Matarranya literari

Visualitza

Francesc Miralles presenta su último éxito "Shinrin-yoku" con un “baño de bosque” en Consolación Hotel de Monroyo (Teruel)

 

                                                

http://www.consolacion.com.es/          http://www.serretllibres.com/

 

 

Estimad@s amig@s

 

Nos complace anunciaros que el próximo sábado 13 de octubre, nuestra comarca tiene el honor de ser visitada por Francesc Miralles, con motivo de la presentación de su nuevo libro sobre el arte japonés de utilizar los paseos por el bosque como fuente de inspiración y alivio del estrés. La presentación tendrá lugar en un entorno completamente en sintonía con la filosofía del libro: el Hotel Consolación de Monroyo www.consolacion.com.es/


En este libro Francesc Miralles y Héctor García nos explica como los “baños de bosque” http://www.francescmiralles.com/article/341 elevan el estado de ánimo y desactivan el estrés y la ansiedad, a la vez que promueven cambios muy positivos en todas las áreas de nuestra Un libro inspirador, tan ameno como práctico, que nos enseña cómo volver a los bosques puede salvar nuestra vida y devolvernos a la senda de la felicidad.


Además, experimentamos con el, en primera persona los beneficios de esta peculiar forma de adentrarse en el corazón de los bosques, en este caso el que se encuentra en La ConsolacionH y tener más directrices de cómo desarrollar la visión que Francesc nos ofrece en el libro y descubrir las gratificantes experiencias que surgen cuando se abre el corazón y los sentidos a la pureza de la naturaleza gracias a la meditación caminando, la atención a la comida u otros ejercicios para potenciar nuestra agudeza sensorial. Una experiencia única que transformará nuestro modo habitual de relacionarnos con la naturaleza y nos vinculará a la abundancia y calidez de lo que las antiguas culturas llamaron ‘Madre Tierra’.

Mas información sobre Que es Shinrin-yoku ??

https://www.samuraispain.org/shinrin-yoku.htmlPrograma


- Firma de ejemplares del libro Shinrin-yoku: de 12.30 a 14.00 En Llibreria Serret www.serretllibres.com20:00 -En ConsolacionHBaños de bosque para Presentar “Shinrin-yoku” con Francesc Miralles (inscripción previa)


21:00 - Cena de gala con el autor en Consolación Hotel (inscripción previa)¡Os esperamos en esta apasionante aventura!

Article complet

Dissabte 11 d'agost, Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina: "Nit de les emocions" a l’Hotel Consolación

                                                

http://www.consolacion.com.es/          http://www.serretllibres.com/Nit de les emocions, a l’Hotel Consolación

Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina

    Aquest dissabte, 11 d’agost, nit de Sant Llorenç, us proposem el següent programa per presentar el llibre de Gaspar Hernandez de la mà de Jordi Llavina.

Programa


Dissabte 12.30 a 14.00h - Firma d’exemplars de l’última novel·la de Gaspar Hernàndez  La dona que no sabia plorarhttps://www.grup62.cat/llibre-la-dona-que-no-sabia-plorar/265750  (Columna Edicions) a la Llibreria Serret www.serretllibres.com

Nit de les emocions, a l’Hotel Consolación

Amb Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina


20:00h

    Abans del sopar, La paraula, la poesia, l’emoció, a càrrec de Jordi Llavina. A partir d’alguns poemes cèlebres de la història de la literatura, l’autor farà un repàs a diverses emocions: tristesa, ira, malenconia, goig, alegria, buidor... (20 minuts).

    Tot seguit, presentació comentada de la novel·la La dona que no sabia plorar, de Gaspar Hernàndez. ¿Què passa quan una persona és incapaç de plorar? ¿Què hi ha darrere aquesta incapacitat? Hernàndez ens endinsi en el cas d’una reconeguda sexòloga que, en la ficció, té algunes emocions amagades, que no han deixat mai de bloquejar-la (25 minuts).

SOPAR

    Després del sopar, us proposem un recital breu de poemes a la llum dels estels i / o una meditació a l’abric de la nit. Fi de festa amb conversa entre tots els assistents.  

Gaspar Hernàndez https://www.grup62.cat/autor/gaspar-hernandez/000029603 és periodista i escriptor. Presenta el programa L'ofici de viure, a Catalunya Ràdio i TV3. http://www.ccma.cat/catradio/lofici-de-viure/ L'ofici de viure ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona per la seva “innovació i rigor”, en paraules del jurat. I la versió televisiva de TV3, ha guanyat el premi Zàpping, pels valors que transmet.

Com a escriptor, Gaspar Hernàndez ha guanyat el premi Josep Pla per la novel·la El silenci (Destino). També ha publicat La Terapeuta (Columna), i el dietari espiritual No sóc d'aquest món (Edicions B). La seva última novel·la és La dona que no sabia plorar (Columna)Jordi Llavina Murgadas https://es.wikipedia.org/wiki/Jordi_Llavina (Gelida, 1968) és llicenciat en filologia catalana per la UB. Ha treballat en el món editorial, en l’ensenyament i, durant vint anys, ha exercit com a periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, TV3, Sàpiens, El Punt Avui...). Va presentar durant cinc anys i mig el programa de llibres diari Fum d’estampa, a l’extinta Catalunya Cultura. L’any 2014 va ser comissari de l’Any Vinyoli.   

Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals els de poemes Vetlla (Premi Vicent Andrés Estellés i Premi de la Crítica), Contrada, Matí de la mort i Ermita.

 
 
Article complet

Adell presenta Llavina / Llavina presenta Adell - Tot aixo serà diumenge 29 a Arenys de Lledo dins la Trobda d'autors al #Matarranya

Diumenge 29 de juliol - Arenys de Lledo

Joan-Elies Adell

 

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.


18.00 Doble Presentació:
Jordi Llavina
presenta a Joan-Elies Adell i Joan-Elies Adell presenta Jordi Llavina

Desig de servar el temps - Jordi Llavina - ara.cat - llegim

'Res no és personal' de Joan-Elies Adell. Pròleg de Francesc-Gil Lluch. Saldonar.

Llibres anteriors de Joan-Elies Adell, com és ara La degradació natural dels objectes (Proa, 2004) o Escandall (Meteora, 2014), ja responien a una idea vertebradora clara, distintiva. Ara bé, cap títol seu anterior no resultava, a parer meu, tan unitari com aquest: un llarg poema dividit en tres parts més un epíleg, en què la veu única (en primera persona) ens va presentant, tot servint-se de l’octosíl·lab i d’una dicció narrativa, una mena d’estat de la qüestió de l’home que ha arribat a la cinquantena.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-jordi-llavina-escriptor-i-poeta-acaba-de-publicar-el-poemari-ermita/video/5746519/

Jordi Llavina ens convida a una ascensió poètica a ERMITA, el seu nou títol.

Mitjançant la descripció d’una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, talaia des d’on es domina tot el Camp tarragoní fins a la blavor mediterrània, Jordi Llavina ens proposa un viatge…

http://www.editorialmeteora.com/noticia/jordi-llavina-ens-convida-a-una-ascensio-poetica-a-ermita-el-seu-nou-titol/376

 
Article complet

Historias de la Guerra civil en Aragón y en el Ebro, noveladas


Ya lo dije una vez en otro comentario sobre una novela de tema biogràfico-histórico, que: «una novela siempre nos hablarà de temas de ficción, però hay novelas de tema històrico que nos hacen vivir la història como si estuviesemos allí», o como no nos la habian contado antes, y este és el caso de la coleccion de libros publicados, desde el 2016, por la Editorial Doce Robles sobre La Història de Aragón y de los aragoneses, novelada, a un ritmo trepidante , dos por año!! y en total van, si no me equivoco, cinco titulos sobre épocas diversas de prestigiosos historiadores y escritores.

Article complet

Dissabte 23 de juny, conversem en David Monteagudo, per descobrir lo mes nou publicat per @Rata_Books @iolandabatalle "Avui he deixat la fàbrica /Hoy he dejado la fábrica" a #llibreriaserretNúvol el digital de cultura

Publicado el 21 mar. 2018

Francesc Ginabreda ha entrevistat a l'escriptor David Monteagudohttps://youtu.be/NdAPmaxLHn8


Monteagudo confessa que aquest llibre li ha servit per afrontar una assignatura pendent, després d’haver-se fet un lloc en el panorama literari amb diverses novel•les i contes llargs. Tot i declarar-se un amant dels relats curts i haver escrit diverses històries en aquest format des que el 2010 va publicar la seva primera novel•la, mai s’havia atrevit a publicar-les totes juntes en forma de recull –algunes havien sortit a la llum a través de la premsa comarcal-. Ara, però, assegura que ha viscut una “evolució” que l’ha dut a fer aquest pas.”Em vaig adonar que allò que em donava ‘marxa’ era intentar buscar la síntesi, amb relats molt intensos i molt transcendents, on s’hi expliqui algun moment clau que canvia la vida dels personatges, sense ser anècdotes ni instants costumistes”, explica. Aquest canvi de format també ha anat acompanyat d’un canvi d’estil, ja que David Monteagudo admet que aquests microrelats tenen menys petjada de literatura fantàstica i molta més empremta de “la vida real, tal com és”. L’escriptor assegura que aquest format és molt “llaminer” perquè permet donar forma a diverses idees i arguments de manera concisa, sense la necessitat d’embarcar-se a desenvolupar una novel•la extensa. “Moltes vegades vols parlar d’un tema concret, d’un sentiment o d’una vivència, i aquí tens la possibilitat de concentrar-la. En comptes de fer una novel•la, ho comprimeixo al màxim i ho poleixo”, apunta, garantint que ha treballat cada microrelat “de forma molt artesanal, polida, fins aconseguir que sigui una petita joia”. De fet, cadascun dels textos primer els ha escrit a mà per després perfeccionar-los davant el teclat.Les més de 60 “joies” que reuneix a ‘Avui he deixat la fàbrica’ –títol en homenatge al canvi de feina que va fer quan va debutar com a escriptor


Hoy he dejado la fábrica

Hoy he dejado la fábrica                        Hoy he dejado la fábrica, «esta especie de diario de compañías y soledades», es quizás uno de los textos más personales del autor hasta el momento, un compendio de microrrelatos que funcionan como ventanas a la psique del autor, a sus miedos, recuerdos, vivencias, sueños y pesadillas. Un juego de luces y sombras en el que el escritor juega a confundir al lector, que transitará estas páginas en un irremisible estado de duda, asaltado por realidades y fantasías.

Autor Monteagudo, David

Editorial Rata

ISBN 978-84-16738-28-1

Any edició 2018
Article complet

1
2
3
4
5
...116>