Serretesfera

Visualitza

Tens un racó dalt del món | Continuem? Continuem!


Dissabte al matí, 1 de maig, a l'hora del vermut, presentació al tercer intent, després de diversos ajornament, del llibre Continuem?, amb textos d'Ernest Redó i fotografies de Carles Carreras.Hem patit fins a l'últim moment, ja que la pluja ens amenaçava des de feia dies, però la llum ha acabat imposant-se a Lo portal de Tamarit de Tortosa.

Tens un racó dalt del món | Literatura per a setembre


 Revisar paper vells i recordar que a COU em va quedar Literatura per a setembre.

Tens un racó dalt del món | La flamenca Emma, d’Irene López, amb il·lustracions d’Ainhoa Kuns


 La flamenca Emma, d’Irene López, amb il·lustracions d’Ainhoa Kuns Sinopsi El conte narra la història de l’Emma, la flamenca més flamenca del Delta, que viu a la colònia de la Badia dels Alfacs.

Tens un racó dalt del món | Desdefinicions (triomfart)


 Triomfart. Qui rep sense il·lusió la vuitena medalla d'or.

Tens un racó dalt del món | A La Romàntica


 A la nova llibreria d'Amposta, La Romàntica, ja tenen exemplars del que potser és el meu llibre més estimat, Per no perdrem les molles (Editorial Petròpolis), el meu segon dietari on mon fill té un gran protagonisme.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES D'ABRIL 2021


Aquest mes una mica de tot: negre, fantàstic, amb missatge i també d'aprenentatge, que mai sobra.Si penso amb tot l'embolic que he tingut aquest mes, encara he llegit prou...      

Tens un racó dalt del món | Dona aparentment de ferro


 Dona aparentment de ferro, que plora per dintre.

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Pilar Romera


 Tercer vídeo de la sèrie AMISTAT I LLIBRES, que amb el títol defineix prou bé el contingut. En aquest cas, parlo amb Pilar Romera de llibres, de novel·les, de contes, d'Els impostors, del llibre col·lectiu Assassins de l'Ebre, de literatura ebrenca, de la força del riu, d'amics comuns com Miquel Esteve o Eduardo Margaretto, de la capacitat que dóna la literatura de posar-se a la pell de l'altre, etc, i tot amb complicitat i somriures.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | "BISTURÍ" La 3a. més venuda!


El diari Segre publica que la novel·la "BISTURÍ" ha sigut la 3a. novel·la més venuda a Lleida per Sant Jordi.Gràcies a tots per fer-ho possible!!!Podeu seguir totes les noticies referents a la novetat i les meves activitats a: http://ramona-sole.

Tens un racó dalt del món | resignació


 La resignació, t’apropa o t’allunya de la felicitat?

Tens un racó dalt del món | La Tortosa de Gerard Vergés


Aquest matí, a l'espai del seu nom al parc municipal de Tortosa, tindrà lloc el ja tradicional recital dedicat a Gerard Vergés, organitzat per diLLUMs d'arts al forn, amb l'Ajuntament de Tortosa i Òmnium Cultural Terres de l'Ebre.

Tens un racó dalt del món | VII Premi de narrativa breu Ciutat d'Amposta


Em plau compartir amb vosaltres que avui m'han concedit el VII Premi de narrativa breu Ciutat d'Amposta.L'he guanyat amb un recull de disset relats amb el fil conductor de l'esport. Sovint es parla de l'esport i la cultura com si fossin rivals, i en aquests relats he mirat de fusionar-los.

Tens un racó dalt del món | Definició gràfica d'un microescriptor


 

Tens un racó dalt del món | Lletres a les aules. Visita a l'Escola Port Rodó


 Hi ha alguna forma millor de preparar Sant Jordi que visitar una escola?Avui he gaudit un cop més d'aquesta experiència, gràcies al programa Lletres a les aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

Tens un racó dalt del món | Novetats ebrenques de Sant Jordi


 Des de 2014, repasso  amb Gustau Moreno a Canal 21 Ebre les novetats ebrenques per Sant Jordi.Procuro estar a l'aguait i no deixar-me cap dels llibres, essencialment de literatura, que s'han publicat des del Sant Jordi anterior, i ho faig amb estima pels meus companys de lletres.

Tens un racó dalt del món | Presentació d'Un estiu al delta, de Pilar Garriga


 Avui, a la Biblioteca de Tortosa, enmig d'una frenètica llista d'activitats culturals, presento, juntament amb Ricardo Gascón, el llibre Un estiu al delta, de Pilar Garriga. Una nova aventura del seus personatges, la Mont i el Martí, que hem vist créixer al llarg de tots els seus llibres.

Tens un racó dalt del món | Recordant Josep Igual


 Al Programa cada día escribo el libro de Ràdio Ràpita, conduït per Eduardo Margaretto i Miquel Reverté, recordant l'amic i escriptor Josep Igual, juntament a Rafael Haro i Xavier Miró.El podeu escoltar en aquest enllaç.

Tens un racó dalt del món | Fem florir la cultura per Sant Jordi


 Troballa a Tortosa. Campanya FLORIR LA CULTURA PER SANT JORDI.Més informació a Fundació Carulla.

Tens un racó dalt del món | Actes Sant Jordi. Homenatges a Gerard Vergés i a Josep Igual


 Aquesta setmana participo en un parell d'actes a Tortosa amb homenatges inclosos a dos grans de la literatura, en general, i de les lletres ebrenques en concret: Gerard Vergés i Josep Igual.El 23 d'abril a les 19 hores, a la plaça de l'Absis, dins de l'acte d'Òmnium Cultural "Paraula viva", i abans del concert de Pili Cugat i Carlos Lupprian, Sílvia Panisello, Ernest Redó i jo mateix, llegirem textos breus de Josep Igual, gran escriptor, enorme dietarista, i enyorat amic, que ens va deixar el passat mes de març.

Tens un racó dalt del món | Lluny de qualsevol altre lloc


 Dissabte passat vaig participar amb la lectura d'un fragment a la presentació del llibre Lluny de qualsevol altre lloc, de Fèlix Edo (onada Edicions), a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Tens un racó dalt del món | Amistat i llibres: Fàtima Beltrán i Jesús M. Tibau


 Fa uns dies vaig dur a terme una conversa a distància amb l'amic i escriptor Ernest Redó. Per una altra part, fa unes setmanes, amb l'amiga i escriptora Fàtima Beltrán, vam fracassar en l'intent de gravar una conversa via instagram, però com que vam xalar fent-la, i som tossuts, finalment ahir la vam poder dur a bon terme en el mateix format que amb Ernest Redó.

Tens un racó dalt del món | Un instant nu


Reposa l'aiguaun instant nu.La llum tremola. Inspirat en una fotografia de Marc Prades.

Tens un racó dalt del món | La vista als dits, de Joan Todó


 La vista als dits, de Joan TodóLabreu Edicions, 2021 Sinopsi recull, revisats, els seus dos primers llibres de poesia publicats en aquesta mateixa col·lecció, Los fòssils (al ras), ara convertits en Los fòssils al ras, i El fàstic que us cega, revisitats i revisats amb el cisell de l’experiència poètica i vital.

Tens un racó dalt del món | Coses que trobo


 L'amor s'entén en totes les llengües.I els cors perduts.

Tens un racó dalt del món | Fins i tot els morts, de Benjamin Black


Fins i tot els morts, de Benjamin BlackBromera Edicions, 2017  SinopsiEn Quirke ha viscut massa temps entre els morts. Últimament, ha patit al·lucinacions i pèrdues de coneixement. La causa sembla ser una antiga ferida d’un cop brutal i, segons el metge, tan sols necessita un descans prolongat.

Tens un racó dalt del món | cares del món


 Davant d'aquest rostre, no m'he pogut estar de recordar l'antiga secció del blog Cares del món.

Tens un racó dalt del món | tanta vida dintre


 Li van comprar un tap; tenia tanta vida dintre, que se li sobreeixia. Però el tap era de sucre, i el va fondre en un no-res. Dedicat a Josep Lleixà, Fifo

Tens un racó dalt del món | L'amor no fa mal


 L’Ajuntament de Roquetes encarrega a Ignasi Blanch un mural a la Raval de Cristo, davant de les escoles. Des dels diLLUMs ens assabentem un dia abans que el pintarà el 14 d’abril de 2021, amb el lema L’AMOR NO FA MAL i, de forma impulsiva i entusiasta, no podrem reprimir les ganes de participar d’alguna manera, i comencem a moure fils per a buscar col·laboracions.

Tens un racó dalt del món | La doble mort d’un anarquista, de Josep Gironès


 La doble mort d’un anarquista, de Josep GironèsPagès Editors, 2021  Sinopsi L’any 2012, un matrimoni de jubilats torna al poble dels seus ancestres, on volen arranjar cal Crostó, una casa de la seva propietat.

Tens un racó dalt del món | Una nit a Casablanca


 I per  ala secció de pel·lícula, un parell de fragments del guió d'Una nit a Casablanca, amb els germans Marx.-S'avorreix?-Només s'avorreixen els ximples, com ja deu saber..-No li dirà que no a una senyora?-I per què no?  Ami sempre em diuen que no.

Tens un racó dalt del món | Dos llibres, dos amics; conversa literària i vital


 Aprenent a fer ús de les teconologies, i intentant treure profit de la situació que vivim, i que ja no cal esmentar, ahir vaig mantenir una conversa via vídeo conferència amb l'amic, escriptor, músic i mestre, Ernest Redó.

Tens un racó dalt del món | Sense fer soroll, Andreu Alanyà


 Sense fer soroll, Andreu Alanyà Linx Edicions 2021 Sinopsi Sense fer soroll recull tres poemaris on l'autor despulla, en "LLETRES COLOR DE FANG" de vestimentes supèrflues els seus sentiments, compartint de forma intimista la nuesa de l'anima i la passió per fer de la paraula un camí d'estima, expressant amb serenor la necessitat d'abocar tot el sentit al blanc paper.

Tens un racó dalt del món | TE’N CONTARÉ MÉS DE 100 -CRÒNIQUES ESCOLARS- Joan-Josep Sancho


 TE’N CONTARÉ MÉS DE 100 -CRÒNIQUES ESCOLARS- Joan-Josep Sancho Onada Edicions, 2021  Sinopsi “Escrivíem amb ploma i a cada pupitre hi havia un tinter”, “Pujàvem ordenadament a les classes, on ens esperava el caliu de l’estufa de llenya”, “Aquell parvulari no tenia ni serveis i féiem les nostres necessitats al solar del davant”, “Recordo el gust del fluor que glopejàvem setmanalment”, “L’escola és més que mai una finestra oberta al món”, “A l’escola hem aprés les normes del joc de la vida”, … Són petits fragments de la història escolar dels darrers 70 anys, a Alcanar i a les Cases d’Alcanar, extrets de les “més de 100” cròniques que, responent a la invitació de Joan-Josep Sancho, han escrit un centenar de persones, d’entre 22 i 77 anys, pertanyents a tots els sectors i centres educatius del municipi.

Tens un racó dalt del món | Parlant de Josep Igual


 A la Cadena SER Ebre, amb Sílvia Tejedor, parlant de Josep Igual.

Tens un racó dalt del món | El personatge més fotografiat de Tortosa


 Com sempre que surto a passejar per la Via Verda, em trobo amb el personatge més fotografiat de Tortosa: el gat del Pont Roig. Es troba sempre més o menys al mateix lloc, amb un marge d’errada de pocs metres quadrats, a l’estreta franja on s’acaba (o comença) l’antic pont del ferrocarril i les escales que baixen cap al barri de Ferreries.

Tens un racó dalt del món | Paradisos propers. Aquí, aquí!!!!!


 A la vorera, una mare i una xiqueta petita, de mirada pura i brillant (com diuen els del Búnquer de tots els personatges de què parlen al programa de ràdio). La filla es deixa anar de la mà de sa mare, amb un somriure de felicitat difícil de superar i, mentre assenyala amb el dit, crida: Aquí, aquí! Es troben davant de la botiga de joguines Gascó.

<1...2
3
4
5
6
...14>