Novetats editorials

Aquestes són les darreres novetats editorials

ASJA, una dona amb un home savi

 

Una novel·la sempre ens parlarà de ficció, però hi ha novel·les de tema històric que et faràn viure la història com si hi fossis; és el cas de l' obra més recentment publicada de la Roser Amills, escriptora balear que ja ens ha proporcionat altres temes exitosos, i en aquest, dedicat a la vida de la directora de teatre bàltica Asja Lacis pel que fa a la seva relació sentimental amb el filòsof  alemany Walter Benjamin, de ben segut que pot satisfer les expectatives de molts lectors...

El texte editat per Comanegra, en castellà -de poc més de trescentes pagines, amb tipus serifa moderns de mida estandar, no com a la contraportada i les solapes on els textes són de tipus de pal sec i de color roig...-, està publicat en paper reciclat, cosa que diu molt de l' editorial, així com també l'avís inclós a la pàgina de crèdits, que aclareix als lectors sobre les caracteristiques de la imatge de portada, una foto de la protagonista Asja Lacis. Cal dir qué, la Roser Amills si es de les escriptores que inclou una mena de pròleg a l'inici, en forma de capítol introductori, a banda de, vers el final, un epíleg enunciat tal qual: Epíleg, seguit d' un apartat on indica les raons que la varen dur a empendre aquest relat -més o menys com el seu ex-company Victor Amela, que també inclou epílegs i justificacions al final en les seves novel·les d'ambient històric, però no pròleg o similar...-, i a més a més, un apèndix amb les dades cronològiques dels fets històrics que ella ha novel·lat.

Dit aixó, passo a fer-ne una breu ressenya: la obra està estructurada fent de la biografia de W.Benjamin el fil conductor, i sembla que en tres parts en comptes de en els set capítols, vuit si comptem l'epíleg, de que consta; estes tres parts ben diferenciades, al meu parer són:

Article complet

Dissabte 18 de novembre apunteu-vos al dinar-literari amb Xulio R. Trigo! Celebrem #PremiNestorLujan2017

 

Estimats amics, dissabte 18 de novembre apunteu-vos a participar del dinar literari i Disfrutar de la #Festa de celebració del #PremiNestorLujan2017 recitan poemes amb Xulio Ricardo Trigo flamant guanyador i que organitzem amb la complicitat de  l’Ajuntament i l’Associacio El Galero d’Arenys de Lledo i acompanyats de Coia Valls Loras ;)))


MES INFO: www.serretllibres.com/autorsebrencs/articles/un-homenatge-de-x.r.trigo

Per tan, com veieu, tenim una jornada literaria de lo mes completa i com no podrie ser d’un altra manera, primer mos trobarem a partir de les 11:00 a la llibreria Serret per que Xulio R. Trigo pugue firmar tota la seua extensa bibliografia i tots compartir tertulia també en Coia Valls de 12:30 a 14:00 a #llibreriaserret !!!


Us podeu apuntar al dinar al mateix Restaurant "Hostal La Sociedad" d'Arenys de Lledo 978 85 31 60 al mateix Ajuntament o al tel de la llibreria: 978 890 077 o per wasthapp: 628 085 473 no us ho penseu gaire, us aseguro que ho disfrutareu ;))


 banner camins.jpg
Octavi Serret - llibreria Serret - Camins 
http://www.serretllibres.com/

Article complet

Roser Amills presenta "Asja" Amor de dirección única (Comanegra) La mujer que enamoró a Walter Benjamin.

 

Asja. Amor de dirección única

Roser Amills

Una novela que recupera la historia perdida de Asja Lacis: una mujer extraordinaria que enamoró a Walter Benjamin.

 
L'escriptora Roser Amills recupera la història perduda d'un personatge real: Asja Lacis, una dona fascinant, però principalment reconeguda com l'amant del filòsof Walter Benjamin. A la novel·la, Amills reivindica les seves altres facetes oblidades: va ser una pensadora d'alt nivell, directora de teatre clandestí, una bolxevic convençuda i supervivent dels gulags russos, on va passar 10 anys internada després de ser detinguda pel KGB.

Asja també va ser una fervent defensora de l'amor lliure en un moment en què aquestes llibertats estaven minvades. Per això, gran part de la història se centra en l'ardent (i a la vegada complicada i tràgica) història d'amor entre la revolucionària comunista Lacis i el filòsof jueu  Walter Benjamin.

La novel·la està estretament lligada amb l'actualitat: aviat se celebrarà el centenari de la revolució russa, un tema recurrent al llibre.
 
Descarrega el dossier de premsa complet AQUÍ.  
Si t'interessa tenir informació més segmentada: 
* La informació essencial del llibre, aquí
* La llista dels personatges principals, aquí
* L'argument de cada capítol, aquí
* Les raons de Roser Amills per escriure la novel·la, aquí
Article complet

Alicia Giménez Bartlett presenta 'Mi querido asesino en serie' (Destino) 2 diciembre en #llibreriaserret El mejor caso #PetraDelicadoEl décimo caso de Petra Delicado.
La inspectora con más carácter, humor y visión de la vida de nuestra literatura.

El nuevo caso de la inspectora Petra Delicado empieza cuando encuentran el cuerpo de una mujer de unos cincuenta años asesinada de modo brutal en su propia casa. Sobre el cadáver hay una carta de amor anónima que reivindica el asesinato, justificándolo con el abandono del presunto asesino por parte de la víctima. El caso lo llevan Petra, Garzón y un inspector del cuerpo de los Mossos d’Esquadra a quien sorprendentemente, pues es más joven que Petra, le encomiendan el mando. Todos sabemos del carácter de Petra, y en este caso, el tesón para descubrir la intriga se verá entrelazado con su rebelión interna frente a una situación que le resulta inaceptable: ¿cómo puede ser que este joven mosso sea quien dé las órdenes?

Mientras tanto, siguen apareciendo cadáveres, y todo apunta a que nos hallamos ante un asesino en serie. El misterio está servido.

El mejor caso de Petra Delicado: más intrigante, más contundente, más ágil. Imposible de dejar.

El regreso de la inspectora con más carácter, perspicacia y fans de la novela negra actual.

 

Article complet

EL ESPEJO DE LAS IDEAS

Alberto Díaz Rueda comenta un brillante ensayo de Michel Tournier sobre literatura y filosofía
Article complet

LA LIBRERÍA

Alberto Díaz Rueda comenta la novela deliciosa de Penélope Fitzgerald que acaba de ser llevada al cine por Isabel Coixet
Article complet

Todo a punto para el "FESTIFAL" Festival Internacional de cortos de Temática Rural.de Urrea de Gaén

 

Qué es Festifal

Desde el CEBM, en nuestro afán por dinamizar el ambiente cultural en la comarca, nos hemos propuesto la organización de un Festival de Cortometrajes de temática rural que se realizaría durante los días 20, 21 y 22 de noviembre del 2009.

Este proyecto surge de la idea de aunar cine y entorno rural y acercarlo a los habitantes de la comarca y al público en general.

En la actualidad, las nuevas tecnologías han permitido abaratar costes en la producción y esto ha propiciado que el hecho de hacer cine sea algo más accesible tanto para  profesionales como para  aficionados.

Desde el convencimiento de que la realización de cine está abierta en la actualidad a mucha más gente que hace unos años, pretendemos que vuelque su mirada hacia el mundo rural, mediante un certamen hecho desde ese entorno que le confiera el protagonismo absoluto. Aquí os dejamos la programación del Festifal, nos vemos en el cine de Urrea de Gaén para disfrutar un año más de una edición del Festival Internacional de cortos de Temática Rural.
Descarga el programa con todos los finalistas y la información de los cortos.programa_festifal_17
Os dejamos el enlace al folleto donde podéis encontrar el programa de actividades y la ficha técnica de todos los cortos finalistas. El orden en el que los cortos aparecen en el folleto, será el orden que seguiremos para la proyección el día 21 de noviembre.

Os esperamos.folleto_festifal_web


Article complet

Entrega de premios "VI Edición de Relatos Cortos Albada-Comuniter", sábado 25 de nov. Centro Joaquín Roncal (Zaragoza)


Entrega de premios
VI Edición de Relatos Cortos 
Albada-Comuniter

Centro Joaquín Roncal. San Braulio 5-7. Zaragoza

25/11/2017
A las 19 h.
Entrada libre hasta completar el aforo 
Más información: 
www.tertuliaalbada.blogspot.com.es

 


En la mesa de presentación y entrega de premios estarán: Nuestra Presidenta de ASOC. CULTURAL ALBADA El Gerente de EDITORIAL COMUNITER Los tres miembros del JURADO. Declamarán textos de los premiados los rapsodas: LUIS TRÉBOL LORETTA GARCÍA FERNANDO GRACIA Interpretará la música perfecta: JONATHAN GARCÍA Reportaje de video. Todo esto para amenizar la entrega de: Tres trofeos y premios mayores a los tres mejores relatos. Tres trofeos para cada uno de los tres accésit. 6 diplomas para otros tantos relatos 1 Premio especial al mejor dominio del castellano.
SOBRE TODO, PODRÉIS DISFRUTAR DEL LIBRO CON LOS RELATOS EDITADOS Y PODRÉIS COMPRARLO ALLÍ MISMO. Dejaos ese día libre, lo agradeceréis ;))

Article complet

1
2
3
4
5
...577>