Serretesfera

Visualitza

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Cercle de pedres amb rossinyol


Deixes el teclat i agafes la guitarra, deixes la guitarra i t'endinses en el bosc...

Tens un racó dalt del món | Llegint Benjamin BlackAntena Caro | Reconeixement a l'empresa Frupinsa a la Festa del 14 d'abril de Roquetes - 22-04-17.


n Roquetes va realitzar el dissabte 22 d'abril l'acte central i oficial de la celebració de la seva Festa del 14 d'abril, que commemora la data del 14 d'abril de l'any 1850, quan es constituïa el primer ajuntament de Roquetes després de segregar-se de Tortosa per un Reial decret d'Isabel II.

Antena Caro | L'Informatiu Divendres 28-03-17.


n L'Informatiu d'Antena Caro, les notícies més destacades de les Terres de l'Ebre.nNotícia destacada: (ACN) La comissió d'experts consensua el calendari per sondejar els terrenys amb indicis de contaminació a Flix.

Tens un racó dalt del món | VIure, camins d'esperança, a Falset


Com ja comença a ser una tradició, el company Josep Barjuan m'ha seduït per participar en un altre dels seus projectes.L'any passat ja vaig col·laborar amb el projecte El temps (que passa), i enguany repeteixo amb el llibre Viure, camins d'esperança, que es presentarà també durant la Fira del vi de Falset, el proper 29 d'abril, a les 7 de la tarda, on setze escriptors aportarem els nostres textos, que seran il·lustrats amb vi per Josep Barjuan.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | PETITS CRIMS FAMILIARS I ALTRES MICRORELATS de Maria Pons Vidal


Cada gènere té els seus lectors, però els microrelats no acostumen a tenir massa sortida. Encara que ara amb el ressorgiment dels llibres de relats, que sembla que d'un temps ençà tornen a agafar embranzida, també aquests textos tan curiosos i breus van aconseguint el seu protagonisme.

Joan Panisello | BONART comenta la 5ª Biennal de Corbera d’Ebre


Amb motiu de la 5ª Biennal de Corbera d’Ebre, dedicada com totes les anteriors als DRETS HUMANS, i en especial en aquesta ocasió als refugiats, la revista BONART publica, en el seu apartat Bonart Actualitat, els detalls de l’exposició, les dates, els indrets on se celebra i la participació directa en aquesta mostra del ceramista Joan Panisello, membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica.

Tens un racó dalt del món | Jugant amb permís de Moncada


Avui recordo algun d'aquells jocs literaris que proposava cada setmana al blog i, amb permís de Jesús Moncada, em permeto la llicència de transcriure una frase de Camí de sirga, acompanyada de dues de falses que m'he inventat.

Joan Panisello | Cinquena Biennal d’Art a Corbera d’Ebre


Com una nova proposta artística, s’organitza la cinquena Biennal d'Art al Poble Vell de Corbera. Una cinquantena llarga d'artistes de Catalunya, Galícia i diversos països del món (Argentina, França.

Antena Caro | L'Informatiu Dijous 27-04-17.


n L'Informatiu d'Antena Caro, les notícies més destacades de les Terres de l'Ebre.nNotícia destacada: (ACN) Amposta reviurà l'arribada de l'electricitat en la novena edició de la Festa del Mercat a la Plaça.

Antena Caro | Òmnium 334 - Sergi Navarro, llicenciat en Història i Màster en Arqueologia - 27-04-17.


n Aquesta setmana al programa d'Antena Caro ''Òmnium'' núm. 334, Conrad Duran entrevista a Sergi Navarro, llicenciat en Història i Màster en Arqueologia, guanyador del XXIV Premi d'Història Enric Bayerri i Bertomeu, atorgat per l'Associació de Veïns Jesús-Catalònia, de Jesús, amb el seu llibre ''Fvnvs Dertosanorvm.

Tens un racó dalt del món | Imatges de Sant Jordi


Un Sant Jordi més com a escriptor, i en són 17 des del 2001 (bé, 16; me'n vaig saltar un per motius infinitament millors).De bon matí em resulta impossible quedar-me a casa, i quan encara no han acabat de muntar les parades, ja oloro el dia.

Tens un racó dalt del món | Llegint Quadern d'albades, de Carles Duarte


Properament al programa Tens un racó dalt del món de Canal 21

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Pluja benaurada


Havies oblidat el so de la pluja, aquest degotall constant que davalla del cel i esbandeix la terra esquerdada, amarant-la de promeses vegetals.

Antena Caro | L'Informatiu Dimecres 26-04-17.


n L'Informatiu d'Antena Caro, les notícies més destacades de les Terres de l'Ebre.nNotícia destacada: (ACN) Els productors de carxofa del Baix Ebre denuncien una caiguda de preus que fa inviable la seva recol·lecció.

Antena Caro | Declaracions del Portaveu de PSC, Pere Romagosa, Ple Ordinari 25-04-17.


n Declaracions del Portaveu del PSC, Pere Romagosa Folch, del Ple Ordinari de l'Ajuntament de Roquetes del mes d'abril, celebrat el 25-04-17.n

Antena Caro | Ple Ordinari - 25 d’abril de 2017.


n El dimarts 25 d’abril de 2017 es va celebrar a la Sala de Sessions de l'Ajuntament de Roquetes el ple Ordinari corresponent al mes d’abril. El regidor d’EiPR, Josep Bertomeu, va excusar la seva absència per motius laborals.

Antena Caro | Club Deportiu Roquetenc - Jornada del 22 - 23 d'abril de 2017


n Repàs de la jornada (22-23 d'abril) i propera jornada. Temporada 2016/2017. Amb Miquel Angel Campos (cap de Premsa C.D. Roquetenc).n

Antena Caro | Termini de presentació de la DUN i el perill de l'arribada del bacteri ''Xylella Fastidiosa'' - 26-04-17.


n Aquesta setmana al programa d'Antena Caro, ''El Món de la Pagesia'', presentat per Josep Olivas, pagès de Roquetes, parlem del termini de presentació de la DUN, Declaració Única de Cultiu, del perill de l'arribada del bacteri ''Xylella Fastidiosa'' i de la nova polèmica de l'herbicida ''Glifosat''.

Tens un racó dalt del món | Presentació recull premis Terra de fang


Divendres passat, 21 d'abril, vaig assistir a la presentació del llibre recull d'obres dels premis Terra de fang 2015 i 2016, on tinc l'hornor de ser inclòs amb l'obra Sota la pell hi ha carn encara que va obtenir el premi de poesia el 2016.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | TRES MINUTOS DE COLOR de Pere Cervantes


A Coque Brox, una pèrdua molt dolorosa li va estroncar la vida, va provocar la seva separació i el distanciament amb la seva filla adolescent. És un policia a qui li agraden les coses autèntiques, i detesta que Barcelona es vagi convertint en una ciutat turística.

Tens un racó dalt del món | Tot just poques traces


Tot just poques tracesendevino del meu port:les pedres que fan un poble,el vol d’una il·lusió..Inspirat en una fotografia de Joan Cassini.

Antena Caro | L'Informatiu Dimarts 25-04-17.


n L'Informatiu d'Antena Caro, les notícies més destacades de les Terres de l'Ebre.nNotícia destacada: (ACN) Dilluns es va celebrar el Dia de les Esquadres a les Terres de l'Ebre. En 5 anys els fets delinqüencials s'han reduït a l'Ebre un 25%.

Tens un racó dalt del món | IV Trobada d'escriptors de les Terres de l'Ebre: sumar, xalar.


Sumar i xalar són dos dels verbs que procuro conjugar quan organitzo activitats culturals. Trencar barreres, fer més propers els llibres i els seus autors, col·laborar, conèixer-se, estimar.Amb aquest ànim, Ricardo Gascón, llavors president de l’AMPA del més antic dels instituts de Tortosa, impulsà el 2014 un esmorzar de Sant Jordi per a agafar forces alimentícies i anímiques de cara a la diada del llibre i la rosa.

Tens un racó dalt del món | De peus a terra?


Sovint aprofito imatges de fons que representen alguna cosa propera per a escriure els meus aforismes, reflexions, versos, etc, com ara estovalles, rajoles de casa, voreres de Tortosa, parets de Cornudella, etc.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Subtil 5


És l'equilibri, el que busquem, el balandreig de l'ànima. Poder dormir bé. Poder respirar bé. Poder ser. Subtils, ens enlairem cap a regions inexplorades. No és sexe, sinó tantra. No és art, sinó l'alquímia dels elements.

Tens un racó dalt del món | Catàleg d'activitats de Jesús M. Tibau


En aquest apunt he volgut reunir el catàleg d'activitats per a les quals es posa a la vostra disposició aquest escriptor especialitzat en el relat breu, natural de Cornudella de Montsant i tortosí d’adopció, que fa anys que intento viure del “cuento”.

Antena Caro | Sant Jordi 2017, els llibres més venuts a Roquetes i a les Terres de l'Ebre - 24-04-17.


n El diumenge 23 d'abril es va celebrar la tradicional Festa de Sant Jordi, on un any més els llibres i les roses van ser els protagonistes d'una jornada festiva solejada i amb temperatures suaus. Com ja ha passat en anys anteriors, a les Terres de l'Ebre la xertolina Francesca Aliern, aquest any amb el seu nou llibre 'Negre Estalzí', ha estat una de les autores locals amb més èxit.

Antena Caro | L'Informatiu Dilluns 24-04-17.


n L'Informatiu d'Antena Caro, les notícies més destacades de les Terres de l'Ebre.nNotícia destacada: Roquetes va realitzar el dissabte 22 d'abril l'acte central i oficial de la celebració de la seva Festa del 14 d'abril, que commemora la data del 14 d'abril de l'any 1850, quan es constituïa el primer ajuntament de Roquetes després de segregar-se de Tortosa per un Reial decret d'Isabel II.

Tens un racó dalt del món | Sempre Gerard Vergés


Sempre amb Gerard Vergés, rellegint-lo

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | SANT JORDI


Us desitjo que tingueu una Diada de Sant Jordi plena de roses, petons, abraçades... i sí, és clar, molts i molts llibres!!!!

Tens un racó dalt del món | Tots els sonets, de William Shakespeare, traducció de Gerard Vergés


Tots els sonets, de William Shakespeare, traducció de Gerard VergésAdesiara Editorial, 2017 SinopsiGerard Vergés va llegir intensament i assídua l’obra de William Shakespeare des de ben jove. Amb el pas dels anys, la presència del Bard de Stratford-upon-Avon es féu palesa a totes les facetes de la producció original de Vergés.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | Cap RasTens un racó dalt del món | No és la derrota, sinó el vent, a l'Institut de Roquetes


Ahir em van convidar a l'Institut de Roquetes per llegir textos d'amor, aprofitant la propera diada de Sant Jordi: llibres, escola, amor, lectures...  són ingredients irresistibles per a mi.A mi m'ha tocat fer la lectura a tres classes de 2n d'ESO, i disposem de quinze minuts per aula, que, per cert, no en saben res: sorpresa!He escollit un parell de fragments del recul No és la derrota, sinó el vent, de la col·lecció Maremàgnum d'Onada Edicions, pensada expressament per ser treballat a ESO, amb la seva guia didàctica i tot.

Tens un racó dalt del món | Entrevista a L'Ebre


Avui, entrevista al setmanari L'Ebre, de la mà de Marina Pallàs, per parlar de les 100 trobades del Club de Lectura de Tortosa.

ENTRELLUM - TONI IBANEZ | La crida del bosc


Sóc arbre que m'arreloOcell que obre les alesQuan canto sóc rossinyolQuan ballo onada arrissadaQuan ric un raig de solQuan ploro pluja esperadaI en el silenci, quan m'adormo,Sóc una estrella llunyanaI un cor que encara bategaPer estimar de matinada

1
2
3
4
5
...11>