Vuelve Víctor Amela con un resumen de la sabiduría de todos los tiempos. Sábado 9 de junio firmará en #LlibreriaSerret


Los Inspiradores de Amela


la vanguardia promociones

Publicado el 3 abr. 2018
Tiene en sus manos un tesoro en formato ligero: nada menos que un resumen de la sabiduría de todos los tiempos. El guía es Víctor Amela, que tras años de lecturas y entrevistas, resume lo mejor que ha encontrado para inspirar su propia vida y lo traslada, sintético y bien contextualizado, a todo tipo de lectores.

Aparecen 99 figuras desde Jesucristo hasta Buda o Lao Tse, desde Homero hasta Goethe, desde Jefferson hasta Henry Ford, desde Kant a Borges o Dalí, retratadas por su pluma ágil, que extrae de cada una seis grandes sentencias que podríamos grabar en piedra o escribir en las vigas de casa como hizo Montaigne.

           


Los Inspiradores de Amela

Los Inspiradores de Amela

Autor: Víctor-M. Amela

Para formato papel:

Páginas: 232

Precio: 14,95 euros

Comprar en: http://www.serretllibres.com/cataleg/145218/inspiradores


   

En un mundo que ha abandonado el uso de los libros sagrados como fuente de inspiración, pero que intercambia por internet píldoras de sabiduría, este libro viene a satisfacer el anhelo por dar sentido y amplitud a la propia vida. La diferencia está en la mirada sagaz del antólogo, que nos ofrece unos perfiles imposibles de encontrar en las enciclopedias y nos explica por qué ha escogido cada frase, cada joya.


https://www.google.es/amp/www.lavanguardia.com/libros-de-vanguardia/20180417/442652254004/los-inspiradores-de-amela.html%3Ffacet%3DampVíctor-M. Amela (Barcelona, 1960) es periodista. Su labor más conocida es La Contra de La Vanguardia, donde desde 1998 hasta hoy ha publicado más de 2.200 entrevistas a personajes de primera línea.

Pero es sólo la punta de un iceberg que no para de crecer con reportajes, críticas de televisión y colaboraciones en radio y televisión, entre otros.

También ha publicado novelas (La hija del capitán Groc, Amor contra Roma, El cátaro imperfecto...) y libros de periodismo, vivencias personales (Casi todos mis secretos), máximas y recopilación de entrevistas.

Ha sido profesor universitario en la UAB y en Blanquerna, sobre televisión y sistema audiovisual. Entre los numerosos premios que ha recibido destacan el Ramon Llull de novela, la Cruz de Oro de la AEFE, La Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural, el de la Asociación de la Prensa de Madrid o el Micrófono de Plata de la ARTV.


Article complet

Lo Carlisme i "La filla del capità Groc"


Sembla que raderament hi ha una certa tendència, per part d’autors de biografíes novel·lades de confegir textes per a editar però sense pròleg, farcits de capitolets i amb epíleg; en este de Victor Amela B., periodista barceloní de reconeguda trajectòria, també : Lo plantejament del relat es fa en dos parts, la primera titulada «la guerrra del Groc» es focalitza en un personatge del període immediatament posterior a la primera guerra carlina (1840-44) anomenat «lo Groc», en la història de les contrarevolucions a l’ Espanya de lo segle XIX, concretament a la contrada de los Ports de Morella i a lo poble de Forcall, en territori recuperat pels lliberals constitucionalistes a los carlins tradicionalistes; en esta primera part hi ha 48 capitols. La ressolució del nus narratiu té efecte en la segona part  que anomena «quaranta quatre anys després, Forcall 1888.» que consta solament de quatre capitols, i sobretot a l’epíleg «de l’autor sobre si mateix», de tres pàgines solament, on fa saber als lectors los motius pels quals va escriure este relat. Lo llibre consta de 420 pàgines, contant els diferents, i útils, annexos posteriors a l'epíleg...

Lo bo d’aquesta novel·la és que ha estat editada i publicada inicialment en català i també en castellà, tal vegada perqué les raïls de l’autor són del poble de Forcall, a la comarca de los Ports a lo País Valencià, que és on passa la major part de l’intringulis de la narració:  los dialegs de los protagonistes i molts comentaris estàn escrits en valencià, àdhuc en català de l’época però molt adaptat i a l’abast del lector mitjà actual, com per exemple: los bans de les autoritats lliberals o cristines –alcaldes, generals, etc- estan escrits en valencià, i segurament, de debó, ho estarien en castellà, i passa lo mateix amb  comunicats de los caps i atres personatges de les partides carlines...
Article complet

Avui, dissabte 3 de juny @beadalmau7 presenta la expo #BuscantelBlau a les 19,30h @LaTorredelVisco #matarranya

  
Article complet

La Festa del #foc #santantoni #LaSantantonàdeForcall per @victoramela

Article complet

Demà dissabte, 19,30 al convent de Sant Salvador Víctor Amela presenta "La filla del capità Groc" Premi Ramon Llull 2016 !!!

RECOMANAT PEL CLUB SERRET CLS

LA FILLA DEL CAPITÀ GROC (PREMI RAMON LLULL 2016)

Novel·la i relats curts

LA FILLA DEL CAPITÀ GROC (PREMI RAMON LLULL 2016)

Manuela Penarrocha té tretze anys. Asseguda en una cadireta baixa al portal de casa seva, cus les espardenyes com ningú. La nena d’ulls grisos i cabells d’or recorda el seu pare. Ell, per fer la guerra, n’ha portat unes com aquestes, com la resta de carlistes, homes d’espardenya, garrot, trabuc i navalla a la faixa. Vol abraçar-lo, sentir l’escalfor del seu petó al front. Enyora la mirada dura i alhora plena de tendresa, el seu riure estrident. Només espera que torni per veure’l lluitar de nou pels seus ideals, per retornar a la seva família i al poble la dignitat perduda, a vida o a mort. 

Pel color dels cabells, el seu pare, Tomàs Penarrocha Penarrocha, és conegut a Forcall com el Groc. 

«—Pare! No creia Pep lo Bitxo i era veritat! M’ha dit que t’havia vist al riu i jo no l’he cregut... Pare! Pare! Davant la seva filla Manuela, que corre cap a ell, tots els pensaments del Groc s’esvaeixen. Veu les seves trenes rosses ballar-li sobre les espatlles. Llàgrimes d’amor rodolen per les galtes del Groc quan abraça el cos menut i lleuger de la Manuela. El Groc l’aixeca a l’altura del seu rostre i li fa un petó. Amb la Manuela als braços, el Groc sap que ha tornat a casa».

L'autor

VÍCTOR-M. AMELA, barceloní de 1960, és novel·lista i periodista. Degà de la crítica televisiva a la premsa, l’exerceix des de fa trenta anys a La Vanguardia, on és cocreador de la secció «La contra» (1998), en què ha publicat 2.100 entrevistes, esperonat per una curiositat que no el sadolla. Col·labora en programes de televisió i ràdio, i és també autor de les novel·les El càtar imperfecte (2013) i Amor contra Roma (2014). Portador de gens forcallans, sosté que un dia mereixerem no tenir presidents ni governs ni lleis, creu en la imaginació creadora i cita Llull: «Ja que existim,alegrem-nos!».
http://www.grup62.cat/llibre-la-filla-del-capita-groc-211634.html

21.5 €

Quantitat  Afegeix a la cistella 

 
Informació addicional
Autor Víctor Amela.
Autor Víctor Amela.
Editorial Grup 62
ISBN 9788497082815
Any edició 2016
Article complet

1
2
3
4
5
...12>