Vicent Pellicer protagonista a #Arnes @PaísKm0 @LaXarxa #camins #catars #viaverda #terraalta #terresdelebre

 

Article complet

Vicent Pellicer, presenta a Arnes, dins de la #FestadelaMel 'Terres de l'Ebre i Matarranya. Encisadores' (Cossetània Edicions) amb un tast de vins DO Terra Alta

 

Vicent Pellicer Ollés


12816028Nj.jpgterres-l-ebre-matarranya-encisadores-vicent-pellicer-cossetania.jpg

www.serretllibres.com/cataleg/125582/terres-de-lebre-i-matarranya

comprar: 39 € 

Quantitat  Afegeix a la cistella 

"Durant quasi tres primaveres he recorregut pobles, muntanyes, valls, rius, boscos... He tastat pa acabat de fer en forns de llenya amable. He descobert perfums novells d'immensos camps de fruita dolça. El Delta m'ha pintat albades insòlites. He navegat per lleres curulles de cançons seductores. Des de talaies privilegiades he contemplat la frenesia dels sembrats. A boqueta nit, sota la llum inesgotable dels estels que embolcallen aquestes terres, he somiat mons de formositat exquisida, que m'il·lusiona de compartir amb vosaltres."


Biografia de l'autor


Vicent Pellicer i Ollés (Valdealgorfa, 1956) viu a Jesús (Baix Ebre), des dels 9 anys. Professor de català per a adults, fotògraf i escriptor, les obres del qual reflecteixen la bellesa i els valors naturals i paisatgístics de les Terres de l'Ebre. En l'actualitat és, de fet, l'autor que recull més obres al voltant de l'encís captivador d'aquestes magnífiques terres ebrenques. El 1988 guanyà el primer accèssit del Premi Enric Bayerri de contes (Jesús) per Obra literària, Jesús-Catalònia (1984- 1989). És autor de Les fonts del Port(1999), Contalles del Port (2000), A peu pel massís del Port(2000), Endevineu els ocells (2002), Caminades pel massís del Port (2002), Paisatges de l'Ebre: el Delta i el Port (2004), El massís del Port, de font en font (2006), Guia de les Terres de l'Ebre (Premi Jordi Cartanyà de Turisme, 2007), El massís del Port: el plaer de l'aventura (2007), Port endins (2009), Terres de l'Ebre: vida i colors (2010), Baix Ebre, 17 itineraris a peu (2011),El mas de la Franqueta (2012), El massís del Port: bellesa insòlita(2013) i Diari de natura (2016).


Article complet

TRITICARIA: Aigües tèrboles per Vicent Sanz

TRITICARIA
Aigües tèrboles

febrer 2, 2011 per Vicent Sanz

Escresola és el nom del barranc afluent del Tastavins que ve de la serra de Sant Cristòfol, un racó de món del Matarranya, tocant als Ports valencians. La vall d’aquest barranc va estar humanitzat pels masos fins a mitjans del segle XX, com tants altres indrets de les comarques circumdants. L’Escresola pertany al municipi de Pena-roja de Tastavins i antigament devia ser un lloc de pas dels camins tortuosos entre els Ports, Benifassà i el Matarranya. Silvestre Hernàndez va guanyar amb Aigües tèrboles, la primera novel·la que escrivia en català, el premi Ciutat de Badalona de 2004. La narració està ambientada entre l’Escresola i Barcelona, a la segona dècada del segle XX, quan aquell espai humà vivia encara en la plenitud de les formes de vida rurals característiques dels masos.

El personatge protagonista, orfe, que es fa anomenar Oriol en escapar-se de l’orfenat de Barcelona on ha crescut, és qui conta la seua pròpia història. Llegeix la resta d’aquesta entrada »


Article complet

TRITICARIA: Un riu de crims per Vicent Sanz

TRITICARIA
Un riu de crims

gener 19, 2011 per Vicent Sanz

 

Comença a escalfar motors l’aparició del volum Un riu de crims, el volum col·lectiu de 400 pàgines que s’ha creat arran de la II trobada de gènere negre al Matarranya, que tindrà lloc el proper dissabte 12 de febrer a can Serret de Vall-de-roures. Abans d’això, se n’acaba d’anunciar la presentació a l’edició del 2011 de BCNegra, el 6 de febrer, de la mà de Jordi Pijoan-López, que ha fet els oficis de coordinador de l’edició.


Article complet

Vicent Pellicer presente "Terres de l'Ebre: vida i colors" a Calaceit, Matarranya el pròxim 7 de desembre

Sinopsi:
M'atreviria a dir-vos que no hi ha vida més pura que la que brolla del cor de la natura. Les boscúries, les valls, els barrancs, els rius, les serralades, els cims..., l'esplendor de la bellesa dels quals encapritxen els nostres ulls i ens conviden a passejar-hi; ens empenyen a regressar als nostres orígens i comunicar-nos amb els éssers que hi habiten, especialment amb les aus, fidels a la terra i l'aigua, des de temps immemorials. És la veu dels nostres germans, de la consciència, que ens recorda el que som, d'on venim, i cap on hauríem d'anar, perquè som natura vivent! Les Terres de l'Ebre són natura brogent!

Biografia:
Vicent Pellicer Ollés (Valdealgorfa, el Baix Aragó, 1956), professor de català per a adults, viu a Jesús (el Baix Ebre) des dels 9 anys. És un escriptor que es declara addicte a la natura: a les serralades, als boscos i a les fonts; a les salvatgines, a la pluja i al somriure dels esquirols. Esta gran passió queda ben palesa en els seus llibres, i en la seua veu quan recita versos. El 1988 guanyà el primer accèssit del Premi Enric Bayerri de contes ( Jesús), publicat el 1991 a Obra literària, Jesús-Catalònia (1984-1989). Els anys 1995 i 1996 fou el guanyador de sengles edicions anuals del Premi Ramon Salvadó i Montoriol (Barcelona) de contes de natura. És autor de poemes editats en tres reculls d’Els Trobadors de l’Ebre (anys 1996, 1997 i 1998), del conte Morret pelut de rabosa (1997), de Les fonts del Port (1999), de Contalles del Port (2000), d’A peu pel massís del Port (2000), d’Endevineu els ocells (2002), de Caminades pel massís del Port (2002), de Paisatges de l’Ebre: el Delta i el Port (2004), de Guia de les Terres de l’Ebre (2006), d’El massís del Port: el plaer de l’aventura (2007) i en col·laboració amb Pere González, del CD interactiu Les fonts del Port: 50 recorreguts d’aigua (2000).

Article complet

1
2
3>