Serretesfera

Visualitza

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Carme Cruelles i Jesús M. Tibau


Desena conversa de la sèrie Amistat i llibres, en què parlo de forma distesa i les seves amistats del món de les lletres. Aquest cop, amb l'escriptora Carme Cruelles , parlem, entre altres coses de docència i literatura, de poesia, de Víctor Canicio.

Tens un racó dalt del món | Así en la tierra como en el suelo, de José Antonio Floría Martínez


 Así en la tierra como en el suelo, de José Antonio Floría Martínez Sinopsi Así en la Tierra como en el suelo ofrece al lector un ramillete de divertidos relatos en los que, en torno a la figura del narrador, van apareciendo una serie de personajes entrañables que destilan ironía y humanidad a partes iguales.

Tens un racó dalt del món | Converses amb l’arbre de Júpiter, de Fe Ferré


 Converses amb l’arbre de Júpiter, de Fe Ferré Editorial Comte d’Aure, 2021 Sinopsi Aquesta és la història d’una conversa ininterrompuda amb la Vida ; els seus cicles  de vida-mort-vida; les seves  llums i  ombres.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | OFERTA D'ESTIU!!


 

Tens un racó dalt del món | treure del mig


 Camí del súper, enmig d’una vorera, trobo un moixó mort; sembla una oroneta. La seva fragilitat es veu total, aquí al terra, lluny del cel que solca a velocitat precisa a la recerca d’aliment i per fugir dels perills.

Tens un racó dalt del món | Arran de cel


Quan la teva ferida m'assenyala,quan s'alcen records que he heretatper a cridar-me en silenci,i també alguna carícia del temps. Inspirat en l'exposició de fotografia de Josep Maria Balagué, que es pot visitar al Museu de l'Ebre de Tortosa fins el 29 d'agost.

Tens un racó dalt del món | Raffaella


  Hi havia un temps en què jo tenia al voltant de quinze anys, en què descobrim que la música de la germana Itàlia és quelcom més cantants amb la veu rogallosa que xulegen més d’un cop les dones.

Tens un racó dalt del món | Petjades i repòs


Petjades i repòs,la dansa fugissera,les emocions al record.. Inspirat en una fotografia de Rafael Ricote , en motiu del doble espectacle "2 mirades creatives" de Marta Viladrich i Valer Gisbert, que va tenir lloc al Campus de la Universitat Rovira i Virgili de Tortosa el 26 de juny

Tens un racó dalt del món | A este lado del mundo, de David Trueba


  Avui a la secció de pel·lícula, un fragment del guió de A este lado del mundo, vista al al festival de cinema Mónfilmat, fins el 4 de juliol.La desesperación es un trampolín de tres pares de cojones.

Tens un racó dalt del món | Línia blava, de Ramon Solsona


 Línia blava, de Ramon Solsona, s’està convertint en un llibre a què acudeixo amb regularitat perquè m’acompanyi quan vaig de viatge. En tinc una versió de butxaca que facilita el seu transport, però sobretot me l’emporto perquè és una delícia.

Tens un racó dalt del món | Armugan, de Jo Sol


 Avui a la secció de pel·lícula, un fragment del guió d'Armugan, vista al al festival de cinema Mónfilmat, fins el 4 de juliol.Odio la vida por lo que es, por lo que nos hace. la vida pesa sobre los cuerpos.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM JUNY 2021


Fa dies que patim calor, però el Tumi encara no s'atreveix a anar de vacances, està de primera prenent el sol al jardí.Us passo els llibres compartits al meu Instagram:https://www.instagram.com/ramona.

Tens un racó dalt del món | Tenir cura


 Assegut a un banc mentre llegeixo, admiro com una dona cobreix el seu cotxe amb una mena de drap gran. No és una funda que el protegeixi completament, sinó sols gran part del sostre. Fa joc amb el color granate del vehicle.

Tens un racó dalt del món | Límits


 Una parella gran camina agafada del bracet pel passeig de Ribera. Ell, amb pas insegur, s’agafa més a ella, que ella a ell. S’aturen en un punt en concret. Miren endavant un moment, intercanvien impressions.

Tens un racó dalt del món | L'estrany llenguatge de les ones


 

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES JUNY 2021


Aquest mes... el llibre d'un company de signatures de St. Jordi, alguna lectura de companys de festivals, alguna per presentar l'autora, i les de fantasia per preparar un nou projecte de relats conjunts.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LA CADENA de ADRIAN McKINTY


Suposo que si llegeixes que quan Adrian McKinty va parlar de la novel·la amb el seu editor, aquest ja li va fer un avançament de més de 10.000€, i que també abans de ser publicada s'havia venut a 36 països, i els drets a la Paramount per fer una pel·lícula, et crees unes expectatives que molts cops no es compleixen, però en aquest cas ho ha fet amb escreix.

Tens un racó dalt del món | Tots els camins, de Joan F. MiraTens un racó dalt del món | Reflexos en un ull daurat, de Carson McCullers


 Llegint Reflexos en un ull daurat, de Carson McCullers, traducció d'Alba Dedeu, que afegeixo a la meva col·lecció de vídeo lectures que recullo al blog De lector a escriptor.

Tens un racó dalt del món | Emprenent el vol


 21 de juny de 2021. Festa fi de curs i fi de Primària de la primera promoció de l’Escola Sant Llàtzer del nostre fill; una tarda plena d’emocions que es vessen pels ulls, perquè és una classe molt especial.

Tens un racó dalt del món | caminem vora la llum


 

Tens un racó dalt del món | Arran de vers


 Durant aquest temps de pandèmia he col·laborat alguna vegada al programa Arran de vers, a frec de llavi, de Constantí Ràdio, convidat per Isabel Ribera.A l'últim programa, llegeixo un poema de Gerard Vergés.

Tens un racó dalt del món | Amb Georgie Dann a Aldover


 19 de juny de 2021 Convidats per Valer Gisbert, diLLUMs d’arts al Forn participa en la 1a Festa dels Solstici que s’organitza a Aldover. Valer ens ofereix que la possibilitat que fem el que vulguem, i vista la idea general d’un acte festiu, estiuen, lúdic, entre arbres a la vora del riu, sumat a la necessitat de riure que tenim després dels mesos de pandèmia, proposem dur a la pràctica el recital possiblement més original que hem fet: Dillums Dann al Forn, inspirat en lletres de cançons de Georgie Dann.

Tens un racó dalt del món | Guia per un dia.


 De vegades –o sovint- la gent de la cultura ens lamentem de la poca repercussió que obtenen les nostres activitats, que es venen pocs llibres o discs, que assisteix poca gent a alguns actes que tenen poc o nul ressò mediàtic.

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Sílvia Mayans i Jesús M. Tibau


Vuitena conversa de la sèrie Amistat i llibres, en què parlo de forma distesa i les seves amistats del món de les lletres. Aquest cop, amb l'escriptora Sílvia Mayans, parlem, entre altres coses de la nostraarribada a les Terres de l'Ebre i dels nostres llibres.

Tens un racó dalt del món | Una capsa feta de paraules


 

Tens un racó dalt del món | records perennes


 

Tens un racó dalt del món | SCHUMACHER


 Fan obres a la plaça de davant la Catedral, i el carrer Felip Pedrell té tallat un dels dos carrils que ocupa una enorme grua que es veu des de ben lluny. El personal que hi treball dona pas alternatiu als vehicles d’un i altre sentit.

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Joan Pinyol


Vuitena conversa de la sèrie Amistat i llibres, en què parlo de forma distesa i les meves amistats del món de les lletres. Aquest cop, amb l'escriptor Joan Pinyol, parlem de records compartits, especialment des de 2008 en què van coincidir les promocions dels postres llibres Pilota de set i El vertigen del trapezista, de la seva vinculació amb les Terres de l’Ebre, de al seva lluita per a treure el seu avi del Valle de los Caídos, de la seva relació amb Pere Calders, i moltes altres coses.

Tens un racó dalt del món | peras al olmo


 Esperant tanda en una botiga de fotografia. Es nota que és època de matriculacions. Moltes mares amb els fills o filles, avui especialment ben vestits, retocant el pentinat a última hora. I jo amb el meu.

Tens un racó dalt del món | Paràsits


 A la secció de pel·lícula, un fragment del guió de Paràsits:Pes això la gent no ha de fer plans. Sense un pla, res pot sortir malament. I si alguna cosa surt de control, no importa. 

Tens un racó dalt del món | El vertigen del trapezista, a l'Escola d'Adults


 De tots els setze llibre que he publicat fins ara, sense cap mena de dubte, el que més he treballat, el més comentat, el que més quilòmetres m'ha fet fer amb activitats des de L'Escala fins a Alcúdia de Crespins, és El vertigen del trapezista.

Tens un racó dalt del món | Converses agafades al vol


 Converses agafades al vol. Dues dones parlen aturades a la vorera. L’una, que es creu amb la necessitat d’aconsellar l’altra, li recomana: “Tu, a veure què et demana el cos”. Potser és així de senzill, escoltar el cos, i els consells a peu de carrer.

Tens un racó dalt del món | Afectes secundaris


 Descobrir una vacuna contra la intolerància, amb afectes secundaris.

Tens un racó dalt del món | Desdefinicions (dictatdura)


 dictatdura. Tirania que pateixen alguns escriptors i periodistes d’haver d’escriure allò que els manen.

Tens un racó dalt del món | I de sobte, la vida fa un gran salt


 Al costat de l’skate park hi ha un muret d’uns dos metres d’alçària on les mares i pares ens hi acostumem a seure per no perdre detall de les evolucions dels nostres fills. -Jo salto de dalt fins allí! –li diu orgullós un xiquet d’uns vuit o nou anys a son pare, mentre recrea la trajectòria amb el braç.

<1
2
3
4
5
...14>