@_LaComarca el ÉXITO de la 1ª Feria Salud y Vida de #Valderrobres lo convierte en un referente en #Aragón !!

 

saludvidavalderrobres

La librería Serret pretende que el evento se convierta en un referente en Aragón

El interés por tener una alimentación más saludable libre de procesados y basada en productos naturales es una constante que cada vez cuenta con más adeptos. Por ello la librería Serret de Valderrobres organizó el sábado la I feria Salud y Vida, que aunó interesantes charlas con demostraciones, stands con productos y libros. Los interesados pudieron conocer todo lo relacionado con las terapias integrativas, alimentación ecológica, actividades saludables, agricultura ecológica y bioconstrucción de la mano de profesionales en la materia. «Queriamos profundizar en esta inquietud social por vivir de forma más saludable y al mismo tiempo, dar a conocer a los productores del Matarraña», explicó el promotor de Salud y Vida, Octavi Serret.

El librero de Valderrobres es ambicioso y tiene la mira puesta en BioCultura, la feria más importante del sector. «Pretendemos convertirnos en un referente del sector en Aragón. Está demostrado que si traes a profesionales de primer nivel, como ha sido el caso, el público responde porque saben que van a aprender », comentó. Todas las charlas contaron con numeroso público.
www.lacomarca.net/exito-de-la-1a-edicion-de-la-feria-salud-y-vida-de-valderrobres/

Article complet

Helen Flix participa en la "I Feria Salud y Vida" #Valderrobres Sábado 26 agosto #talleres #conferemcias #stands #firma @serretllibres

 
Article complet

El divendres 29 de juliol a les 19 h, el Museu de la Vida Rural, mos invite a l'Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 

Inauguració d'"Els paisatges a la taula"

 
 
 • INAUGURACIÓ
   
  Divendres 29 de juliol a les 19 h
   
  •  Com cada any per Festa Major, el divendres a les set de la tarda s’inaugurarà una exposició al museu, en aquesta ocasió Els paisatges a la taula. S’encarregaran de presentar l’exposició Daniel Solé, coordinador de la Xarxa de Museus d’Història; i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. La mostra romandrà al Museu fins el 30 d’octubre.

   L’exposició, primera que realitza la Xarxa de Museus d’Etnologia, de la qual el Museu en forma part, vol mostrar l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història a través de dues reflexions. Per una banda descriu la gran varietat de recursos i receptaris que caracteritza la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori. I per l’altra, vol fer esment de la pèrdua del coneixement dels particularismes i de la tradició provocada per la globalització, el canvi d’hàbits alimentaris i la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues. 

Article complet

IEC: «Vida, poble i llengua» és el lema de la quaranta-tresena edició de la UCE


 «Vida, poble i llengua» és el lema de la quaranta-tresena edició de la UCE  14/07/2011

 

Del 16 al 20 d’agost és previst que unes dues mil persones —entre conferenciants, professors i alumnes— participin a la quaranta-tresena edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada. Amb el lema «Vida, poble i llengua», l’edició d’enguany abordarà temes d’actualitat de l’àmbit del medi ambient, la salut i l’economia, entre altres. Tal com el rector de la UCE, Jordi Sales, i el president de l’IEC, Salvador Giner, han coincidit a destacar avui en la presentació dels cursos i activitats programades, «la UCE es troba en una fase molt clara de progrés, enfocada cap al present i el futur, en expansió».

 

La lliçó inaugural serà el 17 d’agost, a les cinc de la tarda, i la durà a terme Joaquim Torres, president de la Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l’IEC, qui oferirà la conferència «La presència social de la llengua catalana». El dia 19, Joan Peytaví, membre de la Secció Filològica de l’IEC, participarà en l’acte d’homenatge a Manuel Sanchis Guarner amb motiu del centenari del seu naixement. Enguany, un dels cursos és dedicat a l’Any Internacional de la Química, amb l’objectiu mostrar com la química té un paper central en la ciència i en el progrés de la humanitat. En el marc d’aquest curs, Pilar González Duarte, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, oferirà el dia 20 d’agost dues conferències: «Dones químiques excepcionals» i «El món dels elements i els elements del món». Aquest mateix dia se celebrarà la XXVI Jornada d’Agricultura a Prada, organitzada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’IEC, amb el títol «Agricultura globalitzada i agricultura de proximitat, una de les dues o totes dues?»


Tot i els ajustaments pressupostaris obligats, la Universitat Catalana d’Estiu manté el nivell d’oferta tant pel que fa a cursos com a activitats organitzades, segons ha manifestat el secretari de la UCE, Joan Maluquer. La programació d’aquest any manté, en paraules de Salvador Giner, «el rigor acadèmic de sempre, així com la dèria pels valors de la cultura catalana, com són el cosmopolitisme, la racionalitat i una visió molt lligada a les ciències»

Article complet

Vicent Pellicer presente "Terres de l'Ebre: vida i colors" a Calaceit, Matarranya el pròxim 7 de desembre

Sinopsi:
M'atreviria a dir-vos que no hi ha vida més pura que la que brolla del cor de la natura. Les boscúries, les valls, els barrancs, els rius, les serralades, els cims..., l'esplendor de la bellesa dels quals encapritxen els nostres ulls i ens conviden a passejar-hi; ens empenyen a regressar als nostres orígens i comunicar-nos amb els éssers que hi habiten, especialment amb les aus, fidels a la terra i l'aigua, des de temps immemorials. És la veu dels nostres germans, de la consciència, que ens recorda el que som, d'on venim, i cap on hauríem d'anar, perquè som natura vivent! Les Terres de l'Ebre són natura brogent!

Biografia:
Vicent Pellicer Ollés (Valdealgorfa, el Baix Aragó, 1956), professor de català per a adults, viu a Jesús (el Baix Ebre) des dels 9 anys. És un escriptor que es declara addicte a la natura: a les serralades, als boscos i a les fonts; a les salvatgines, a la pluja i al somriure dels esquirols. Esta gran passió queda ben palesa en els seus llibres, i en la seua veu quan recita versos. El 1988 guanyà el primer accèssit del Premi Enric Bayerri de contes ( Jesús), publicat el 1991 a Obra literària, Jesús-Catalònia (1984-1989). Els anys 1995 i 1996 fou el guanyador de sengles edicions anuals del Premi Ramon Salvadó i Montoriol (Barcelona) de contes de natura. És autor de poemes editats en tres reculls d’Els Trobadors de l’Ebre (anys 1996, 1997 i 1998), del conte Morret pelut de rabosa (1997), de Les fonts del Port (1999), de Contalles del Port (2000), d’A peu pel massís del Port (2000), d’Endevineu els ocells (2002), de Caminades pel massís del Port (2002), de Paisatges de l’Ebre: el Delta i el Port (2004), de Guia de les Terres de l’Ebre (2006), d’El massís del Port: el plaer de l’aventura (2007) i en col·laboració amb Pere González, del CD interactiu Les fonts del Port: 50 recorreguts d’aigua (2000).

Article complet