Serretesfera

Visualitza

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Sambaquis


No n’havia sentit a parlar mai fins que no vaig visitar el Museu da Imigração de SP. Els sambaquis (køkkenmødding) són dipòsits de petxines construïts per l’home prehistòric que va poblar aquestes terres abans dels tupi-guaraní.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Guarda do Embaú


Aquesta nit ha plogut. M’he posat el pijama! No debades estic al poble més fred de Brasil i, encara que sigui estiu, la temperatura és fresqueta. Esmorzo aviat i agafo la carretera 390 en direcció a Bom Jardim da Serra.

Tens un racó dalt del món | Tràfic d'Abstraccions a Tarragona Ràdio


Ahir 21 de febrer concreto la invitació a participar al programa de Tarragona Ràdio Tràfic d'Abstraccions, conduït per Núria Calvó i acompanyat per l'amiga i companya multidisciplinar Marta Escolà.

Tens un racó dalt del món | Set de sang: qui és el Pau?


La premsa investiga qui és aquest Pau que protagonitza la presa d'hostatges a Tortosa. Rita, una famosa periodista, n'ha localitzat una foto de la seva primera comunió. Fa cara de bon xiquet, no?Podeu seguir el fil a twitter.

Tens un racó dalt del món | Desdefinicions (cadugat)


cadugat. Felí que ha exhaurit les set vides.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | São Joaquim


850 km al sud de São Paulo i 450 al sud de Curitiba, sempre seguint la rodovia BR116, a 1.400 metres d’altitud, dins l’estat de Santa Catarina, es troba el municipi més fred del Brasil: São Joaquim, “cidade do frio e da neve” (l’hivern de 1991 es van enregistrar -10 C).

Tens un racó dalt del món | Set de sang


Presa d'hostatges a Tortosa? Què deu voler en Pau? Per què ho ha fet?Més informació al meu twitter. Seguiu el fil.#setdesang

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Curitiba 2


Confiar. El verb és confiar. Confiar que tot anirà bé, que trobaràs la sortida, que (per molt que les coses es compliquin o per molt que el dolor insisteixi) els somnis floriran per a omplir de perfum i de color la teva vida.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | UNA COLUMNA DE FOC de Ken Follett


No cal que us digui que, com els anteriors, Els pilars de la Terra i Un món sense fi, aquest també va cap a les 1000 pàgines, i és una mica "trencabraços".També com en els anteriors, ens trobarem una novel·la costumista, tant en el retrat del dia a dia dels personatges, com en les diferents maneres de lluitar, de torturar.

Tens un racó dalt del món | Sergi Quiñonero a Tens un racó dalt del món


Sergi Quiñonero ens visita aquesta setmana a Tens un racó dalt del món, a Canal 21 Ebre, per fer una demostració de la seva forma d'entendre la poesia, no tan sols amb paraules, sinó amb actitud, amb actuacions directes amb l'entorn, per a la qual cosa realitzarà al plató dues actuacions poètiques que faran que aquest programa sigui especial.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Curitiba


Me la trobo a la Praça Garibaldi, asseguda a la font del Cavalo Babão, davant l’església de Nossa Senhora do Rosário de São Benedito (Largo da Ordem). Ofereix uns fanzines cal.ligrafiats que contenen textos i dibuixos.

Tens un racó dalt del món | Dimecres? A Tarragona per partida doble


Demà 21/2 no un acte, sinó dos:A les 19h., xerrada al programa Tràfic d'abstraccions de Tarragona ràdio amb Núria Calvó i Marta EscolàA les 20 h., a la @LlibreriaRambla La vida darrere de l'aparador, amb Francesc Valls CalçadaTarragona amiga, amics de Tarragona

Tens un racó dalt del món | Set de sang


Ui, ui, ui. La cosa és complica a Tortosa. Tothom pateix pels hostatges. S'ha escoltat el que sembla un tret.Podeu seguir al meu twitter tot el que passa#setdesang

Tens un racó dalt del món | Desdefinicions (calefracció)


calefracció. Part del sou destinada a escalfar la casa a l’hivern.

Antena Caro | Club Volei Roquetes - Jornada del 17 i 18 de febrer de 2018


n Repàs de la jornada (17 i 18 de febrer 2018) i propera jornada. Temporada 2017/2018 del Club Volei Roquetes. Amb Benjamin Cuevas.n

Antena Caro | Club Deportiu Roquetenc - Jornada del 17 i 18 de febrer de 2018


n Repàs de la jornada (17 i 18 de febrer de 2018) i propera jornada. Temporada 2017/2018. Amb Miquel Angel Campos (Cap de Premsa C.D.Roquetenc).n

Tens un racó dalt del món | Set de sang a Ràdio Móra d'Ebre


Avui, al programa Dígit de Ràdio Móra d'Ebre per parlar del projecte #setdesang impulsat per la Fira del llibre ebrenc, i que hem portat entre mans entre Albert Pujol, Jaume Boldú, que ha realitzat les fotografies, i jo mateix amb els textos d'aquest relat, Set de sang, que anem penjant en un fil al meu twitter des del passat diumenge.

Tens un racó dalt del món | Amb La vida darrere de l'aparador, a Tarragona


Tot i que no ho sembli, La vida darrere de l'aparador (Onada Edicions) és un llibre de viatges. No a destins exòtics o perillosos o llunyans, no per conèixer costums i formes de viure distants, sinó a nosaltres mateixos a través del comerç de proximitat, de les petites anècdotes que gent com nosaltres ens ajuda a reconèixer, amb destí a la humanitat.

Tens un racó dalt del món | Set de sang 3


Continua a twitter el fil de #setdesang.Com acabarà tot plegat? Qui és el Pau? Què vol?

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Ibirapuera 2


Sobreviure a una gran ciutat té mèrit, encara que aquesta megalòpoli estigui travessada pel Tròpic de Capricorn, encara que siguis acollit amb tota l’hospitalitat i generositat, encara que tinguis parcs meravellosos a 5 km de distància.

Tens un racó dalt del món | Presa d'hostatges a Tortosa?


Què està passant a Tortosa? Què s'està coent a Twitter ? #setdesangPresa d'hostatges a Tortosa?Qui és en Pau?

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | PÀGINA 155. . .


(Escrit per Ara Llibres) Som Ara Llibres esborra la pàgina 155de tots els seus llibres L’article 155 s’eternitza a la nostra vida quotidiana, i nosaltres volem passar pàgina.

Antena Caro | Els grups polítics de l'oposició de l'Ajuntament de Roquetes - 19-02-18.


n Roquetes Comunicació posa a disposició de cadascun dels grups polítics que formen l'oposició a l'Ajuntament de Roquetes, un espai de ràdio de 10 minuts de durada en la programació de cada temporada de l'emissora municipal Antena Caro, perquè puguin donar a conèixer quina és la valoració, crítiques i propostes que en fan, des del punt de vista de cada partit polític.

Tens un racó dalt del món | set de sang


Alguna cosa es mou a Tortosa i a Twitter. Avui ha començat, #setdesangNo us ho perdeu. Podeu donar alguna pista?

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Sampa 12


Molt recomanable la visita al Museu da Imigração, al barri de Mooca (metro Bresser), ubicat en l’edifici de l’antiga Hospedaria.Entre 1887 i 1978 aquest lloc va rebre més de 2,5 milions de persones de més de 70 nacionalitats (destacant italians i japonesos), que van arribar en tren procedents del port de Santos.

Tens un racó dalt del món | Set de sang


A partir de demà, us asseguro que tindreu set de sang…

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Sampa 11


Viu la vida ara, aquí mateix, com t’és donada, abans que el somni deixi de ser real.Viu-la sense passat ni futur, sense cabòries, abraçant plaer i dolor, acceptant que les coses són com són més enllà de la teva voluntat, plenament conscient que l’univers sap el que necessites i mai no et donarà res que no mereixis.

Viles i gents | La fortalesa dels llaços dèbils


(Viles i gents, publicat a La Comarca 15/2/2018) Natxo Sorolla Cada nou usuari de Facebook ha tingut un maldecap quan ha de decidir si aquell conegut, en qui fa anys va estudiar, és «amic» o no. Perquè la plataforma denomine «amics» al que simplement poden ser «contactes» o «coneguts», però també «família» o «parella» I […]

Tens un racó dalt del món | Versos per a la il·lusió


El  col·lectiu de diLLUMS d’arts al Forn promou activitats culturals a la ciutat de Tortosa i a les Terres de l’Ebre, molts ho sabeu (o ho patiu!). i ara demanem de nou la vostra col·laboració! Aquest cop es tracta d’una activitat a l’Escola de Remolins de Tortosa amb un triple objectiu:-Regalar il·lusió a xiquets i xiquetes amb pocs recursos (ser reis mags per un dia)-Afavorir la integració de xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió-Mostrar la solidaritat del món de la cultura amb l’EscolaL’Escola de Remolinsés un centre CAEP (Centre d’Atenció Educativa Preferent), i les famíles de l’alumnat disposen de pocs recursos, de forma que no es poden permetre una activitat lúdica, com ara passar una jornada a Port Aventura amb la resta de companys.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Ibirapuera


El Parc d’Ibirapuera és el pulmó verd de São Paulo, com ara el Central Park de Nova York, el Bois de Boulogne de París o els Camps Elisis de Lleida. S’agraeix que, enmig d’una ciutat tan exagerada com aquesta, hi hagi una illa de natura on poder respirar oxígen de qualitat i caminar sense el perill de ser atropellat per un vehicle.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | CONDUCE RÁPIDO de Diego Ameixeiras


Frases curtes i capítols curts o molt curts. Ben escrit. Llegit d'una tirada una tarde de diumenge de sofà i manta. És una novel·la breu, que va de dilluns a divendres. Quan comences no t'imagines que en tan poques pàgines puguin passar tantes coses.

Tens un racó dalt del món | estar calent encara


Problemes de comunicació amb el món virtual. Un parell de tècnics de telefonia acudeixen al meu auxili, s’apoderen provisionalment de la meva taula on escric i comenten entre ells, en un idioma estrany, on deu raure el problema.

Antena Caro | L'incivisme que degrada la imatge de Roquetes - 15-02-18.


n Les actuacions que porta a terme l’Ajuntament per dotar de més equipaments i serveis que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de Roquetes es veuen afectades negativament, segons ha explicat el responsable de l’Àrea de Serveis Municipals, Paco Cabanes, per les actituds incíviques de certes persones que comporten destinar temps, recursos i despeses addicionals no previstes per tal de restaurar els desperfectes provocats.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Sampa 10


La xarxa de metro de Sampa és moderna i eficient. El que crida l’atenció és que pots trobar-te versos escrits als túnels, no pas grafits, sinó fragments de poemes d’autors reconeguts. El primer que vaig veure era de Pessoa, del poema Tabacaria d’Álvaro de Campos, sortint de l’estació de Vila Madalena.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Sampa 9


Brasil és el campió mundial en el rànquing de la violència criminal, amb 59.080 morts per actes violents l’any 2015. Uns 162 cada dia. Un mort cada 9 minuts. Els darrers 15 anys han mort a Brasil per homicidi intencionat més persones que els habitants de Sevilla o Seattle.

Tens un racó dalt del món | Fals proverbi indonès1
2
3
4
5
...16>