Matarranya literari

Visualitza

Historias de la Guerra civil en Aragón y en el Ebro, noveladas


Ya lo dije una vez en otro comentario sobre una novela de tema biogràfico-histórico, que: «una novela siempre nos hablarà de temas de ficción, però hay novelas de tema històrico que nos hacen vivir la història como si estuviesemos allí», o como no nos la habian contado antes, y este és el caso de la coleccion de libros publicados, desde el 2016, por la Editorial Doce Robles sobre La Història de Aragón y de los aragoneses, novelada, a un ritmo trepidante , dos por año!! y en total van, si no me equivoco, cinco titulos sobre épocas diversas de prestigiosos historiadores y escritores.

Article complet

Dissabte 23 de juny, conversem en David Monteagudo, per descobrir lo mes nou publicat per @Rata_Books @iolandabatalle "Avui he deixat la fàbrica /Hoy he dejado la fábrica" a #llibreriaserretNúvol el digital de cultura

Publicado el 21 mar. 2018

Francesc Ginabreda ha entrevistat a l'escriptor David Monteagudohttps://youtu.be/NdAPmaxLHn8


Monteagudo confessa que aquest llibre li ha servit per afrontar una assignatura pendent, després d’haver-se fet un lloc en el panorama literari amb diverses novel•les i contes llargs. Tot i declarar-se un amant dels relats curts i haver escrit diverses històries en aquest format des que el 2010 va publicar la seva primera novel•la, mai s’havia atrevit a publicar-les totes juntes en forma de recull –algunes havien sortit a la llum a través de la premsa comarcal-. Ara, però, assegura que ha viscut una “evolució” que l’ha dut a fer aquest pas.”Em vaig adonar que allò que em donava ‘marxa’ era intentar buscar la síntesi, amb relats molt intensos i molt transcendents, on s’hi expliqui algun moment clau que canvia la vida dels personatges, sense ser anècdotes ni instants costumistes”, explica. Aquest canvi de format també ha anat acompanyat d’un canvi d’estil, ja que David Monteagudo admet que aquests microrelats tenen menys petjada de literatura fantàstica i molta més empremta de “la vida real, tal com és”. L’escriptor assegura que aquest format és molt “llaminer” perquè permet donar forma a diverses idees i arguments de manera concisa, sense la necessitat d’embarcar-se a desenvolupar una novel•la extensa. “Moltes vegades vols parlar d’un tema concret, d’un sentiment o d’una vivència, i aquí tens la possibilitat de concentrar-la. En comptes de fer una novel•la, ho comprimeixo al màxim i ho poleixo”, apunta, garantint que ha treballat cada microrelat “de forma molt artesanal, polida, fins aconseguir que sigui una petita joia”. De fet, cadascun dels textos primer els ha escrit a mà per després perfeccionar-los davant el teclat.Les més de 60 “joies” que reuneix a ‘Avui he deixat la fàbrica’ –títol en homenatge al canvi de feina que va fer quan va debutar com a escriptor


Hoy he dejado la fábrica

Hoy he dejado la fábrica                        Hoy he dejado la fábrica, «esta especie de diario de compañías y soledades», es quizás uno de los textos más personales del autor hasta el momento, un compendio de microrrelatos que funcionan como ventanas a la psique del autor, a sus miedos, recuerdos, vivencias, sueños y pesadillas. Un juego de luces y sombras en el que el escritor juega a confundir al lector, que transitará estas páginas en un irremisible estado de duda, asaltado por realidades y fantasías.

Autor Monteagudo, David

Editorial Rata

ISBN 978-84-16738-28-1

Any edició 2018
Article complet

Aquest dissabte #SantJoan presentem "Avui he deixat la fàbrica" (Editorial :Rata_), l’última creació de l’escriptor David Monteagudo, que debuta en el món dels microrelats.https://www.vilaweb.cat/noticies/david-monteagudo-publica-avui-he-deixat-la-fabrica-un-recull-de-petites-joies-sobre-la-vida-real/ACN Vilafranca del Penedès.- Avui he deixat la fàbrica’ (Editorial :Rata_), l’última creació de l’escriptor David Monteagudo, que aquest cop debuta en el món dels microrelats. L’autor, natural de Galícia i resident a Vilafranca del Penedès, reuneix “petites joies” sobre aquelles qüestions que envolten “la vida real”, segons ha definit ell mateix en una entrevista a l’ACN. Són una seixantena d’històries que Monteagudo assimila a un dietari, tot i que assegura que no és l’objectiu. “Hi explico el dia a dia, amb senzillesa i destacant-ne l’essència, a base de reflexions interessants on també s’alternen records d’infantesa i alguna biografia de personatges solitaris i estranys que tinc clissats del carrer i em criden l’atenció”, resumeix. ‘Avui he deixat la fàbrica’ es distribueix en castellà i català –traduït per Jordi Llavina.Entrevista a David Monteagudo, escriptor. Acaba de publicar "Hoy he dejado la fábrica"

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/entrevista-a-david-monteagudo-escriptor-acaba-de-publicar-hoy-he-dejado-la-fabrica/video/5761193/#

Avui he deixat la fàbrica

Avui he deixat la fàbrica                            Avui he deixat la fàbrica és la vida normal posada per escrit, trossos del que és quotidià narrats de manera precisa, que fan sentir a qui llegeix que potser és possible entendre-ho tot, que només cal mirar. «Aquesta espècie de diari de companyies i soledats», segons cita el propi autor, és potser el seu text més personal fins al moment, un compendi de microrrelats que funcionen com finestres a la seva psique, a les seves pors, records, vivències, somnis i malsons. «Avui he deixat la fàbrica és el final d'un camí (...). Per a mi aquest és un llibre de maduresa, per a mi, que quan vaig començar a escriure, amb quaranta anys, era un nen literari, que explicava massa coses, moltes més de les que eren necessàries.»

Autor Monteagudo, David

Editorial Rata

ISBN 978-84-16738-27-4

Any edició 2018
Article complet

Vuelve Víctor Amela con un resumen de la sabiduría de todos los tiempos. Sábado 9 de junio firmará en #LlibreriaSerret


Los Inspiradores de Amela


la vanguardia promociones

Publicado el 3 abr. 2018
Tiene en sus manos un tesoro en formato ligero: nada menos que un resumen de la sabiduría de todos los tiempos. El guía es Víctor Amela, que tras años de lecturas y entrevistas, resume lo mejor que ha encontrado para inspirar su propia vida y lo traslada, sintético y bien contextualizado, a todo tipo de lectores.

Aparecen 99 figuras desde Jesucristo hasta Buda o Lao Tse, desde Homero hasta Goethe, desde Jefferson hasta Henry Ford, desde Kant a Borges o Dalí, retratadas por su pluma ágil, que extrae de cada una seis grandes sentencias que podríamos grabar en piedra o escribir en las vigas de casa como hizo Montaigne.

           


Los Inspiradores de Amela

Los Inspiradores de Amela

Autor: Víctor-M. Amela

Para formato papel:

Páginas: 232

Precio: 14,95 euros

Comprar en: http://www.serretllibres.com/cataleg/145218/inspiradores


   

En un mundo que ha abandonado el uso de los libros sagrados como fuente de inspiración, pero que intercambia por internet píldoras de sabiduría, este libro viene a satisfacer el anhelo por dar sentido y amplitud a la propia vida. La diferencia está en la mirada sagaz del antólogo, que nos ofrece unos perfiles imposibles de encontrar en las enciclopedias y nos explica por qué ha escogido cada frase, cada joya.


https://www.google.es/amp/www.lavanguardia.com/libros-de-vanguardia/20180417/442652254004/los-inspiradores-de-amela.html%3Ffacet%3DampVíctor-M. Amela (Barcelona, 1960) es periodista. Su labor más conocida es La Contra de La Vanguardia, donde desde 1998 hasta hoy ha publicado más de 2.200 entrevistas a personajes de primera línea.

Pero es sólo la punta de un iceberg que no para de crecer con reportajes, críticas de televisión y colaboraciones en radio y televisión, entre otros.

También ha publicado novelas (La hija del capitán Groc, Amor contra Roma, El cátaro imperfecto...) y libros de periodismo, vivencias personales (Casi todos mis secretos), máximas y recopilación de entrevistas.

Ha sido profesor universitario en la UAB y en Blanquerna, sobre televisión y sistema audiovisual. Entre los numerosos premios que ha recibido destacan el Ramon Llull de novela, la Cruz de Oro de la AEFE, La Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural, el de la Asociación de la Prensa de Madrid o el Micrófono de Plata de la ARTV.


Article complet

un tema encara molt actual: la Globalització (explicada en un folre polar)  A alguns adolescents los pareix un "rollazo"aburridíssim que els parles de los problemes dels món actual; a altres els sembla un "coñazo"que expliquis química ambiental.; a altres...; i no acabariem mai d' explicar les pegues que els ados posen a saber sobre el món actual: que ells ja tenen prous poblemes per adaptar-se..., al món d'ara!

   Però també hi ha qui pot explicar estos problemes i ciències, de manera divertida, amena i prou interessant per a qué agradin als adolescents, com és el cas de Wolfgang Korn, periodista alemàn que va estudiar Ciències i Història a l'ensems que Periodisme; W.K. va acabar d'escriure al 2008, un llibre que va obtenir, anys després. lo Premi al Millor Llibre Juvenil de Divulgció Científica a Alemanya; al 2013 lo va publicar la editorial Siruela, dins les col·leccions "las Tres Edades" i "Nos Gusta Saber".

   Com s'ho fa, el periodista Korn, per a construir i teixir el relat i fer-lo atractiu pels adolescents? doncs és molt senzill, lo llibre en questió explica les aventures d' una armilla roja en folre polar des dels orígens de les matèries primes per a la seva fabricació, passant per la seva vida útil, fins a la seva destrucció final, formant un molt amé relat de Ciències Socials en temes de Geografia, Història Eco(nòmica), Eco(lògica) i Social, Química, Física, Industria, Tecnologies i altres més, a partir de los viatges que fa l'esmentatda peça d'indumentària per les rutes més concorregudes de l'actual globalització, i per aixó lo llibre es titula: "La vuelta al mundo de un forro polar rojo" i per sotstitol: "pequeña història de la gran globalizacion".

 
Article complet

1
2
3
4
5
...116>