Dissabte 3 de juny presentem la nova antologia poètica de "Poemes al vent" en un recital poètic a #llibreriaserret

 

Nova Associació de Poetes a les Terres de l'Ebre i Matarranya: "Associació de poetes
POEMES AL VENT"

 


Des del mes d'octubre de 2014, ja comptem amb una nova associació a les nostres terres, aquesta dedicada a la POESIA.
 
Un grup de gent de les Terres de l’Ebre i del Matarranya  s'han unit per crear una Associació de Poetes, empesos per l'amor a la poesia en tots els seus vessants.
 
Aquesta Associació, batejada amb el nomd’Associació de Poetes “POEMES AL VENT”, es comença a gestar el mes de juny de 2014, per un grup de 18 persones de diferents poblacions (Gandesa, Tortosa, Roquetes, els Reguers, l’Aldea, Santa Bàrbara, Aldover, Bot, Calaceit,...) i es conclouen els tràmits de legalització el mes d’octubre d’aquest mateix any.
És una Associació jove, però amb molta experiència, ja que la majoria dels seus membres fundadors, son poetes amateurs d’una llarga trajectòria en aquest món que, a més a més d’escriure els seus propis poemes originals ja sigui individualment ó en grup, també han participat en diferents esdeveniments com poden ser recitals de poesia, trobades poètiques i fins i tot,  han publicat els seus poemes en llibres individuals o col·lectius.
 
Aviat es farà la presentació oficial de l'entitat, encara que ja s'ha participat en diferents actes i activitats al voltant de la poesia.
 
Per més informació podeu entrar al seu blog, de nova creació:
 
 
Article complet

booktrailer "Terres de l'Ebre i Matarranya, encisadores", de Vicent Pellicer Ed. Cossetania


"Terres de l'Ebre i Matarranya, encisadores", de Vicent Pellicer

booktrailer d’en Jep per la Llibreria Serret de Vallderoures de Matarranya, per la presentació dins del marc de la "Festa de la mel" a Arnes, de l'audiovisual del llibre de Vicent Pellicer, 'Terres de l'Ebre i Matarranya, encisadores' publicat per Cossetania Edicions:
www.youtube.com/watch

Article complet

Ambientat a Arnes, Vall-de-roures i les terres de l'Ebre, "Cap llàgrima sobre la tomba" de Sílvia Mayans, es presente aquest dissabte 22 de març a les 19:30 al Casal d'Arnes!!


Sílvia Mayans firmarà ex.de "Cap llàgrima sobre la tomba" 12:00 a llibreria Serret, la nova novel.la policiaca ambientada a Arnes, Vall-de-roures i les terres de l'Ebre.Sílvia Mayans Gómezpresente aquest dissabte 22 de març a les 19:30 al Casal d'Arnes "Cap llàgrima sobre la tomba" Finalista del Premi Ferran Canyameres, 2012, publicat per Pagès Editors, a carrec de Teresa Pallares de Casa Pallares d'Arnes!!Cap llàgrima sobre la tomba

Corre l’any 1975. Elíades Bel, un barceloní amb arrels a les Terres de l’Ebre, ho deixa tot per anar a viure a Arnes, un poblet de la Terra Alta, amb l’esperança d’envoltar-se de pau i tranquil·litat. Per sort o per desgràcia, la seva vida es capgirarà i la trobada casual del cadàver del Severino Gil l’involucrarà en u
na trama d’insospitades connexions amb el passat. L’Elíades haurà de treure l’entrellat d’un misteri que l’afecta personalment, movent-se entre Tortosa, Vall-de-roures i Gandesa. Sort que comptarà amb l’ajuda inestimable de la Susi i lo Margalló, els seus nous amics a la contrada, per poder deslliurar-se de la persecució d’un personatge misteriós i del tinent Estrada, així com d’un sèrie de malsons que el porten de corcoll.

Finalista del Premi Ferran Canyameres, 2012


Sílvia Mayans Gómez (Barcelona, 1969). D’arrels catalanes i valencianes, ha estat sempre interessada per les llengües i les cultures d’arreu. El 2009 es trasllada a Arnes, a la Terra Alta, on publica contes i poemes amb el pseudònim Ginger Cayenna. El 2011 guanya el premi del jurat del concurs de microrelats negres del Centre Cultural La Bòbila amb el relat Nou mil·límetres. En el seu blog "A recer d’un baobab" recull apunts de lectures i reflexions literàries diverses.

Article complet

Manel Ollé, premi Grifonet d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre el 14 de desembre al restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona!!

 

Manel Ollé, premi Grifonet d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre

 
Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre ha atorgat el premi Lo Grifonet a tot un emblema de l'ensenyament de la llengua catalana, el Sr. Manel Ollé Albiol, reconegut arreu del territori com a escriptor, diccionari vivent, professor de català durant tres dècades i difusor incansable de la literatura catalana.
Aquest premi pretèn reconéixer una persona o entitat que haja destacat en la defensa i el treball en favor de la llengua, la cultura o en definitiva el nostre País.

L'acte de lliurament tindrà lloc el proper dissabte 14 de desembre durant el decurs d'un sopar homenatge al restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona. 
No podré assistir a l'acte, tot i que m'hi sentiré proper, i participo a l'homenatge amb el record del comentari dels seus llibres, Micalet Verderol, i Macianet el ventallenc. Aquest segon llibre, el comentarem al Club de Lectura de Tortosa al mes de febrer.
Finalment, us deixo amb la lectura d'un fragment de la seva obra, per part meva, i ell mateix llegint el seu estimat Gerard Vergés: 
Article complet

Òmnium Cultural Terres de l'Ebre organitza, l'Homenatge a Salvador Espriu pel centenari!!

 

Centenari Salvador Espriu


El proper dia 10 de maig, ales 19.30h, la Biblioteca Sebastià Joan Arbó d'Amposta acollirà l'homenatge a Salvador Espriu pel centenari del seu naixement. L'acte comptarà amb una xerrada-recital a càrrec d'Elvira Prado i Marc Comadran; una recitació poètica català-anglès, a càrrec d'Emigdi Subirats i Sílvia Panisello i una petita actuació musical a càrrec d'Esmeralda Ferré, acompanyada al piano per Josep Ollé. 

Organitza: Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, Associació Cultural Soldevila, Biblioteca Sebastià Juan Arbó i Regidoria de cultura d'Amposta.

Desitgem que sigui del seu interès, us hi esperem!
Article complet

1
2
3
4
5
...8>