Serretesfera

Visualitza

Tens un racó dalt del món | Encens la llum i res no és vell


Encens la llum i res no és vell.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | JO SOC AQUELL QUE VA MATAR A FRANCO de Joan-Lluís Lluís


Premi Sant Jordi 2018Aquest llibre comença amb la història d'un nen, Agustí Vilamat, tranquil i pacífic, a qui un cop de mala sort l'ha portat a ser borni i un cop de bona sort a conèixer la lectura i aprendre a estimar les paraules.

Tens un racó dalt del món | Mercè Falcó a Tens un racó dalt del món


Mercè Falcó és la convidada aquesta setmana a Tens un racó dalt del món, a Canal 21 Ebre, per parlar de la seva primera novel·la, L'illa de Bembé, guanyadora del Premi Autor revelació convocat per l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ambientada a finals dels segle XIX, quan una noia barcelonina és casada amb un terratinent de Cuba i hi va a viure, amb el trencament que això representa per a la seva vida.

Antena Caro | Club Volei Roquetes - Jornada del 12 al 14 d'octubre de 2018


n Repàs de la jornada del 12 al 14 d'octubre de 2018, en la temporada de la celebració del 25è aniversari del Club Volei Roquetes. Amb Benjamín Cuevas.n

Antena Caro | Club Deportiu Roquetenc - Jornada del 12 al 14 d'octubre de 2018


n Repàs de la jornada (12 al 14 d'octubre de 2018) i propera jornada. Temporada 2018/2019. Amb Miquel Angel Campos (Cap de Premsa C.D.Roquetenc).n

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | EL FUTBOL ÉS AIXÍ de Diversos Autors


Edicions Xandri torna amb un nou joc de relats. Després de lligar autors amb temàtiques de tradició catalana a Els Crims Nostrats i Terra de Crims, ara s'endinsa en el món del futbol, barrejant periodistes i escriptors.

Tens un racó dalt del món | la llibertat


La llibertat no cap dins d'un got d'aigua?I a l'ampit d'una finestra?La llibertat, potser, és no oblidar aquell color que emociona, aquella carta que vessa pels ulls.Cap barrot no ennuega la llibertat.

Antena Caro | 'Cims per la Llibertat' al Port de Caro per la Carme Forcadell - 13-10-18.


n Prop d'un miler de persones van pujar al cim de Caro, el dissabte 13 d'octubre al matí, per reclamar la llibertat de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i de la resta de presos polítics.

Tens un racó dalt del món | Tendresa


Tendresa. Diumenge al matí, molt a primera hora. Partit de futbol de màxima rivalitat, categoria benjamins. Xiquets amb ànsia per créixer imiten gestos dels adults. Abans de tirar un córner, cal ajudar algun jugador a cordar-se les botes.

Tens un racó dalt del món | Impermeable


El conte Impermeable, del recull El noi del costat del padrí (Cossetània Edicions), a la secció El conte del diumenge de La Veu del País Valencià.Vist amb certa distància, potser el meu millor recull?

Tens un racó dalt del món | El calaix dels vols perduts, a La Ràpita


Seguim amb les presentacions d'El calaix dels vols perduts (Pagès Editors)Aquest dijous, 18 d'octubre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó de Sant Carles de la Ràpita, ciutat que he visitat diverses vegades l'últim any per motius literaris, i amb forta càrrega emotiva.

Tens un racó dalt del món | Cites literàries


-Mentre parlen de natros, no ho fan de ningú més. Sempre hi ha qui paga lo pato. Mira, bon profit els hi faci!La menestrala, de Francesca Aliern  .Dins meu hi ha un silenci tan fort com una multitud que xiscla enmig d’un cercle de policia.

Tens un racó dalt del món | Versos contra la violència, el documental


Després de l'1 d'octubre de 2017, com a necessitat vital de fer alguna cosa, des del col·lectiu diLLUMs d'arts al forn i de l'Associació Mar de fora, vam organitzar uns recitals de poesia i música a La Ràpita i Roquetes els dies 7 i 8 d'octubre, sota el nom Versos contra la violència, amb molta participació i plens d'emotivitat.

Viles i gents | Moviments misteriosos


(Publicat a La Comarca el 12 d’octubre del 2018) Aquells hòmens matinaven molt. Amb los seus gossos s’havien allotjat a l’hostal de mons iaios a Mont-roig. I mos va xocar vore’ls eixir a punta de dia amb los serrons buits.

Tens un racó dalt del món | cites literàries


Només un home que neix o un home que mor pot estar tan sol com jo ho vaig estar aquella nit, al far.La pell freda, d’Albert Sánchez Piñol .Jo no sé res de la guerra, només em fixo que l’ordi està a punt per segar.

Tens un racó dalt del món | Lo color més blau, deMaria Aurèlia Capmany


Lo color més blau,deMaria Aurèlia CapmanyCossetània Edicions, 2018SinopsiLo color més blau és una novel·la epistolar, composta per les cartes que, durant dècades, s’escriuen dues dones, amigues en l’adolescència, separades per la guerra civil: una es queda a Barcelona i l’altra s’exilia.

Tens un racó dalt del món | El calaix dels vols perduts, a Biblioones


Parlant d'El calaix dels vols perduts amb la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, al programa Biblioones de Ràdio Tortosa.

Antena Caro | Declaracions del regidor no adscrit, Joaquim Llopis, Ple Extraordinari mes d'octubre - 09-10-18.


n Declaracions del regidor no adscrit, Joaquim Llopis Colomina, del Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'octubre, celebrat el 09-10-18.n

Antena Caro | Declaracions de la regidora d’ERC, Tere Moreso, Ple Extraordinari mes d'octubre - 09-10-18.


n Declaracions de la regidora d’ERC responsable de l’Àrea d’Hisenda, Tere Moreso Gisbert, del Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'octubre, celebrat el 09-10-18.n

Antena Caro | Declaracions del Portaveu del PDeCAT, Josep Codorniu, Ple Extraordinari mes d'octubre - 09-10-18.


n Declaracions del portaveu del PDeCAT, Josep Codorniu Suñer, del Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'octubre, celebrat el 09-10-18.n

Antena Caro | Declaracions del Portaveu d'EiPR, Josep Bertomeu, Ple Extraordinari mes d'octubre - 09-10-18.


n Declaracions del portaveu d’EiPR, Josep Bertomeu Curto, del Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'octubre, celebrat el 09-10-18.n

Antena Caro | Declaracions del Portaveu de PSC, Pere Romagosa, Ple Extraordinari mes d'octubre - 09-10-18.


n Declaracions del portaveu del PSC, Pere Romagosa Folch, del Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'octubre, celebrat el 09-10-18.n

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | ANIVERSARI 11 ANYS!!


Amb l'any sabàtic que m'he agafat amb els jocs del bloc, gairebé em passa de llarg l'aniversari, on sempre feia algun concurs per regalar llibres. Molts ens sentim una mica com els músics del Titànic.

Tens un racó dalt del món | dos millor que un


Plaça de la Pau de Tortosa, davant del Mercat. Una parella de vells esperen disciplinats a una vorera que el seu semàfor es posi verd. Una altra parella, encara més gran i de pas força feixuc, decideix no esperar (ai, aquelles presses de la vellesa!) i travessen en vermell fins a mig carrer, on s’aturen, estratègicament, esperant que passi un cotxe que ha frenat, per si de cas.

Antena Caro | Presentació de 'Cims per la Llibertat' a Roquetes. El Cim de Caro triat per Carme Forcadell - 10-10-08.


n Aquest matí de dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament de Roquetes s'ha realitzat una roda de premsa per presentar l'acció esportiva, solidària i reivindicativa 'Cims per la Llibertat', que consisteix en una ascensió simultània, que es farà aquest dissabte 13 d'octubre, a 18 cims del nostre país que han estat triats directament per les preses i presos, exiliats i represaliats polítics.

Antena Caro | Club Volei Roquetes - Jornada del 06 i 07 d'octubre de 2018


n Repàs de la jornada del 06 i 07 d'octubre de 2018, en la temporada de la celebració del 25è aniversari del Club Volei Roquetes. Amb Benjamín Cuevas.n

Antena Caro | Ple Extraordinari del mes d'octubre de 2018 de l'Ajuntament de Roquetes - 09-10-18.


n El dimarts 09 d’octubre de 2018 es va celebrar a la sala de sessions de l'Ajuntament de Roquetes el Ple Extraordinari corresponent al mes d’octubre. nA l'ordre del dia es van portar a aprovació els següents punts:1.

Antena Caro | Club Deportiu Roquetenc - Jornada del 06 i 07 d'octubre de 2018


n Repàs de la jornada (06 i 07 d'octubre de 2018) i propera jornada. Temporada 2018/2019. Amb Miquel Angel Campos (Cap de Premsa C.D.Roquetenc).n

Joan Panisello | L’exposició Binomi Arbre-Home a l’ESTEL


La revista mensual l’ESTEL publica un comentari entorn a l’exposició BINOMI ARBRE-HOME A LES TERRES DE L'EBRE, que Joan Panisello ha mostrat al Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita, com a segona part del Premi Agustí Vizcarro 2017 que va guanyar l’any passat.

Tens un racó dalt del món | Trobada mensual dels diLLUMs d'arts al forn


El passat 1 d’octubre, com cada primer dilluns de mes, nova trobada dels diLLUMs d’arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa.El col·lectiu, que no requereix cap condició per formar-ne part, llevat de la passió per la cultura i l’art, no para de créixer, i aquesta trobada/sopar ha estat el més nombrós, amb gent que ve de Tortosa, d’Amposta, de La Cava, de La Ràpita, de Roquetes, de Xerta.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LES GOLFES DEL MIRALL FOSC d'Alícia Gili


És una aventura anar a les golfes i trobar-se contes, relats, i passar una bona estona gaudint dels personatges i dels contes que ens ofereixen. Al principi, ens pot semblar que aquests relats no tenen res en comú, estan situats en diferents èpoques i ens expliquen històries molt diverses, però si hi aprofundim sí que hi ha un fil que els uneix.

Tens un racó dalt del món | Proposta educativa de No és la derrota, sinó el vent


Missatge per als centres d'ensenyament: ja podeu fer servir la proposta didàctica del meu recull de contes No és la derrota, sinó el vent, realitzada per Josep-Sebastià Cid, i la trobareu a la web d'onadaeducació.

Tens un racó dalt del món | El paradís a les fosques, de Vicent Usó


El paradís a les fosques, de Vicent UsóBormera Edicions, 2019 PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LAsinopsiPer a Maties Passera la vida consisteix a escalar posicions. N’està convençut, l’èxit implica aconseguir a qualsevol preu totes les metes plantejades, establint una cursa sense final per a pujar cada vegada més i més amunt.

Joan Panisello | Nova exposició itinerant per Andorra


Joan Panisello participa amb 3 obres en aquesta exposició col·lectiva que dura 9 mesos per les principals parròquies d’Andorra. També són de la col·lecció BINOMI ARBRE-HOMELa Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO en col·laboració amb els Comuns d’Andorra i BOMOSA, organitzen una exposició itinerant de les obres de l’Art Camp Andorra “Colors per al Planeta” edició 2008.

Tens un racó dalt del món | Comptant núvols, de Núria Pradas


Comptant núvols, de Núria PradasEdebé Edicions, 2018 SinopsiLa Maria té dinou anys i està enfonsada. Mesos enrere, en un accident de cotxe, el seu nòvio va morir i ella gairebé hi va perdre la vida; ara decideix passar l’estiu amb la seva àvia al poblet on estiuejava quan era petita, quan se sentia feliç simplement comptant núvols.

Viles i gents | [sense títol]


(Publicat a La Comarca el 5 d’octubre del 2018) Els catalans, quan parlen, pareix que trencon anous”, començava l’acudit que li agradava contar, ja fa uns quants anys, a un company de la colla d’amics preadolescents de Vall-de-roures.

1
2
3
4
5
...9>