Serretesfera

Visualitza

Tens un racó dalt del món | Paradisos particulars


 Un nou article a La Marfanta per a reflexionar en veu alta sobre l'allau de visitants durant aquests dies de vacances.

Tens un racó dalt del món | Suddenly, last summer


 Nous fragments de guió a la secció De pel·lícula. Aquest cop del film Suddenly, last summer..No existeix la paraula. Perds els teus pares i ets orfe, perds el teu marit i els vídua; tot i això, perds el teu fill i ets.

Tens un racó dalt del món | Coses que trobo


 #cosesquetrobo Trobo una estrella de color rosa, malmesa i tirada al carrer. No és l’estrella que guiava els Reis d’Orient, ni un cometa que anuncia mals averanys. El seu origen és menys llunyà; el seu destí, més injust.

Tens un racó dalt del món | qui va inventar el telèfon?


 Fa una anys vaig iniciar una etiqueta al blog sobre acudits. L’humor sempre m’ha acompanyat. Ha estat una bona eina per a navegar per la vida i, en general, el bon humor és una de les característiques que acostumo a trobar entre els meus millors amics.

Tens un racó dalt del món | Sorteig d'un conte a la carta


 Per si voleu participar al sorteig que fa l'Aixeta, d'una bossa i d'un conte a la carta personalitzat, anant al meu twitter.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | INSTAGRAM MARÇ


Us deixo les imatges de llibres que he compartit a Instagramhttps://www.instagram.com/ramona.sole.lectura/Aquest més està dividit entre les recomanacions en imatge i els directes amb autors. I també una mica d'autopublicitat, què és el que toca quan s'acaba de publicar la teva última novel·la.

Tens un racó dalt del món | Amore, de Miquel Bort


 Amore, de Miquel BortOnada Edicions Mar, una dona a punt d'arribar als quaranta anys, casada i amb un fill, un dia, mentre treballava al súper, creua la mirada per segona vegada amb uns ulls, acompanyats d'uns llavis i d'una veu que durant molt temps havia estat cercant sense èxit, tot just després del seu cara a cara amb la mort.

Tens un racó dalt del món | Una dolça abraçada, de Sarai Bertomeu Ortiz


 Una dolça abraçada, de Sarai Bertomeu Ortiz, amb il·lustracions d'Ivan AlfaroEditorial BabidibúSinopsi La protagonista del conte perd una bona amiga i viu les diverses etapes del dol acompanyada per les seves emocions i pels seus estimats.

Tens un racó dalt del món | I un cop de vent els despentina, 10 anys


 Avui fa 10 anys que es presentava el recull de contes I un cop de vent els despentina (Cossetània Edicions). El meu 6è llibre, i ara en porto 16 de publicats, i molts més d'escrits.Podeu veure la crònica d'aquella presentació en aquest enllaç.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | LECTURES DE MARÇ 2021


Aquest mes he llegit força llibres de relats, en dos dels quals participo també amb un escrit. Aniversaris, homenatges i molta qualitat.De les novel·les destacaria "L'obscur adeu de Teresa Lanza", que he gaudit molt.

Tens un racó dalt del món | Expulsat de la taula de negociació


 Expulsat de la taula de negociació un intèrpret de llenguatge de signes per aixecar el dit que no tocava.

TUMATEIX LLIBRES, parlem de llibres. | L'OBSCUR ADEU DE TERESA LANZA de Toni Hill


No us passa que com més us agrada una novel·la menys sabeu com explicar-ho?Crec que Toni Hill fa una feina magnífica explicant una trama complexa i a la vegada molt quotidiana, afegint-t'hi a més tocs sobrenaturals encaixats de manera plàcida, creant una sensació inquietant durant tota la novel·la.

Tens un racó dalt del món | No country for old men


 Més frases per a la secció De pel·lícula. Aquest cop de No country for old men, dels germans Coen:.No pots detenir el que vindrà. Les coses no esperen ningú; això és vanitat..-He tingut dos somnis.

Tens un racó dalt del món | Lo panilló de Gandesa, de Marc Jornet Niella i Àngels Cid Fornós


 Lo panilló de Gandesa, de Marc Jornet Niella i Àngels Cid Fornós 10è llibre de la col·lecció de la Cabreta. Explica una tradició única al nostre voltant, la d'anar a buscar un berenar format per un pa petit i rodó, castanyes, mandarines, embotit i panellets a casa els padrins o iaios, per la festa de Tots Sants, el primer de novembre.

Tens un racó dalt del món | Quaderns deltaics, de Josep Igual


 Som cors amb peus al segle XX que esperàvem amb il·lusió de canvi l'arribada del mític 2000 i del nou mil·leni. La nostra carta de desitjos era llarga. Però els Reis d'Orient són un conte bonic, i el segle XXI ha estat una decepció, una macabra reiteració de vicis.

Tens un racó dalt del món | L’Ot, el dron i el lladre de la motxilla, de M. Àngels Bogunyà i Jaume Bosch


 L’Ot, el dron i el lladre de la motxilla, de M. Àngels Bogunyà i Jaume Bosch Baula Edicions L’inici d’una gran aventura Es diu Ot. No ha aclucat l’ull en tota la nit. És el seu aniversari!Espera el regal; l’espera amb candeletes perquè l’ha demanat moltes vegades.

Tens un racó dalt del món | A la ruta poètica de la Cala


 L'Ateneu Calero impulsa La ruta poètica de La Cala, que es pot seguir a diferents punts de L'Ametlla de Mar.Tinc la satisfacció que hagin seleccionat obra meva a la ruta.Les poesies recitades a la Ruta Poètica són d’autors de les Terres de l’Ebre com Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Anneta Martí, Àngel Martí, Montse Pallarés, Josep Lleixà, Manel Brull, Miquel Reverté, Ramon Margalef, Conxita Jiménez, Àngels Puente, Manuel Pérez Bonfill, Tomàs Camacho, Ester Berenguer, Montse Boldú, Emigdi Subirats, Maria Brull, Isabel Labòria, Sílvia Panisello, Jesús M.

Tens un racó dalt del món | Amic Josep


La literatura catalana de dol, especialment l'ebrenca, amb la mort de Josep Igual. Enyorat amic, admirat escriptor, trobaré a faltar la teva conversa intel·ligent, lúcida, àcida, irònica, de mamífer a trapezista, com sempre ens dèiem entre nosaltres.

Tens un racó dalt del món | Recitant Maig d'amor, de Gerard Vergés


 La setmana passada accepto la invitació del CPNL-CNL Terres de l'Ebre, de recitar un poema que hagi estat musicat, en motiu del Dia mundial de la poesia. Escullo Maig d'amor, de Gerard Vergés, musicat per Jesús Fusté i per Riu en so.

Tens un racó dalt del món | Conversa amb Fàtima Beltran


 Aquest dijous, en directe a instagram, conversa amb Fàtica Beltran Curto sobre el seu llibre Canción bajo el agau, i el que surti. 

Tens un racó dalt del món | Converses agafades al vol


 Dos homes aturats a la via verda. Sento que un comenta: "Als àtics, sempre hi ha històries".Però no parlen d'històries apassionades, dramàtiques o vitals; simplement, problemes de gotelleres.

Tens un racó dalt del món | Fals proverbi de Bola de drac


 

Tens un racó dalt del món | Amor en temps de covid


Enamorar-se d'uns ulls,imaginar-se un somriure.

Tens un racó dalt del món | I la primavera ja soc jo


-M'abraces?I la primavera ja soc jo. Inspirat per una il·lustració d'Anna Clariana

Tens un racó dalt del món | En Bernabé viatja a la fi del món, de Gilles Bizouerne i Béatrice Rodríguez


 En Bernabé viatja a la fi del món, de Gilles Bizouerne i Béatrice Rodríguez Baula Edicions Tingues cura del planeta amb en Bernabé En Bernabé és un teixó aventurer i conscienciat amb la cura del planeta.

Tens un racó dalt del món | Com l'hora blava, de Joan Callau


 Com l'hora blava, de Joan CallauPagès Editors, 2021 Al llarg dels 49 poemes que componen el llibre, es va teixint un discurs introspectiu i intens, tant a la cerca de la pròpia essència salvada de les trencadisses, com de tornada d'aquest interior de si mateix a través d'una percepció de l'altre, encara inexistent i alhora gairebé palpable, a través de la màgia de ressorgir i de reconstruir-se.

Tens un racó dalt del món | Matisse


Quan pot esperar la batalla,quan rellisquen el segons del joc. Inspirat per una pintura de Matisse, extreta d'un compte de twitter dedicar a aquest pintor

Tens un racó dalt del món | No importa la distància


 Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.

Tens un racó dalt del món | [sense títol]


 No tenir pressa; tenir prosa.

Tens un racó dalt del món | Rellegint A peu per Mallorca, de Josep Maria EspinàsTens un racó dalt del món | Aquell estiu, vora la bassa


 Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.

Tens un racó dalt del món | La Hora Negra - Hores En Blanc


 La Hora Negra - Hores En Blanc Xavi Ristol - Sebastià Juan Arbó / Club Editor, 2021 Hi ha obres que fan embogir el seu autor. L'atrapen i no en surt mai més. A Sebastià Juan Arbó li va passar.

Tens un racó dalt del món | Les closques, de Laia Viñas


 Les closques, de Laia Viñas Premi Documenta 2020 L’Altra Editorial, 2021 Sinopsi «Al pare li faltava mig pulmó. L’hi havien tret en un hospital enmig de les muntanyes, perquè li creixien arbrets a dins que arrelaven i no el deixaven respirar.

Tens un racó dalt del món | Estella, la fada del delta, de Carme Franc Rius


Estella, la fada del delta, de Carme Franc RiusIl·lustracions de Júlio AliauLa història d'Estella, la fada del Delta, l'encarregada de guiar als reis mags cap al Delta de l'Ebre des d'una estella de fusta.

Tens un racó dalt del món | El jardí d'en Julivert


 El jardí d'en Julivert.Els arbres s'enamoren, i Els arbres també fan caca, de Sébastien Pérez i Annelore Parot

Tens un racó dalt del món | Aquell carrer


 Si voleu llegir carícies literàries cada dia, us podeu fer mecenes a la meva pàgina de L'Aixeta, per dos euros mensuals.

<1...3
4
5
6
7
...14>