament de Pena-roja, Associació Cultural Tastavins, Associació Musical Peñarbés, Associació La Dona Penarrogina, 

ASSOCIACIÓ CULTURAL DEL MATARRANYA
Declarada Entidad de Utilidad Pública O.M. 12/09/2006
C/ Major, 4
44610 CALACEIT
Tel. i Fax: 978851521


Article complet

Un Sant Jordi molt literari al Matarranya! Carles Sancho: Article Viles i Gents

Un Sant Jordi literari

C. Sancho Categoria: Article Viles i Gents

-Publicat a La Comarca el 26 d’abril del 2013-
Cada vegada més la festa de Sant Jordi al Matarranya és converteix amb una celebració marcadament literària i reivindicativa de la nostra llengua. Així el Consell Comarcal, a través del Departament de Cultura i amb la col•laboració de l’Associació Cultural del Matarranya, va organitzar la segona lectura continuada “Quedaran les paraules” que l’any passat va iniciar l’escriptor pena-rogí Desideri Lombarte a Calaceit i que enguany es traslladava a Lledó per homenatjar el poeta i company de la Freixneda Juli Micolau. La Banda Comarcal San Anton complementava musicalment la lectura pública dels textos de l’escriptor present en la convocatòria. “Licantropia”, la novel•la de l’amic de columna Carles Terès, guardonada pel Govern d’Aragó amb el desaparegut premi literari Guillem Nicolau, va ser un altre dels protagonistes de Sant Jordi per ser un dels llibres més venuts a la nostra comarca i arreu del territori de parla catalana i que ja va per la tercera edició, fita que només havia aconseguit “Memòries d’una desmemoriada mula vella” de Desideri Lombarte. A Pena-roja l’Associació Cultural Tastavins com cada any per Sant Jordi organitzava una caminada que enguany arribava a la Punta de la Camiseta, l’origen i el paisatge que van inspirar Carles Terès per escriure “Licantopia”.
I al costat de les parades de llibres, promogudes per les associacions culturals locals, es venien les roses, símbol de l’amor. A Lledó, Queretes i Arenys de Lledó. A Calaceit, a més, es va presentar un poemari de Francesca Calaf, escriptora vinculada a la vila. A Mont-roig es va convocar una jornada literària amb una lectura per a menuts i una altra per adults. A Vall-de-roures la llibreria Serret oferia aquells dies una rebaixa del 10% en el preu dels llibres i durant el mes d’abril havia promocionat la signatura dels escriptors Isidro Garrido, Alicia Giménez Bartlett i Víctor del Árbol i els alumnes de l’institut Matarranya, per segon any consecutiu, oferien una paradeta de roses.

Article complet

1
2
3
4
5
...9>