Novetats editorials

Aquestes són les darreres novetats editorials

LA CHICA SALVAJE

 
Article complet

Francesc Miralles presenta "La biblioteca de la Luna", Una novela reveladora —con ecos de Bradbury, Huxley o Rampa—, sobre el futuro de la humanidad en una colonia espacial.

 

La biblioteca de la luna

Francesc Miralles- Editorial: Espasa

 

Una novela reveladora —con ecos de Bradbury, Huxley o Rampa—, sobre el futuro de la humanidad en una colonia espacial.

 

Sinopsis de La biblioteca de la luna:

En un futuro más o menos cercano, Kumar, un excéntrico magnate, crea la primera colonia humana en la Luna: Exovillage, centro turístico para grandes fortunas.

Verne, lingüista que trabaja en un call center, está enamorado de Moira, ingeniera en telecomunicaciones, radicada en Exovillage y que sufre «melancolía espacial». El joven logra trasladarse allí para ejercer de bibliotecario (en la Tierra se prohibieron los libros impresos para evitar la deforestación) y encontrará textos que buscan la perfección intelectual.

Cuando Verne logra salir a explorar la superficie lunar da con un raro eremita que se transformará en su maestro zen…

Article complet

EXCURSIONES POR ARAGÓN

 
Article complet

David Tormo presenta "La línia del Cinca a la guerra civil" de Onada Edicions, demà dissabte 7S dins la Fira Literària a #LlibreriaSerret

 

https://www.onadaedicions.com/producte/la-linia-del-cinca-a-la-guerra-civil/

La línia del Cinca a la guerra civil


Pérez Suñé, Josep Maria; Tormo Benavent, David; Rams Folch, Pere; Sunyer Sunyer, Miquel,El 25 d’agost de 1936, un mes després de l’inici de la guerra civil, el Comitè Central de Milícies Antifeixistes de Catalunya endegava un ambiciós pla de fortificacions defensives a la rereguarda del front d’Aragó. En poc més d’un any, el Govern català va ser capaç de bastir una xarxa de punts fortificats, amb búnquers, trinxeres cobertes, posicions d’artilleria, dipòsits de munició… al llarg de tota la rereguarda del front aragonès, des de Broto, al Pirineu d’Osca, fins a Horta de Sant Joan, als Ports de Tortosa-Beseit.

La magnitud d’aquella empresa no va passar desapercebuda a l’enemic, que aviat va rebre informes dels seus agents sobre l’evolució de les obres i les seves característiques. Aquesta informació, sumada a l’esfondrament de les línies republicanes del front aragonès el març de 1938, que esdevingué una veritable desbandada, feu que la major part de la línia defensiva de l’eix Cinca-Algars no complís amb la funció per a la qual s’havia construït.

Vuit dècades després es conserven bona part del conjunt d’aquelles fortificacions, distribuïdes en quatre sectors: Boltaña, Montsó, Fraga i Gandesa. A partir d’aquests vestigis i de la documentació que es conserva als arxius militars es ressenyen les motivacions, els orígens i les vicissituds de la seva construcció, així com el valor estratègic de cadascuna de les posicions que la formaven.Autors

Josep Maria Pérez Suñé (Barcelona, 1957) és llicenciat en Geografia i His-tòria (especialitat de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia) i s’ha format com a investigador en el Centre per a l’Estudi de la Interdependència Provincial a l’Antiguitat Clàssica (CEIPAC-Universitat de Barcelona). Desenvolupa la seva activitat professional com a arqueòleg, col·labora en publicacions especialitzades i de divulgació, i és coautor de diverses monografies.


David Tormo Benavent (Barcelona, 1973). Doctor en Història Contemporània, és membre de l’equip tècnic del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre des de 2001, on actualment és coordinador tècnic del projecte. S’ha especialitzat en la guerra civil i en història local. És autor d’obres col·lectives i diverses monografies dedicades a temàtica de la Guerra Civil.


Pere Rams Folch (Batea 1974), llicenciat en Història (Universitat Rovira i Virgili, Tarragona), desenvolupa la seva activitat professional com a arqueòleg i és soci-fundador de l’empresa Rams Domenech SL que s’ha especialitzat en la recuperació d’espais d’interès històric i etnogràfic. Col·labora en publicacions especialitzades i de divulgació, i és coautor de diverses monografies.


Miquel Sunyer Sunyer (Batea 1949), de formació autodidacta, ha orientat les seves inquietuds culturals a aspectes etnològics de la comarca de la Terra Alta i a localitzar espais de la guerra civil a les Terres de l’Ebre.


Article complet

Jornada sobre els #Càtars i les oliveres mil·lenaries a La Portellada: Jose L. Soler, comissionat del projecte europeu dels #CaminsdelsCàtars i Conxita Jiménez autora del poemari #ElBresdelesFargues

 
 

CAMINS DELS CÀTARS 

 

Ara fa uns 700 anys, els càtars van caminar i viure per les terres de Matarranya convivint amb altres cultures i creences religioses. Van ser perseguits, empresonats i morts “en nom de Déu” amb la primera croada de cristians contra cristians, però mai es va perdre el rastre dels seus camins i del seu concepte de “fer el bé sense preguntar-se el perquè”

 

Ara avui en dia encara podem rastrejar les seves petjades en la història, llegendes, tresors i el paisatge que ens envolta, de la mà de l’Esteve Canet i Jose Luis Soler, comissionat del projecte europeu dels Camins dels Càtars, que ens parlen del Perfecte càtar Raimond de Castelnau i d’altres Bons Homens i Dones que van deixar-nos un missatge de pau, concòrdia i  amistat. 

 

 
Article complet

SOBRE LA TIRANÍA

 
Article complet

DESPOBLACIÓN, LA CLAVE OCULTA

 
Article complet

LOGOI 98: KANT EN LA MONCLOA

 
Article complet

1
2
3
4
5
...641>