Serretesfera

Visualitza

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LLISTA DEL 2021


De nou faig llista. Només alguns estan ressenyats de manera més detallada, però de tots n'he fet petites ressenyes que podeu llegir al bloc i a les meves xarxes.He tingut un any en el que, tot i haver llegit força, hi ha hagut mesos que m'ha costat trobar una lectura que realment m'enganxés.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES DE DESEMBRE 2021


Aquest mes he tancat projectes, dels que en parlaré aviat, i n'he encetat de nous. He treballat molt i no he pogut llegir tant, però no només he llegit aquests, també he tingut el privilegi de llegir algun manuscrit que encara està per publicar.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | BONES FESTES


 

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | MAI de Kenn Follett


Ken Follett és un dels autors que llegeixo més i crec que té molta mà alhora de fer que les seves novel·les siguin atractives pels lectors i alhora gens complicades de llegir. Aquest cop son més de vuit-centes pàgines amb lletra poc més gran que la de la bíblia, que he llegit en temps rècord.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM NOVEMBRE 2021


Al Tumi li agrada llegir de tot, com a mi, però ara estem enganxats a "Nunca", perquè el Ken Follett és un dels nostres autors preferits i perquè ens planteja un argument molt interessant. Espero ressenyar-lo aviat.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES NOVEMBRE 2021


Aquests mesos hi ha algunes lectures que son les que comentem als clubs de lectura que condueixo u on participo. Hi ha una mica de tot: Aventura, investigació, ecologia, història, romanticisme, fantasia, ciència-ficció, ciència.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | DUNE de Frank Herbert


(Editorials Mai Més i Raig Verd)Al principi potser sembla que sigui una lectura complicada, em passa sovint amb aquest gènere, però de seguida vaig agafar el fil i quan ja vaig començar a envoltar-me dels personatges, vaig saber que seria un d’aquells llibres en els que vols saber com acaba, però alhora saps que et costarà abandonar els protagonistes.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM OCTUBRE 2021


Vaig una mica tard, però aquestes son les imatges que he compartit al meu Instagram.Aquest cop ja he llegit alguns dels mostrats i tinc moltes ganes de posar-me amb els altres. És inevitable, per molts llibres que tinguem pendents, la temptació fa l'addicte, i no podem parar d'adquirir-ne més i més.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES OCTUBRE 2021


Per les casualitats còsmiques estic apuntada a un club de lectura virtual on hem llegit "El extraño caso del Dr. Jekyll i Mr. Hyde" d'Stevenson i un dels últims llibres que havia comprat i tenia pendents de llegir era "Hyde" de Craig Russell.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | ANIVERSARI 14 ANYS!!!!


Tot i tothom, amb els anys va canviant. El bloc també ha canviat, però aquí estem, llegint, gaudint i compartint.Fa molt temps que no faig cap sorteig, així que he pensat que l'aniversari seria un bon moment per fer un: "Jo el vull".

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM SETEMBRE 2021


Recomanant algunes novetats adquirides a La Setmana del Llibre en Català, on també vam estrenar la 3a. Edició de la meva novel·la "Bisturí", moltíssimes gràcies a tots els lectors que ho han fet possible!!!  

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES SETEMBRE 2021


Aquest mes, relats, juvenil, assajos, novel·la criminal... tots diferents però amb coses en comú. La quotidianitat i la follia de la condició humana.         

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM AGOST 2021


L'osset Tumi no ha voltat gaire aquest estiu. No aguanta bé la calor. Però sí que ha recomanat molt bones lectures a Instagram.  

Tens un racó dalt del món | Batman?


 Cotxe esportiu negre, finestretes abaixades, música a tot drap. Al davant, una petita enganxina de Batman, i al darrere, una gorra amb el mateix logo. L’amo en deu ser un fan. De fet, el cotxe té una semblança amb la d’aquest heroi.

Tens un racó dalt del món | el temps bola


 De vegades, el temps és cíclic; de vegades el temps bola.

Tens un racó dalt del món | Deixem de pagar les autopistes?


 Un nou article a La Marfanta, on reflexiono sobre el cost del serveis públic i la seva teòrica gratuïtat, amb l'excusa de la finalització provisional dels peatges de les autopistes.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES AGOST 2021


Que a l'estiu es llegeix més... Jo crec que no.Els llibres de relats, a banda que sempre m'han agradat, es presten força a acompanyar dies de piscina, platja o muntanya, així que aquest mes n'he enllestit un parell.

Tens un racó dalt del món | si els monstres


 De vegades, si els monstres s'amaguen entre les ombres, no és perquè esperin el moment d'atacar-te, sinó perquè els fa temor la llum.

Tens un racó dalt del món | La mirada amiga


Quan la mirada fa perenne el record,quan l'objectiu juga al teu favor. Inspirat en una fotografia de Marta Escolà, en agraïment a la seva mirada i a totes les fotografies amb què fa lluir moltes activitats culturals.

Tens un racó dalt del món | La maqueta


 L'editor ja ha rebut la maqueta del meu proper llibre. Aquí va una de les fotos. Aviat més. #joescric

Tens un racó dalt del món | La drecera, de Miquel Martín i Serra


 La drecera, de Miquel Martín i Serra Sinopsi El narrador d’aquesta història, tot just sortit de la infantesa, viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers al xalet d’una família benestant.

Tens un racó dalt del món | Dins del cor de Chopin, de Mònica Batet


 Dins del cor de Chopin, de Mònica Batet Sinopsi Dins del cor de Chopin és fruit de la fascinació que exerceix Polònia sobre l’escriptora Mònica Batet. Des del 2007, les llibretes de l’escriptora recullen històries de tota mena relacionades amb aquest país de gent acollidora, sentimental i ferida per la Història.

Tens un racó dalt del món | Xic-xac, casa


 Recordo que quan era petit i jugàvem al carrer Sant Isidre, a parar, per exemple, n’hi havia que a l’últim segon pretenia salvar-se amb la contrasenya “xic-xac, casa”, alhora que imitava amb la mà el moviment de tancar amb la clau el pany d’una imaginària porta.

Tens un racó dalt del món | Falsos proverbis


 

Tens un racó dalt del món | Objectiu fotoliterari


 Un plaer ser convidat a participar en aquest projecte que es presenta el proper 24 d’agost. Si, per la pandèmia, no podien dur gent a la Casa de l'Artista en Terres de Cruïlla, van portar la Sénia i els seus voltants als artistes.

Tens un racó dalt del món | Dos llibres


 A les portes de dos nous llibres: un en solitari, i un col·lectiu que coordino.Un és la vida mateixa; l'altre, l'impotent intent de llimar el dolor de la mort.

Tens un racó dalt del món | Una sala plena de cors trencats, d’Anne Tyler


 Una sala plena de cors trencats, d’Anne Tyler  sinopsi En Micah Mortimer té poc més de quaranta anys, viu al nord de Baltimore i arregla ordinadors a domicili, a part de fer feinetes de manteniment a l’edifici on viu.

Tens un racó dalt del món | Primera volada


 Un nou fragment de guió a la secció De pel·lícula, en aquest cas un fil de 1979 amb títol original Breaking away, traduït per Primera volada:-Continuen dient-nos gamberros. Per a ells només és una paraula; per a mi significa que no puc ser una altra cosa.

Tens un racó dalt del món | John Cheever


 Un llibre que vaig llegint lentament, conte a conte, des de fa anys: Contes, de John Cheever.Es tracta de relats llargs, d'una mida que normalment, per als meus hàbits lectors, em resulta incòmode, perquè sovint no el puc acabar d'una sola tirada, però que esdevenen un gran plaer, sobretot la forma de retratar els personatges a través del seu model de vida, minuciosament, i de rebot tota la societat de l'època.

Tens un racó dalt del món | NO NOMÉS MESSI


 NO NOMÉS MESSI Arran de l’affaire Messi dels darrers dies, he vist comentaris que es repeteixen sovint quan surten a la llum els sous d’alguns esportistes, i això em porta a reflexionar en veu alta.

Tens un racó dalt del món | L'ombra del dubte, de Dirk Kurbjuweit


 L'ombra del dubte, de Dirk Kurbjuweit Sinopsi El senyor Tiberius era un home solitari, esquiu, petit i gras, que depenia de les ajudes socials i vivia en un llòbrec soterrani a sota d’en Randolph, la Rebecca i els seus fills.

Tens un racó dalt del món | La caça de l'home


 De tant en tant, el món del cinema et dona regals inesperats. Qui m’havia de dir que, a la meva edat, descobriria una pel·lícula dels anys seixanta, protagonitzada per Marlon Brando, amb Robert Redford, Jane Fonda i un llarg i esplèndid repertori, que no recordo haver vist mai fins ara: The chase, d’Arthur Penn, traduïda com, La caça de l’home, o La jauría humana.

Tens un racó dalt del món | treure la força


 

Tens un racó dalt del món | Boulder, d'Eva Baltasar


 Boulder, d'Eva Baltasar  sinopsi La protagonista de Boulder és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM JULIOL 2021


Al meu Instagram, preparant les lectures d'estiu. Alguns pendents, algunes novetats, i alguns llibres de relats. Feina de bon fer. I també recomanant les meves novel·les ;)

Tens un racó dalt del món | Quan sembla que res no encaixa


 

1
2
3
4
5
...14>