Serretesfera

Visualitza

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM AGOST 2021


L'osset Tumi no ha voltat gaire aquest estiu. No aguanta bé la calor. Però sí que ha recomanat molt bones lectures a Instagram.  

Tens un racó dalt del món | Batman?


 Cotxe esportiu negre, finestretes abaixades, música a tot drap. Al davant, una petita enganxina de Batman, i al darrere, una gorra amb el mateix logo. L’amo en deu ser un fan. De fet, el cotxe té una semblança amb la d’aquest heroi.

Tens un racó dalt del món | el temps bola


 De vegades, el temps és cíclic; de vegades el temps bola.

Tens un racó dalt del món | Deixem de pagar les autopistes?


 Un nou article a La Marfanta, on reflexiono sobre el cost del serveis públic i la seva teòrica gratuïtat, amb l'excusa de la finalització provisional dels peatges de les autopistes.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES AGOST 2021


Que a l'estiu es llegeix més... Jo crec que no.Els llibres de relats, a banda que sempre m'han agradat, es presten força a acompanyar dies de piscina, platja o muntanya, així que aquest mes n'he enllestit un parell.

Tens un racó dalt del món | si els monstres


 De vegades, si els monstres s'amaguen entre les ombres, no és perquè esperin el moment d'atacar-te, sinó perquè els fa temor la llum.

Tens un racó dalt del món | La mirada amiga


Quan la mirada fa perenne el record,quan l'objectiu juga al teu favor. Inspirat en una fotografia de Marta Escolà, en agraïment a la seva mirada i a totes les fotografies amb què fa lluir moltes activitats culturals.

Tens un racó dalt del món | La maqueta


 L'editor ja ha rebut la maqueta del meu proper llibre. Aquí va una de les fotos. Aviat més. #joescric

Tens un racó dalt del món | La drecera, de Miquel Martín i Serra


 La drecera, de Miquel Martín i Serra Sinopsi El narrador d’aquesta història, tot just sortit de la infantesa, viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers al xalet d’una família benestant.

Tens un racó dalt del món | Dins del cor de Chopin, de Mònica Batet


 Dins del cor de Chopin, de Mònica Batet Sinopsi Dins del cor de Chopin és fruit de la fascinació que exerceix Polònia sobre l’escriptora Mònica Batet. Des del 2007, les llibretes de l’escriptora recullen històries de tota mena relacionades amb aquest país de gent acollidora, sentimental i ferida per la Història.

Tens un racó dalt del món | Xic-xac, casa


 Recordo que quan era petit i jugàvem al carrer Sant Isidre, a parar, per exemple, n’hi havia que a l’últim segon pretenia salvar-se amb la contrasenya “xic-xac, casa”, alhora que imitava amb la mà el moviment de tancar amb la clau el pany d’una imaginària porta.

Tens un racó dalt del món | Falsos proverbis


 

Tens un racó dalt del món | Objectiu fotoliterari


 Un plaer ser convidat a participar en aquest projecte que es presenta el proper 24 d’agost. Si, per la pandèmia, no podien dur gent a la Casa de l'Artista en Terres de Cruïlla, van portar la Sénia i els seus voltants als artistes.

Tens un racó dalt del món | Dos llibres


 A les portes de dos nous llibres: un en solitari, i un col·lectiu que coordino.Un és la vida mateixa; l'altre, l'impotent intent de llimar el dolor de la mort.

Tens un racó dalt del món | Una sala plena de cors trencats, d’Anne Tyler


 Una sala plena de cors trencats, d’Anne Tyler  sinopsi En Micah Mortimer té poc més de quaranta anys, viu al nord de Baltimore i arregla ordinadors a domicili, a part de fer feinetes de manteniment a l’edifici on viu.

Tens un racó dalt del món | Primera volada


 Un nou fragment de guió a la secció De pel·lícula, en aquest cas un fil de 1979 amb títol original Breaking away, traduït per Primera volada:-Continuen dient-nos gamberros. Per a ells només és una paraula; per a mi significa que no puc ser una altra cosa.

Tens un racó dalt del món | John Cheever


 Un llibre que vaig llegint lentament, conte a conte, des de fa anys: Contes, de John Cheever.Es tracta de relats llargs, d'una mida que normalment, per als meus hàbits lectors, em resulta incòmode, perquè sovint no el puc acabar d'una sola tirada, però que esdevenen un gran plaer, sobretot la forma de retratar els personatges a través del seu model de vida, minuciosament, i de rebot tota la societat de l'època.

Tens un racó dalt del món | NO NOMÉS MESSI


 NO NOMÉS MESSI Arran de l’affaire Messi dels darrers dies, he vist comentaris que es repeteixen sovint quan surten a la llum els sous d’alguns esportistes, i això em porta a reflexionar en veu alta.

Tens un racó dalt del món | L'ombra del dubte, de Dirk Kurbjuweit


 L'ombra del dubte, de Dirk Kurbjuweit Sinopsi El senyor Tiberius era un home solitari, esquiu, petit i gras, que depenia de les ajudes socials i vivia en un llòbrec soterrani a sota d’en Randolph, la Rebecca i els seus fills.

Tens un racó dalt del món | La caça de l'home


 De tant en tant, el món del cinema et dona regals inesperats. Qui m’havia de dir que, a la meva edat, descobriria una pel·lícula dels anys seixanta, protagonitzada per Marlon Brando, amb Robert Redford, Jane Fonda i un llarg i esplèndid repertori, que no recordo haver vist mai fins ara: The chase, d’Arthur Penn, traduïda com, La caça de l’home, o La jauría humana.

Tens un racó dalt del món | treure la força


 

Tens un racó dalt del món | Boulder, d'Eva Baltasar


 Boulder, d'Eva Baltasar  sinopsi La protagonista de Boulder és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM JULIOL 2021


Al meu Instagram, preparant les lectures d'estiu. Alguns pendents, algunes novetats, i alguns llibres de relats. Feina de bon fer. I també recomanant les meves novel·les ;)

Tens un racó dalt del món | Quan sembla que res no encaixa


 

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES JULIOL 2021


Aquest mes, força lectures. Potser perquè he alternat novel·les més extenses amb altres breus. També hi ha una mica de varietat: misteris, ciència-ficció, juvenils i petits plaers, aquest cop degustant un autor oriental.

Tens un racó dalt del món | que revisqui la il·lusió, per duplicat


 Treballant en paral·lel en els últims retocs de l'edició de dos llibres, un individual i un altre col·lectiu, que veuran la llum properament. Revisar galerades, triar la imatge de la coberta, corregir errades, escoltar els consells d'editors amics, posar-li el toc personal, deixar que la il·lusió revisqui encara.

Tens un racó dalt del món | Inevitablement, una nova primavera, de Mireia Ibáñez


 "Inevitablement, una nova primavera és un recull de poemes escrits per Mireia Ibañez (Santa Bàrbara, 1994) i il·lustrats per Marta Plana (Barcelona, 1992). Són 16 poemes i 16 il·lustracions que dialoguen sobre la ciclicitat dels processos emocionals que transitem, sobre cors que s'esberlen i que es reconstrueixen, sobre ànimes que cerquen i cossos que desitgen.

Tens un racó dalt del món | Guia sentimental del Maestrat, d'Amàlia Roig


Guia sentimental del Maestrat, d’Amàlia RoigOnada Edicions, 2021  Sinopsi Aquest libre vol acompanyar-te a seguir el camí pel Maestrat, que el conegues, que el trepitges, potser que te l’arribes a estimar.

Tens un racó dalt del món | Coses que trobo


 Si em seguiu només una mica a les xarxes, coneixereu el meu hàbit, mania o vici, de fixar-me en les #cosesquetroboal carrer. Ho recomano, descobrireu un món fascinant de petits objectes que atresoren milers d’històries.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | EL VENT ENTRE SAGUAROS de Montserrat Galícia


Les novel·les de viatges amb naus per l'espai, no son les que més m'agraden, i sovint em costa alguns capítols entrar en els escenaris i l'argument. Això no m'ha passat amb aquesta novel·la curta i molt ben escrita.

Tens un racó dalt del món | Llegint Napalm al cor, de Pol GuaschTens un racó dalt del món | Llegint La mida justa, de Jostein GaarderTens un racó dalt del món | les coses importants


 Com a treballador de l'Ajuntament sovint atenc persones que ens transmeten queixes o peticions, i com a escriptor, tinc el costum de fixar-me en certs gestos o hàbits humans. En aquestes peticions que ens fa la gent, especialment quan són  de forma oral, sovint noto una mena de necessitat de justificar la petició amb dades que no aporten cap informació rellevant.

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Carme Cruelles i Jesús M. Tibau


Desena conversa de la sèrie Amistat i llibres, en què parlo de forma distesa i les seves amistats del món de les lletres. Aquest cop, amb l'escriptora Carme Cruelles , parlem, entre altres coses de docència i literatura, de poesia, de Víctor Canicio.

Tens un racó dalt del món | Así en la tierra como en el suelo, de José Antonio Floría Martínez


 Así en la tierra como en el suelo, de José Antonio Floría Martínez Sinopsi Así en la Tierra como en el suelo ofrece al lector un ramillete de divertidos relatos en los que, en torno a la figura del narrador, van apareciendo una serie de personajes entrañables que destilan ironía y humanidad a partes iguales.

Tens un racó dalt del món | Converses amb l’arbre de Júpiter, de Fe Ferré


 Converses amb l’arbre de Júpiter, de Fe Ferré Editorial Comte d’Aure, 2021 Sinopsi Aquesta és la història d’una conversa ininterrompuda amb la Vida ; els seus cicles  de vida-mort-vida; les seves  llums i  ombres.

1
2
3
4
5
...14>